Wolff priznal chybu: Nebolo múdre nasadiť Antonelliho do voľného tréningu v Monze | Magazín F1 - F1online.sk

Co lžeš? Piastri měl podepsáno dávno s Mclarenem než to Alpine oznámila.

Proč to Otmarovi neřekl, že jedná s McLanem? Proč neřekl, že má podepsáno? Ale chápu, že to nedokážeš pochopit.

Btw. Hamilton oznámil Totovi rok dopředu, že odchazi. Ale nice try.

McLaren… Presne takto sa totiz Zak vyjadril…

Puffe máš navíc, začínáš se stávat tím, koho si tu dřív kritizoval

https://www.motorsport.com/f1/news/real-story-oscar-piastri-move-to-mclaren/10363181/

1 Like

Obhajuj si Piastriho chování jak chceš. Však mě to je jedno.
Já tě o ničem nepřesvědčuji.
Pro tebe to je normální, proč mě není a nikdy nebude. Tečka.

Pro mě není normální, aby si tu psal, že je to podvodník a překrucoval fakta. Stejně tak u Hama, a kdy to oznámil Wolffovi. Tak dávej oboum stejně, když už ne?

7 Likes

Ok, tak není podvodník, ale šváb.
Je mi to jedno jak ho nazvu.

Ty ignoruješ jeho individuální situaci, necítil se chtěný, Rossi tam měl růžový brýle jen pro Francouze. Webber viděl lákavou alternativu a šel po ní, ledabylost Alpine tomu nahrála. To že kluk chtěl jezdit, je jasný. Ono Alpine s jezdci vydrbávalo první, až samo dostalo šach mat, můžou si za to sami. Piastri si polepšil, spolkni to.

7 Likes

Tohle je pro mě základní problém. On od nich bral, a ne málo, a využil administrativního problému v momentě, kdy měl začít vracet. To nelze srovnávat s piloty s dlouhodobou naplněnou spoluprací, ani s piloty, kteří se třeba vyvázali ze smlouvy, ale nekonzumovali předtím takové výhody. Čistě formálně tam problém nebude, jen tam překáží právě ta základní slušnost.

Ked Piastri je svab, tak co je potom Alpine, ktory Piastrimu sluboval sedacku, ale nedal mu ju a chcel mu ju dat az v momente, ked prisiel o Alonsa, ktory podpisal Aston (s cim neratali). Keby Alonso ostane v Alpine, tak neviem aku sedacku by dali Piastrimu.

To bylo obráceně, Alpine jednal o sedačce pro Piastriho na rok ve Williamsu, a nabízel Alonsovi rok, aby ten další Piastriho nasadil už v Alpine. Právě proto, aby splnil svoje závazku vůči němu. Alonsa to urazilo a roční smlouvu nepodepsal, takže se místo přímo v Alpine uvolnilo hned. No a dál už si to myslím pamatujeme všichni stejně.

1 Like

Polepšil si. To je bez debat.

Prostě kvůli tomu nebudu mít Piastriho nikdy rád. Je v pořádku, že na to má někdo jiný pohled. Ale ten můj to nikdy na toto téma nezmění.

1 Like

Jako upřímně - Alpine tehdy fungoval poněkud zvláštně (až neuctivě) ke všem - Alonsa chtěl jen symbolicky prodloužit a rovnou mít náhradu, Piastriho odsunout do Williamsu s tím, že mu za rok dají smlouvu (opravdu?), nehledě k tomu, že ta dohoda s Will vůbec nebyla jistá, spíš naopak. A pak to po rozkolu s Alonsem dorazili tím oznámením Oscara, aniž by se s ním obtěžovali cokoli podepsat naopak byl už fakticky smluvně volný.
Za mne to byl spíš totální debakl Alpinu úplně ve všem a nemám pocit, že by se dalo Fernandovi či Oscarovi něco vyčítat…

6 Likes

Jedna věc je, že Alpine měl ve smlouvách bordel a z toho důvodu to nakonec skončilo debaklem. Druhá věc je, že Szafnauer se snažil právě o naplnění závazků vůči Piastrimu, o kterých byl přesvědčen (a zřejmě i přesvědčován), že jsou administrativně v pořádku. Fakticky v pořádku ze strany Alpine byly. Nic urážlivého vůči Piastrimu v tom nevidím a v podstatě ani vůči Alonsovi, kterému prostě nabídli smlouvu na rok. Zbytek už je opravdu na každém.

Výsledek tohole fungování vidíme u Alpiny teď. Kdo tam zůstal? Není tam Piastri, Alonso ani Ocon. Druhý jezdec v Alpine je teď takový terč na kritiku, protože si tým zase neuměl poradit s nasazením jezdců a jejich managementem.

2 Likes

Samozřejmě, že Alpine na tohle nesolidní Piastriho jednání taky doplatila. Ale zase mu nepřičítejme větší význam než má, tam je hlavní problém úplně nahoře.

Lenze to miesto pre Piastriho vo Williamse vybavene nebolo. Bolo to len v stadiu jednania. Keby to nedopadlo a Alonso podpisal (s cim Alpine ratal), tak co? Tak Piastri ostane mimo F1.

Takze podpisat McLaren bola podla mna uplne logicka volba. Uprednostnil istotu sedacky pred neistotou a moznym dalsim rokom mimo F1.

Navyse Piastri nespravil nic zle, toto je F1, Alpine si mal dat pozor na zmluvy. Ak niekto povazuje Piastriho za svaba, tak potom musi byt svab aj Hamilton kvoli odchodu do Ferrari.

PS: Podla mna oba pripady boli uplne v poriadku. Nikto z nich nic neporusil a urcite nie je v F1 bezne, ze budem jednemu timu vesat na nos, ze jednam s inym timom.

2 Likes

Ok, tady se neshodneme. Jak s vyhodnocením situace, tak s vyhodnocením chování aktérů. Ale to je v pořádku :slight_smile: .

1 Like

Kez by bylo vic jako jsi ty. Nesouhlasim s tebou, ale uzavreni diskuze zase prikladne. Porad jsi nejlepsi. :+1: :wink:

4 Likes

Jéžiš, děkuju :smile: . Sice s Tebou taky nesouhlasím, ale kéž by bylo víc lidí jako Ty :smile: .

1 Like