Wolff sa pokúsi získať Verstappena, hovorí Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Ako odpovedať na takýto krok Lewisa Hamiltona? Toto Wolff sa momentálne nachádza v nezávideniahodnej situácii. Prišiel o svoju tvár a svoj najväčší kasový trhák. Podľa nejedného názoru musí odpovedať razantne a získať do svojho tímu veľkú hviezdu, ktorá nechá zabudnúť na Lewisa Hamiltona. Problém je však v tom, že takých na trhu niet.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/141601/wolff-sa-pokusi-ziskat-verstappena-hovori-marko

V podstate ma Helmut pravdu vo vsetkom, co hovori. :slight_smile:

Wolff ak chce superhviezdu, ma 2 (3) moznosti:

• pokusit sa ziskat Maxa od 2026 tym, ze mu ponukne este viac penazi ako dalo Ferrari Hamiltonovi (Max pred 2026 z auta schopneho zbierat tituly neodide)
  • pokusit sa ziskat Alonsa od 2025 (pravdepodobne na 1+1 sezonu, aby sa poistil pred prepadom vykonnosti)
  • velmi nepravdepodobne, ale za pokus nic neda - Vettel

Ak sa mu to nepodari, tak najlepsim riesenim by bol Albon (rychly jazdec v strednom veku) alebo Perez (dvojka k Russellovi s cennymi informaciami z RB). :slight_smile:

1 Like

Ja si osobne myslím, že to Wolff skúsi s mladým Antonellim ak bude taký dominantný v F2 ako bol v F4. Albona podla mňa ani v hľadáčiku nemá.

1 Like

Tak vidite. Nejsem jedinej kdo si to mysli.

1 Like

Na nejakú “pamäť” na staré krivdy by som to nevidel, dokonca si myslím, že Max by mohol mať v kontrakte aj benevolentnú výstupnú klauzulu (až budem chcieť, tak pôjdem), ktovie.

Ale hlavné problémy vidím:

• Red Bull má víťazný stroj na ďalšie 2 sezóny
  • od roku 2026 sa síce prekopú pravidlá, ale opäť - Red Bull má Neweyho a myslím, že aj Maxovu dôveru
  • motor je otázka, ale majú ho pod strechou a môžu ho presvedčiť, že do toho dávajú všetko a bude to v pohode
  • ale hlavne: Mercedes nie je Ferrari a Max z neho nie je ešte “unavený” (ani dĺžkou pôsobenia, ani nedostatočnými výkonmi)

Takže možno ak, tak 2027 – ak sa ukáže, že Red Bull postavil slabučký stroj/motor. Ale predtým neviem, čo by mu mohol Toto ponúknuť.

A-čkový jazdec (Alonso/Albon) by mi tam pasoval najviac.

2 Likes

Wolff sa v prvom rade nemusi ponahlat, podla mna sa ani nebude a minimalne do letnej pauzy rozhodnutie nepadne.

2 Likes

vettel? to by ukazovalo na uplne zofalstvo wolffa a mercedesu
vettel posledne roky dokazoval, ze na to uz nema

podla mna pockaju par mesiacov na to ako sa ukaze v f2 tak ich nadejna superhviezda a potom sa az rozhodnu. ak zacne f2 dominovat tak kludne by mohli ist do rizika posadit ho uz v 25 k russellovi
ak sa neukaze ako buduca superhviezda tak potom asi pojdu za kazdu cenu po verstappenovi nech to stoji co to stoji a na sezonu 2026 by ho zlomit mohli, lebo sanca na to, ze rb vyrobit konkurencieschopny motor k mercedesu a ferrari je velmi mala. ostat v redbulle po roku 25 je vacsie riziko ako ist do mercedesu
samozrejme dost bude zalezat na tom, ze ci mercedes ukaze, ze s novym konceptom zacne vyraznejsie priblizovat k redbullu

pereza by som tiez vylucoval, ten dokazal, ze pod tlakom zacne podavat fakt mizerne vykony. je dost lepsich jazdcov ako perez ktori nemaju na 25 este zmluvu

2 Likes

@major @tiMur
Zalezi na Verstappenovi, ze ci ho Wolff presvedci. Netreba zabudat, ze Max si sam stanovil “expiry date” na koniec 2028. Wolff moze ponuknut Antonelliho ak sa naozaj bude javit v F2 ako hviezda. Moze vyplatit Norrisa, paky ma cez motor. Zaklad je ale presvedcit maxa.

1 Like

rok 2026 bude v pripade redbullu len a len o motore
a aka je asi sanca, ze sa redbullu na prvu supu podari porazit ferrari a mercedes? ta pravdepodobnost konkurencieschopneho motora zo strany rb je fakt minimalna napriek tomu pr co rb vypusta ako uz maju prvu verziu motora hotovu a pod. lebo ten motor do velkej miery vychadza z terajsieho motora takze rb ma niekolkorocnu stratu na stavajucich motorarov. no a staci si spomenut ake problemy mala honda s opatovnym vstupom do f1 a kolko im trvalo postavit dobry motor a to mali ine zdroje ako rb

a este k tomu 2027, ze by pockal ako sa to vyvinie s motorom. no rok 2027 moze byt uz na prestup k top timom pre maxa nedostupny. nikto z top timov nebude cakat na to aby si maxo s prestupom pockal na to aky motor rb vyrobi

oprava: to nemala byt reakcia na @helmutko ale na @major

Tak jsou to spekulace. Wolf jeste Maxe neoslovil a mozna to ani nema v planu.

Jenze F1 je sou. Vyslekdy jsou samozrejme dulezite, ale PR je dulezite skoro stejne, neli vic.

Hamilton je pojem. Kdo ho dokaze marketingove nahradit? No Max. Ne proto ze by byl Max stejne aktivni na socialnich sitich, ale diky tomu co okolo neho je.

Max ma auru temneho prince F1. Nemilosrdny, nelitostny, bez empatie. Max v cerne barve Mercedesu? Proti rudemu Ferrari?

No zvuk by to melo. Doufam ze to Wolfa nenapadne, nebo neuspeje.

Prečo tak podceňovať RB? Investujú milióny do vlastného motora s vedomím, že majú kapacity to dokázať. Honda bola idzem / nejdzem, veľká štruktúra, nevedeli čo chcú. Až RB ich dokopal k výsledkom. Ak vedia ako nakopnúť Japoncov na druhom konci sveta, predstav si, čo môžu dokázať pod vlastnou strechou.

2 Likes

dalsia vec, ktoru by som zobral do uvahy. Za Gaslyho udajne RB dostal 10 milionov a to sa jednalo o beckoveho pilota a pustili ho iba o jeden rok pred ukoncenim zmluvy. Za predcasne ukoncenie kontraktu aktualneho majstra sveta ked ma este 4 roky cakam 9 cifernu sumu.

Čo by RB s toľkou hotovosťou robil. Max je zlatá sliepka tam kde je a potrebujú ho. Jedine ak sa Didi Jr rozhodne, že F1 už nie je priorita.

Verstappen do Mercedesu a Alonso teda do RB k Neweyemu? :thinking:

1 Like

ano maxo by bol z marketingoveho hladiska pre mercedes bomba a hlavne istota, lenze este vacsia bomba by bola ak by v 2025 dotiahli svoju nadejnu superhviezdu a v 2026 by mu dali vitazne auto a on by zacal vsetko valcovat. to by bola este vacsia marketingova bomba pre mercedes
uz dnes je okolo toho mladeho velke halo, ak zvlacuje f2(inak sa do mercedesu ako novacik nedostane) a v 2026 by zacal valcovat f1 tak ten medialny humbuk by okolo nehol bol este vacsi ako je okolo verstappena
samozrejme je to vysoko rizikove, lebo prechod do f1 nemusi vyjst aj tym ktorych povazovali zza buduce superhviezdy

Dalsi vec. Levne by to nebylo, to je jasne. A ten plat pro Maxe? No nechame se prekvapit.

Max je stroj na vitezstvi. Uvidime.

Prachy nebudú problém a Max tam môže mať aj nejakú výstupnú klauzulu, podobne ako Hamilton – a nemusí byť len výkonová (ktorú mal už v starom konktrakte).

Ak Maxa presvedčia, tak prestúpi – to nie je Gasly, ktorý musel prosiť o prepustenie z AT na kolenách.

Je to tak. A je to asi nejpravdepodobnejsi scenar. Teda az na ta vitezstvi. To je ve hvezdach.

Ten Antonelli, nebo jak se to pise, ma asi potencial.

Jedeš na stejným matrošu, jako Helmut :smiley:

to nieje o podcenovani, ale o realite vyvoja motora pre f1
terajsi motorari maju neskutocnu vyhodu oproti redbullu. to nieje len o tom, ze pretiahnes ludi od konkurencie, to je aj o datach ktore maju ti motorari k dispozicii za tie desatrocia vyvoja
a ak by islo o vyvoj uplne ineho typu motora(aj ked ten spalovak bude vzdy len spalovak) tak este tam sanca by nejaka bola, ale ten motor na 26 vychadza z terajsieho motora. cize rb zacina defacto na zelenej luke a ostatni len v prisposobovani toho co uz maju

povodne mal rb ziskat know how od hondy a pokracovat vo vyvoji hondackeho motora, ale nakoniec to padlo a museli zacat od nuly a to je velka nevyhoda oproti ostatnym
ani newey nedokazal postavit na prvy sup po prestupe k rb vitazne auto a to je newey a nezacinal od nuly :slight_smile: