Wolff obhajuje Formulu 1: Mení sa na čistokrvné pretekanie | Magazín F1 - F1online.sk

Súčasné pravidlá majú množstvo nedostatkov, na ktoré upozorňujú nielen novinári a fanúšikovia, ale aj väčšina súčasných a bývalých jazdcov. Šéfovia tímov si však nové pravidlá pochvaľujú. Na ich čele je Toto Wolff. Viedenčan po prvých troch veľkých cenách vyhlásil, že nová Formula 1 prináša to pravé orechové pretekanie, po ktorom piští srdce každého diváka.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/231162/wolff-obhajuje-formulu-1-meni-sa-na-cistokrvne-pretekanie

Umelá formula a ešte aj na baterky, kráľovná motoršportu a nanuteny Green deal, výsledky “odborníkov" na manažérskych postoch , smutná doba…

Pred par mesiacmi som bol na novej vystave o Tutanchamonovi v Bratislave. Velmi sa mi pacila, mozem odporucit.

Dozvedel som sa tam, ze ked prieskumnici rozrazili Tutanchamonovu hrobku, nasli v nej masivnu kamennu bednu. Bola taka velka, ze sa poriadne nezmestila do miestnosti. Okolo nej bol na kazdej strane priestor asi 60cm. Ked s namahou bednu otvorili, nasli v nej dalsiu, mensiu bednu. Ked s namahou otvorili aj tu, nasli v nej dalsiu. A potom este jednu, dokopy teda styri. V stvrtej bedni nasli konecne velky pozlateny sarkofag. A v nom dalsi sarkofag. Oddelit ich nebolo jednoduche, pretoze vonne oleje, ktorymi boli potrete, sa premenili na smolu a zlepili ich dokopy. V druhom sarkofagu bol treti a v tretom este stvrty, posledny. Bol cely z masivneho zlata. V nom sa, ukryte pod plachtou a vzacnou zlatou maskou nachadzalo mumifikovane telo faraona Tutanchamona. Jeho mumia uz bohuzial bola v zlom stave.

Myslim si, ze keby podobnym sposobom pochovali aj nejakeho skalneho fanusika F1, tak by ho tieto vyjadrenia Tota Wolffa prebudili k zivotu, prinutili prerazit styri sarkofagy a styri kamenne hrobky, aby mu mohol ist dat dve po papuli.

18 lajky

lepsie by som to ani ja nenapisal :ok_hand:

a po papuli by si veru zasluzil a nie len dve

2 lajkov

Svet a Mercedes tlači Wolfa k tomu aby obhajoval baterky.
Inak ked si zoberies, je to extremne uspesny a sikovny clovek.

@Situs

1 lajk

To je tak směšná F1 :man_facepalming:

Nedávno tu psal @tiMur že fandové rozhodnou co bude s pravidly i dle sledovanosti, no čísla z Japonska jsou víc než alarmující

6 lajky

Ani tak svet jako vlastni dominance jeho tymu. Potrebuje oddalit zmenu pravidel na co nejdele, aby z toho vytriskal co nejvice. I Ferr se konecne po letech dostava na bednu, ale tam Vass psenka do budoucna nepokvete, tam to je vice o jejich silenych strategii pri zavodech nez aute jako takovem, proc mistri uz asi nikdy nebudou.

Připomíná mi to Ursulu von der Leyenovou, když obhajuje:

Green Deal

pětisté kolo protiruských sankcí

smysl Evropské unie

svou morální čistotu při jednání s Pfizerem

genocidu v Gaze

migrační pakt

a nutnost uzbrojit se k smrti.

@Unleash_the_lion Tahle pravidla by měli pohřbívat stejně spěšně jako nebohého Tutanchamona. Mumii můžou udělat z Antonelliho, je zrovna zhruba v stejném věku.

5 lajky

Proti ruské sankce jsou špatné? :grin:

Důkaz místo slibů. Hezké :slightly_smiling_face:

uprimne wolfa chapem on musi to vychvalovať ved daka tim to pravidlam ma najrychlejšie auto to byste vydeli keby bol mercedes niekde na urovny red bull nebo horšie na urovny astonu to by ste vydeli blesky
uprimne toto nieje už F1 a ja sam to sledujem už len zo zvyku stejne ked idu formulu hram sa stelefonom lebo už ma to vôbec nebavi a vlasne čo by ma malo baviť na dnešnej F1 ??
zvuk ten už roky tam nie je
rychlosť ved auta spomaluju na dlhych rovinkach lebo im dojde baterka ved takto jazdim do prace ked vydim v dialke červenu tak pustim plyn a tim začnem spomalovať a pred križovatku za brzdim
kôly strategy ?? ved ta vdaka neustalom použivany VSC/SC je strategia nulova
jasne hapem bezpečnosť a podobne veci ale pak je v pohode ked sa na trati stretnu auta ktore maju medzi sebou maju v daka dobijaniu tak obrovsky rychlosni rozdiel čo sa zrovna po japonsku ukazalo že stoho vie byť poriadna nehoda ale bezpečnosť na prvom mieste
a pak na koniec suboje ak nepočitate tie suboje kde jeden jazdec nema baterku a druhy ju ešte ma a tak to vyzera ako by sa stretli auta rozdielnych kategori tak jedine fakt dobre suboje predvadzalo Ferrari a aj to vlasne nedavalo zmisel lebo pri tich subojoch stracali jazdci Ferrari čas nebo riskovali koliziu skratka take suboje medzi kolegami ked nejde o titul nedavaju moc zmisel tak proč sledovať F1 ked šetko prečo sme mali radi F1 je ted len parodia na F1

1 lajk

Samozrejme, ze su. Pretoze su prilis mierne a ich dodrziavanie sa nevynucuje dostatocne konzekventne.

5 lajky

Jak může chtít EU uvalovat sakce na Rusko, když mezitím sponzoruje Izrael?

Celý problém EU a Západu obecně spočívá v tom, že ať už dělá cokoli, nedává to elementární smysl. Trump není hrobař Západu, ale jeho esence.

@Daaviid23 Před nějakou dobou jsem četl článek, který se zabýval smysluplností sankcí, a to v globálním měřítku. Autor dospěl k závěru, že jsou vysloveně kontraproduktivní. BTW, pod západními sakcemi žije dlouhodobě asi polovina planety, bezpochyby šťastně.

Co Wolff hovori, je smiesne.Na druhej strane som ako fanusik zazil zasadnu zmenu pravidiel v roku 2009 a aj v roku 2014 a v oboch pripadoch si pomerne presne pamatam, ako boli fanusikovia nespokojni a ako sa avizoval koniec F1. A cuduj sa svete, ludia si zvykli a F1 stale zije. Aj na toto si zvyknu. Timy to za par mesiacov vyladia a aj pretekanie bude lepsie. Nevidim v tom celom taku dramu.

2 lajkov

Ale tak tu formuli tehdy zachraňoval Verstappen a ten se teď chystá odejít…

Teraz v tom mam zmatok. Vadi ti, ze EU uvaluje sankcie na Rusko alebo ti vadi, ze neuvaluje sankcie na Izrael?

Primárně to druhé, protože by to bylo aspoň konzistentní.

Ale aniž bych chtěl držet stranu putinovské garnituře (ne, v Rusku fakt žít nechcu), mít za humny nástroj americké nadvlády, destrukce a chaosu (NATO), asi bych se na tu Ukrajinu vrhl taky.

Dnešní doba vstoupí do dějin jako doba psychózy, chaosu a degenerace. Budoucí generace, které se našich mrtvol opravdu bát nebudou, s námi nebudou mít slitování. Asi jako my ho nemáme s dějinami imperialismu a inkvizice.

A to Fukuyama prorokoval světlé zítřky liberální demokracie a “konec dějin”.