Co je zleho na tom, akym uhlom pohladu sa na to pozera Evap?
A já píšu něco o tom, že je to špatně? Já se jen ptám, co je na tom podpůrného? To není jako cyklistika, kde je sice tým co připravuje kolo a zázemí pro závodníka, ale ten tým nevyvíjí a nevyrábí to kolo - takový přirovnání jsem tu už taky viděl.
Ja v tom nevidim nic zle, za kazdu cenu mat pravdu vidim ako zlu vec
No tak to nevím na co se díváš, evap jsem se normálně zeptal
Mozem ta naucit ako sa pytat “normalne” ak chces
Stačí mi, jak vždy přiskočíš ochraňovat Evap, když si s ní někdo dovolí nesouhlasit nebo s ní dokonce diskutovat.
Ale klidně mi ukaž co není normálního na:
To co tomu predchadzalo - ustipacna poznamka o teamovom sporte, kedze ste tu s kamosmi do Evy isli par dni kvoli tomu, ZE SI DOVOLILA MAT INY POHLAD NA VEC ako vy
Ani nevím, jestli má význam se k tomu vyjadřovat, ale zkusím svůj postoj znova stručně shrnout:
- výraz “týmový sport” používá čeština jako ekvivalent výrazu “kolektivní sport”, tj. soutěž sportovních (!) kolektivů. Soutěžící kolektivy jsou tvořeny konkrétními sportovci, vyhlašuje se pouze kolektivní titul. Zatímco v individuálních sportech můžou být vyhlášeny z individuálních výsledků kolektivní tituly (např. nejlepší atleti dají dohromady výsledky jednotlivých států, oddílů atd.), obráceně to neplatí. V kolektivních sportech mohou být Individuální ocenění řekněme pomocná (nejlepší útočník, brankář atd.);
- i v individuálních sportech může sportovec využívat podporu týmu, techniku atd. Příkladně třeba v letecké akrobacii;
- aby mohla být F1 považovaná za kolektivní sport, musel by ten soutěžící kolektiv být jmenovitě specifikovaný. Nestačí obecné řeči, že není rozdíl mezi jezdci a dalšími 2500 zaměstnanci.
Takže, až bude mít v tomto případě Mercedes v nominaci na závod kromě pilotů všechny ty mechaniky, konstruktéry, vrátné, kuchtíky a uklízečky, uznám, že se jedná o kolektivní sport. Jinak jsou to prázdné fráze, sloužící šéfům k nátlaku na jezdce. Líp svůj názor vysvětlit neumím, opačné názory respektuji.
Pekne a rozumne vysvetlené, no mám pocit, že zbytočne.
Adresát nemá dostatočnú kapacitu, aby to pochopil.
Ten “týmový” názor přitom není ojedinělý. Ovšem do té doby, než bude obecně specifikováno, že se jedná o něco jiného než “kolektivní sport” a co přesně, je to pro mě zavádějící prázdný pojem.
Klidně můžu mít mezery ve vzdělání a ten výraz třeba má svůj konkrétní odlišný obsah, který neznám. Bez sjednocení pojmů se nikdy nelze dostat dál. Howgh .
Díky za vysvětlení tvýho pohledu. Já to zjednoduším ze své strany - jsou tam týmy, které se hlásí na každou sezónu, zaměstnávají x zaměstnanců a soutěží se mezi týmy a jezdci. Proto F1 osobně považuji za týmový sport se vším všudy (vývoj, logistika atd.). Doufám, že to dává smysl a díky ještě jednou za vysvětlení
Rozumiem tvoj pohľad.
Motoršport všeobecne sa asi nedá úplne objektívne jednoznačne klasifikovať buď k tímovým alebo individuálnym športom, no rozhodne má pre mňa bližšie k individuálnym, a preto ho skôr považujem za individuálny.
Síce tímy pracujú na autách a tie sú v každom tíme odlišné, ale auto je v podstate len náradie v rukách daného športovca a v konečnom dôsledku je to jeden jednotlivec, ktorý je na ihrisku (trati) a výsledok závisí najmä od jeho výkonu.
Vo výsledkovej listine sú primárne jednotlivci, to hovorí za všetko.
Ak by sme sa na F1 pozerali ako na tímový šport, potom je tímovým športom napríklad aj cyklistika, lyžovanie alebo biatlon, kde každý jednotlivec má k dispozícií rôzne športové náradie a tiež tím ľudí, ktorí sa starajú o prípravu tohto náradia. Akurát rozdiel vo výkonnosti toho náradia je menšia ako rozdiel vo výkonnosti monopostov. Tiež sa ale stáva, že lyžiar vymení lyže a odrazu je pomalší, hoci jeho fyzická forma sa nezhoršila - rovnako ako pilot keď vymení auto (tím).
Ježku už stačí ty tvoje útoky, jen protože si dovolím nesouhlasit a mít jiný názor. Diskuze nemusí vždy skončit odsouhlasením jedním pohledem na věc
Mozes mat nervy ale to je tak vsetko
Každý člověk má nervy a nervovou soustavu. Problém je ten, že ty automaticky útočíš na ty, co mají opačný názor, než ty, nebo ke kterým se tu řadíš. Zkus vytahnout hlavu ven z bytu, svět není černobílý
Myslis jak ty a kumpani na evap ohladom individualneho sportu? Myslim ze to reflektujem celkom slusne
Jaký kumpání? Fakt bys měl vystrčit hlavu z bytu. Dokážeš pochopit, že fandění Alovi neznamená, že všichni jednáme za toho dalšího?
A co je na tom, že se bavím s Evap o tom, co tu napsala? Jak by sis to představoval twitter odborníku?