Wolff sa pokúsi získať Verstappena, hovorí Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Max do Ferrari po Hamiltonovi, Antonelli do Mercedesu a McLaren je na vzestupu.
Snad se konečně obnoví staré pořádky a budou na špici tradiční týmy, ne obchodníci se sladkou vodou.

on si povie, ze jeje ake stastie, mozem si kupit Messiho do lipska… Ludom do hlav nevidime a ako hovori klasik, Kde je vola tam je cesta.
Nemyslim si, ze zmena Verstappenovho statusu je nieco pravdepodobne. Koniec koncov uz od 2018 hlasil, ze je pripraveny bojovat o titul a stajnu nevymenil. On je taky svojsky typ. Jemu aj verim, ked povie, ze karieru planuje skoncit v 2028 v Redbulle.

Redbull je tradicnejsi tim ako Mercedes ked uz sme pri tom.

5 Likes

Jen se smej. Kdyz jsem tu po zacatku sezony 2022 psal ze by sel Hamilton do Ferrari, taky jste se smali ( ja teda taky, nemyslel jsen to vazne). A podivej. :smile:

Ale zase jestli ma Helmut dobrej matros, tak proc ne. :laughing:

2 Likes

Ja by som ohladne Antonelliho az take ocakvania nemal. Hlavne nie tak skoro. Este nema za sebou ani jednu sezonu v relevantnej sutazi akou je napriklad F3/F2 a vsetci vieme ake sa aj tam robia neferovosti, aby vyhral ten spravny. Nie je tajomstvom, ze casto aj v ramci timu ako Prema su podozrenia, ze vacsinou jeden jazdec uprednostneny a ma lepsiu techniku ako jeho kolegovia. Navyse je to Talian, v talianskom time a v talianskej F4.

Nespochybnujem, ze moze byt generacny talent, ale este je skoro z neho robit druheho Verstappena, tak aby ste potom nahodou neboli sklamani. Spomenme si ako dominoval Lance Stroll v F3.

Navyse si nemyslim, ze Mercedes je v pozicii, aby isiel do takehoto rizika. Keby je v nom Hamilton, tak mozno, ale Russell zatial v F1 nedokazal nic take, aby na nom mohli postavit top tim a dat k nemu neskuseneho novacika v tinedzerskom veku. :slight_smile:

Samozrejme je to len moj nazor, tvoj ti neberiem a respektujem ho. :slight_smile:

Do toho RB, ktory tak neznasate a toci gombikmi, len aby Max vynikol oproti ostatnym? :smiley:

1 Like

No to asi ne, i kdyz Mercedes mi pije krev. Mercedes souperil s Ferrari v dobe, kdy thajci jeste pili oolong a o ty limonade nemeli ani tucha.

Tak k limonadnikum se chtel moci mermo dostat i soucasnej nej fanousek Ferrari ne? :rofl:.

Byl to jeho detskej sen. Hned potom co chtel vzdycky ochutnat tu limonadu v modry pixle ne? :rofl:

1 Like

Se vsim asi souhlas, jen muj nazor je, ze prave Mercedes je v te pozici, kdy muze riskovat. Preci jen, byla to rananz cisteho nebe. Wolf si ted oduvodni spoustu rozhodnuti. Vlastne se primo nabizi, aby sahl do neznama. Kdy jindy.

Moze byt rozdiel rezignovany Vettel vo Ferrari, ktore ho uplne odstrihlo a motivovany a oddychnuty Vettel v aute, ktore moze mat na vitazstva. Navyse z marketingoveho hladiska by to bolo na urovni Hamiltona vo Ferrari. A ako bonus, Vettel je vyborny pri feedbacku ohladom auta. Je to samozrejme zatial len v teoretickej rovine, lebo nikto nevie, ci by sa Vettel chcel vratit. Ale ked to zvladol Hulk, tak by to zvladol aj Vettel.

Pri Maxovi do Mercedesu vsetkym unika jedno - Mercedes potrebuje pilota od 2025. RB bude v 2025 pravdepodobne minimalne bojovat o titul (alebo dominovat), a tak pre Maxa to nema zmysel ani za 200 milionov v tom roku. :slight_smile:

Najskor k nim chcel ist, ked tam bol Vettel, potom bol Mercedes jeho laska a s nim a Totom az na veky vekov, minuly rok si chcel merat sily s Maxom v rovnakom aute, a teraz si plni detsky sen vo Ferrari.

Tomu sa hovori lojalita a nazorova konzistencia. :smiley:

1 Like

Hele upřímně, pokud RB nebude mít dobrý data na motor 2026 a Max to bude vědět, proč by šel do Mercedesu a nešel do jiný kategorie v motorsportu, když ho baví jezdit GTR? A od 25 bude mit svůj tým. Fakt si nemyslim, že je Max uplnej na F1 q vytváření rekordů, ale jde mu o čisté závodění

ako stajna fungovali dva roky 54’ a 55’. a potom az od 2010. RB ako stajna funguje od 2005. U mna je F1 o stajniach nie o dodavkach motorov. Preto ani Hondu by som nepovazoval za tradicnu stajnu. Znacku v motorsporte ano, stajnu v F1 nie.
Povazoval by si Benetton za tradicnu stajnu? To bol projekt podobny ako RB, ale nevydrzalo im to tak dlho. Ale jedno ti dam. Ferrari McLaren Williams hrdo nosia mena svojich zakladatelov a maju silny odkaz. Na to RB nema. Raz s tym seknu neostane nic len material a historia. Mercedes je ale v tomto s RB na jednej lodi.

3 Likes

Tak pro easy titul by k RB místo Verstappena šlo asi více pilotů. Já jen že se tu rozjela spekulace, že by Wolff získal Ver, pak by Alonso v RB byla jistota podle mě. A mně by to opravdu nevadilo. :sweat_smile:

To by šlo a u Ala nemusí pak mačkat gombiky ani :grinning:

1 Like

Vies si predstavit Russella ako jednotku v top time, na ktorej ides stavat buducnost a das k nemu 18-rocneho mladika, ktory ma za sebou len jednu sezonu v F2?

Pripomenulo by mi to risk McLarenu s Hamiltonom v 2007. Su tam vsak tri dolezite rozdiely:

• McLaren mal podpisaneho v tej dobe top pilota a 2nasobneho aktualneho majstra sveta, na ktorom to chcel stavat
  • bolo neobmedzene testovanie a Hamiltona si preverili tisickami kilometrov
  • Lewis mal v tom case 22 rokov a za sebou okrem sezony v GP2 aj niekolko sezon v F3

Jak by to asi vypadalo máme příklad z WEC Alonsa s Toyotou. :smiley:

2 Likes

Jo to tak asi bude. Je to nejpravdepodobnejsi scenar co pises. Ale uvidi se. Treba se mu bude chtit. Treba Hamilton zacne vyhravat a Max nejakou motivaci najde. :grinning:

A predstav si, kdyby Max sel do Merglu 2026 a vyhral s nim sest titulu v rade. :rofl:

Rovnaka predstava ako keby Vettel isiel do Mercedesu v 2014. :smiley:

Je fakt ze Russell moc na jednicku nevypada. Urcite ne po roce 2023. Ale 2022 mel dost solidni sezonu.