“Uberá to faktor jazdca, jeho zručností. Preto sa mi naozaj páčilo pretekanie v Imole, páčilo sa mi Mugello a okruhy, kde naozaj záleží na tom, či spravíte alebo nespravíte chybu. Myslím si, že by sme sa mali postarať o to, aby sa vrátil štrk. Keď vyletíte, aby ste sa nemohli len tak bez následkov a bez poškodenia auta vrátiť na trať.”
ale tak nech je ta bariera kilometer od trate, potom nech je medzi tratou a barierou kludne aj strk. nie je normlane, ze sa auto po strate kontroly rozbije o stenu. to uz radsej nech tu kontrolu nestratia.
Sena a Ratzenberger by mohli toho dost povedat o tom ci bola Imola v 94tom lepsia trat na pretekamie… neviem preco mam pocit, ze v dany vikend by radsej pretekali na Paul Ricard…
Tak je to už 26 let, za tu dobu se už leccos změnilo. Máme tecpro bariéry, auta jsou úplně jinde. Dneska jsou taky nehody, že to někdo narve “do zdi” a většinou se mu nic nestane. A že je štěrk príma se ukázalo letos. Dává to další prvek dramatizace.
pred 2 rokmi v Spa sa stala smrtelna nehoda v f2 ked sa auto odrazilo od bariery a par dni na to skoncilo auto f2 napichnute na plote v monze. asfaltove vyboehove zony su na to aby nezabijal plot.
ja som tiez za strk ale len pod podmienkou ze plot bude daleko. inak by mala byt stale priorita bezpecnost.