Wolff: Russell nemá nič isté ani o rok | F1online.sk

DomovSprávyVýsledkyPilotiTímyKalendárPartneriLive

redakcia@f1online.skRSSZásady ochrany údajov© 2020 F1online.sk

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/6093/wolff-russell-nema-nic-iste-ani-o-rok

russell ma velke problemy so startom a takmer pri kazdom pride o dost miest a toto ak nezlepsi tak na top tim moze zabudnut

Ja by som povedala že zo štartom má skôr problém Williams. V nižších sériach toto nemal. A celkovo ak aj nie na štarte tak ich predbehnú v 1-2 kole. A aj tak v čase ma GR výrazne lepšie výsledky ako Lattifi alebo ako mal Kubica (aj v pretekoch). Williams sa zlepšil v celkovej rýchlosti ( a má aj motory Mercedes čím je hneď lepší ako Alfa alebo Hass) ale v pretekovom móde proste stále zaostáva…majú priniesť vylepšenie s cieľom odstrániť to ale je otázka či to bude stačiť. Bohužiaľ s rozpočtom čo majú nevedia urobiť skok za rok na oboch frontoch…podstatné je že idú hore a zlepšuje sa to. Ja osobne im veľmi fandím aby sa im to podarilo a aby získali aj nejaký ten bod. Bolo by to pekné znova ich tam vidieť …teraz na to ale nemajú a nič na tom nezmení ani talent ako GR …on dokáže ovplyvniť svoj výkon a tam podľa mňa Xkrat ďaleko predčil možnosti auta ktoré riadi zázrak ale neurobí. Stačí sa pozrieť čo dáva v Quali po tom čo si tím urobil prácu aspoň 20% lepšie ako minulý rok. Čo by potom bolo ak by sa výrazne zlepšili alebo keby dostal auto nie Williams.

1 lajk

Osobne si myslím že ak mu na budúci rok Toto nedá miesto/nenájde iný tím mal by sa vydať cestou EO a spoluprácu ukončiť lebo to znamená že s ním tím neráta. Ocon vyčkával roky a čo z toho mal ? Rok pauzy a teraz Renault. Ak mu Mercedes nevie miesto dať tak tá spolupráca nemá význam lebo sa tam len zbytočne zabije a skončí ako Wehrlein akurát ten aspoň tú šancu dostal.
Ak bude len chcieť ostať v F1 tak vo Williamse má miesto isté …tam takého pretekára len tak nenájdu a navyše Clair ho platonický miluje dokonca ho začala volať GG( ako georgeous George). Ale toto asi nie je ambícia (ak sa nejak zásadne nezlepšia).
Ďalšia dôležitá vec je a na to často zabúdate:
Hovorte si čo chcete Russel je oveľa vyspelejší ako Albon, LeClerc alebo aj Max (ako človek) a to veľmi pomáha. A navyše to je chalan ktorý bude pracovať a posúvať to auto (on po každom závode má PP kde im ukazuje čo nefunguje a prečo si myslí že to tak je …dokonca to má odlíšené farbou čo je priorita a čo je najmenej podstatné to nerobí nikto na tom sa zhodli aj šéfovia tímov - s výnimkou Vettela). George má povahu na to aby viedol to sa ukazuje aj na Williamse. Aj Lando či Charles sami priznali že niekedy majú problém dávať feedback inžinierom - Clair si v tomto nevie Georga vynachváliť. Toto sú malé veci ktoré v momente keď si jednotka a musíš tím ťahať robia rozdiel. Na tom že na to má sa zhoduje X novinárov zo zahraničia a aj Toto ak by to tak nebolo ani ho nepodpíše alebo sa na to dávno vykašle…takže ja verím že vie čo robí aj on aj Mercedes a tu šancu mu raz dajú. Určite má svoje muchy práve preto je vo Williamse aby ich odstránil a pracoval na sebe …a ja verím že jedného dňa sa to ukáže.
Aj taký Max je rýchly ale pokiaľ nezapracuje na sebe ako človek a nedospeje je otázka času kedy vyhorí …a podľa mňa on je trošku ako Hammilton dobre vie že v inom tíme by mu toto netolerovali. Za mňa nie je ani najlepší package - to je možno skôr Charles ako Max z komplexného hľadiska.

Russell má smolu že v Mercedese je Hamilton. Lewis je ako vybrúseny diamant. Vzácny ale krehký. Potrebuje špeciálnu opateru. Harmonické prostredie v tíme. V Mercedese to vedia. Inak si neviem predstaviť, prečo by 4 roky držali v tíme jazdca, ktorého ako jediného možného voľného jazdca (aj to s prehovorenim Massu aby sa vrátil) narýchlo posadili do Rosbergovej sedačky po jeho náhlom ukončení kariéry.
Lebo mrhať takým talentom ako je Russell je podľa mňa horší prístup ako to čo robí Helmut Marko.
Asi im veľmi záleží aby Lewis prekonal Schumachera.
Som zvedavý, kyby ten Bottas vyhral pár pretekov pri nejakej Lewisovej smole a viedol by majstrovstvá, či by sa podriadil a púšťal Lewisa. Lebo vzhľadom na to že d nim vždy podpisujú iba na rok, by bolo hodnotnejšie získať titul a nechať sa odísť…

williams so startom nema ziadne problemy lebo toto je vylucne zalezitost russela, kubica mal vacsinou lepsi start ako russel a aj latifi ich ma lepsie ako russel, takze to nieje problem auta

russell mava velke problemy v prvych zatackach, vzdy si z nejakeho dovodu vyberie miesto ktore tam nieje a potom musi z plynu a pride o pozicie
proste nema ten spravny cit vopchat sa do spravneho miesta z ktoreho vytazi, skor opacne

ja nespochybnujem russelovu rychlost ci uz kvalifikacnu alebo pretekovu, ale proste tie jeho starty su asi najslabsie v celom poli a to je sakra problem ked na starte pride o vsetko(a este aj viac) co ziskal super kvalifikaciou