Wolff spochybňuje “priority” vedenia Ferrari | F1online.sk

Čo vlastne Wolff myslel tými “prioritami”? Na žiadosť, aby to bližšie objasnil, doplnil: “Nie je správne hovoriť, že sú to priority Ferrari, pretože to by do celej veci vťahovalo Ferrari a všetkých vo Ferrari. Možno sú to rozhodnutia, ktoré istí členovia v rámci tímu prijali…”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9218/wolff-spochybnuje-priority-vedenia-ferrari

Tak asi nepriamo spomenul karieristu Binotta :smiley: hlavne, ze ten si snim este pred par mesiacami selficka daval.

Není to tak dávno, co se Toto vyjádřil na Binottovu adresu hodně adresně a hodně tvrdě. Nechci držet stranu zrovna Wolffovi, ale Binotto už asi v paddocku moc velký kredit mít nebude.

Wolff mi ovšem není o moc sympatičtější. Nesedí mi jeho až nelidský pragmatismus, ale budiž. Horší je to, že mu nevěřím čisté počínání v kauze RP. Wolff je taky farizej.

Wolff naraza na tvrde jednania ohladom novej CA, kde si Ferrari zachovalo svoju exkluzivitu a ich angazovanie sa v odvolani (ktore Renault stiahol). Wolff mu to teraz dava vyzrat.

Podla mna ta cela RP kauza bola z jeho a Strollovej iniciativy, takze tiez mu absolutne neverim.
A to ako ho kazdy vychvaluje je podla mna tiez prehnane, ano postavili najlepsie auto ale to postavil najbohatsi najsilnejsi tim a nie Toto sam. Ale kazdopadne je 100x lepsi sef ako Binotto.

Inak videl si porovnanie Charlesoveho kola z 2019 a 2020 … ja uz nicomu nechapem on bol dnes v strednom sektore dokonca o 0,4s rychlejsi ako pred rokom.

prebo by bola z jeho iniciativy?

Tak hlavne Strollovej… no Toto investoval do Aston Martinu, uvidime kde pojde este Andy Cowell nadstandartne dobre vztahy s Strollom atd… Pride mi ze Toto chcel svojej investicii len pomoct, resp. nebranil sa tomu.
A Toto mi nepride ako niekto kto si nieje vedomy toho co sa okolo neho deje. Ale samozrejme, nemam dokazy mne to len takto pride a moj nazor na tuto vec bol mozno len ovplyvneni tym co bolo v nemeckej RTL a Motosport .de povedane, aj ked to boli tiez len domienky.

Takze Stroll, ktory investoval niekolko stoviek milionov do kupy FI a 20% AM a Wolff s jeho 40 milionov do AM sa na tajnasa dohodli, ze si vymenia nejaky kontraband o kanalikoch aby riskovali pospinenie svojho mena koli cca 0.05s na kolo.
Ja len vravim, ze som presvedceny, ze toto su fantasmagorie internetovych diskuzii co nemaju s realitou nic spolocne.

Ved ja tvoj nazor ani nevyvraciam.
Ale myslis ze sa jedna len o brzdove kanaliky? Na niektorych nemeckych strankach pisali aj to ze len z fotiek nemas sancu skopirovat auto, musel by si ho zoskenovat (preto ako hore pisem, som ovplyneni Nemeckou tlacou) plus oni to v podstate potvrdili ale tiez vraveli ze su si 100% isty ze nerobili nic nelegalne. Takze asi opat chyba v pravidlach ktore si kazdy vysvetlil po svojom.
A sorry ale aj tvoj nazor je internetova fanasmagoria tak ako moj. Nikto z nas nema 100% informacie k ziadnej teme takeho to typu. (super priklad Motor Ferrari - myslis ze oni tiez chceli riskovat pospinenie mena znacky Ferrari)

Je to do vysoké míry spekulativní, to ano, ale každopádně ta spekulace sama o sobě není tak absurdní, protože se nehovoří jen o brzdových kanálcích, ale o dalších dílech, možná dokonce i modelu celého monopostu. Ta podezření nejsou úplně neopodstatněná a nestojí za nimi vyložení hlupáci. Na druhé straně platí presumpce neviny a problematická kauza s kanálky žádnou vinu nedokazuje.

Čistě ohledně možné motivace Toto Wolffa: mohlo mu jít i o to, oslabit soupeře silou Racing Pointu, který by RB tu a tam připravil o body. Pokud by tam hypoteticky byla taková naděje, pak se zatím nenaplňuje. Ale tady můžeme jen vařit z čistých “možná”, protože v dané kauze zatím nic prokázáno nebylo. Byť za čistotu RP a Mercedesu bych úplně ruku do ohně nedal.

prepac ale toto su plne taraniny. Kolles sa snazil pospinit Wolffa to je vsetko. Dneska ti kazdy sikovnejsi 3D animator zlozi akykolvek model z detailnych fotiek za jeden den, nieto este aerodynamici so skusenostami a vybavenim za statisice. Nic ine okrem kanalikov na nich nemali a preto aj Renault stiahol protest. Uvedom si, Wolffova investicia nie je RP ale automobilke AM, riskovat 40 milionovu investiciu za par milionov este k tomu v cudzej stajni navyse riskovat pospinenie svojho mena a tak aj svoje aktivity s Daimlerom to si len fakt diskuteri co v zivote nic neinvestovali mozu mysliet. K tomu vsetkemu Wolff mal a mozno aj ma ambiciu sefovat celej F1 a posledne co k tomu potrebuje je takato sprostost.

S tym skopirovanim sasi tiez suhlasim. Predsa ked su umelci co dokazu z kamena, hliny, alebo dreva vytvorit presnu podobizen cloveka, nemoze byt problem pre tim s niekolkostatisicovym rozpoctom a velkou skupinou inzinierov skopirovat sasi, kde je menej detailov, ako vo vlasoch ci tvari cloveka.
Tak isto si myslim a som presvedceny, ze Wolf posunul vsetko co mohol a co sa pravidiel tyka do RP dokonca im poskitol model, ako to pozmenit, aby to s mercedesom nemalo nic spolocne…
Wolf sefuje najsilnejsiemu a najbohatsiemu timu a popri tom si chysta RP na dochodok, ako bokovku.

V zájmu posledních zbytků panenské čistoty F1 doufám, že máš pravdu. Nicméně ta spekulace (záměrně jsem použil slovo “spekulace”) není absurdní v tom smyslu, že by předkládala logicky nemožný scénář. Nakolik se kryje s realitou, to je druhá věc, ale absenci důkazů a pofidérnost celé kauzy s brzdovými kanálky jsem přece zdůraznil jasně. Respektuji tvé přesvědčení o tom, že je vše v pořádku, ale de facto je to také určitá forma “věřím tomu, ne tamtomu”. V pořádku, podpořená presumpcí neviny, ale presumpce neviny skýtá jistý prostor i pro pochybnost a osobně si nejsem jistý, že možnosti reverzního inženýrství jsou tak absolutní, jak se domníváš ty.

Čo to ten Toto tára že by malo byť Ferrari v predu len pre to že je to starý tým, hádam každý je tam kde si zaslúži. Veď body sa nerozdávajú za to kto je ako dlho v F1 ale za to kto je ako schopný.

1 lajk

Ďalšia špekulácia do plena: Nesnaží sa Toto dostať na miesto šéfa Scuderie?

Zmluva v Mercedese mu končí a aspoň podľa médii nemá so šéfstvom najlepšie vzťahy, tak prečo neskúsiť Ferrari. Výzva by to pre neho bola fakt obrovská.

Neviem hyena ale pride mi to trosku komplikovanejsie. Raz tu ludia pisu o tom ze je predsa jednoduche podla obrazkov skopirovat auto a potom zase pisu, ze postavit auta aby fungovalo je uplne komplexna a komplikovana vec, pretoze auto teda chasis a aerodynamiku musis najprv prisposobit tvaru, velkosti a vykonu pohonoej jednotky.
Cize ak by si skopiroval len vonkajsok, tak z toho vyplyva, ze by to auto bol uplny srot pretoze by bolo nestabilne a ani aerodynamika by nefungovala. Stale som nazoru, ze nikto z nas nema ani len sajnu co vsetko obnasa postavenie Formulu a tie miliony ktore su investovane do vyvoja asi nebude vyhodene z okna (vynimkou Ferrari :smiley: ). Preto netvrdim ze mam pravdu ja a urcite respektujem aj tvoj nazor ale mne to neda a pride mi, ze predsa len kopirovanie konzeptu auta bude asi len komplikovanejsie.
Ferrari vraj tiez skusali pouzit uzsi nos ale vraj im to vytvaralo strasne problemy z prudenim vzduchu v zadnej casti auta.

Ano sasi je jednoduche skopirovat, ale vnutornosti musia pasovat tak, aby sa vsetko pomestilo, vid priklad McL koncepcia zero… tiez to bol problem…
Ale RP s Totom to premysleli a ak im Wolf posunul par veci, urcite im posunul aj nejake rozpracovanie planov, ktore medak chcel uskotocnit, ale neuskutocnil a vybral sa inou cestou… A stare plany zahodene do kosa isli pre RP a nieco si museli upravit, pretoze inac by boli rychlostne kazdy zavod za Verstapenom… Takze aj to kopirovanie ma problem v spravnom fungovani, kedze su zavody, kde stracaju…
Ako si spomenul ferrari, tak kazdy tim ma viac smerov, vizii… A medak ako dominantny tim mal urcite rozpracovane mozno aj 4navrhy a nieco sa pospajalo do jedneho a nieco sa zahodilo uplne a prave to mohlo poputovat k RP s tym, ze nie vsetko im pasovalo a museli nieco aj zmenit, co vlastne hra do karat koli pravidlam… Mozno nemaju nic, iba tie kanaliky, neviem kde je pravda :blush:

A hlavně to musí také fungovat s podvozkem a pneu.
Kopíruje se stále, ale ne v takové míře a většinou to nefunguje jako originál…
To prostě bez interních informací nejde.
Pokud se v tom FIA bude muset šťourat najdou i další věci uvnitř ,které nemohli vyfotit.
Ale to budou muset chtít…

to auto je pod kapotou uplne ine. Dokonca, a to je vzhladom na rovnaky motor dost prekvapive, ma uplne inak riesene chladenie.

Těžko říci na co konkrétně naráží, těch bot je tam už hodně.