Wolff o manažovaní jazdcov: Ak ohrozujete spoločný úspech, v tomto tíme nemáte miesto | Magazín F1 - F1online.sk

Ale Wolff mluví tom, že k zaměstnancům má stejný přístup. Dostanou všichni bonus a ve stejné hodnotě, když bude PK? Ano, tak je to stejný přístup. Tady se přece nerozděluje na základě platu, nebo jo?

@HellHogr Říkat něco takového je jednoduché, když ten problém neřeší ve svém týmu. Zatím nás zkušenosti poučily, že v podobné situaci rozhodně šéf neukáže dveře pilotovi, kterého považuje za důležitého, ne-li nepostradatelného. To si na nějaký stejný přístup nikdo nehraje. Aspoň já si nic podobného nepamatuju.

1 Like

Tak Wolff to zažil, tak radí. :smiley:

Jediné řešení je určit 1 a 2.
Ostatní rady jsou zbytečné.

Ale tady chtějí titul oba, tak budou ostré lokty.
Tomu se vyhnout nedá.

Však je to tam napsané, když měl tuhle situaci ve svém týmu, neudělal s ní nic a radši si vzal do týmu Bottase, který Lewise neohrožoval. To je i k tomu “určit 1 a 2”. Dvojka se snad až na výjimky (např. historicky Petterson) neurčuje, ta prostě je. Dobrá dvojka je dostatečně rychlá na podporu jedničky, ale vážně ji neohrozí. Proto k Hamiltonovi toho Valtteriho brali.

5 Likes

Když se do toho nepřimíchá Verstappen nebo třeba i Russell, tak v McLarenu taky nemusí dělat nic.
Vlastně nač spekulovat. Však uvidíme.

1 Like

Tak za prvé je třeba říci, že uklízečka by nikdy neměla dostat hypotéku.
Ba dokonce by ani neměla pomyslet na to, že by mohla chtít něco vlastnit.

Karel Marx měl vlastně úplnou pravdu, že v podstatě je každé vlastnictví krádež…

Hypotéka pro uklízečku (pokud toho uklidí hodně a chce jenom docela nízkou hypotéku :smile: ) mi nepřipadá tak absurdní jako další tvrzení z článku:
“Nehoda tímových kolegov je vo Formule 1 najsmrteľnejším hriechom a jedným z hlavných dôvodov sú práve ostatní zamestnanci, ktorí sa nadrú, aby pripravili dva monoposty, ktoré potom na trati zničí nezodpovednosť dvoch jazdcov.”
Vždycky jsem si myslela, že zaměstnanci chodí do práce pracovat/dřít a jsou za to placení. V tomhle případě jsou placení za to, že připravují pilotům monoposty, není to žádná dobrovolná činnost. Ok, jistě je zamrzí, když se jim auta vrátí v bedně rozložená na trsátka, ale pořád je to jejich práce a je celkem jedno, jestli to někdo rozbil o kolegu nebo o zeď.
Ale asi přemýšlím moc jednoduše.

1 Like

tak je to nieco ako dat si vlastny gol

wolff by mal ist do Ferrari, ma tie spravne emocie :smiley:

1 Like

Vždycky se hodně pobavím, když čtu takto stupidní názory.

Doufám tedy, že zaměstnanci, kteří jsou s firmou tak srostlí, že tvrdí, že mají nárok na část jejího zisku, se pochlapí a budou se svou firmou solidární i v těžkých časech a podělí se i o část její ztráty…

1 Like

Mám obavy, že to není jenom o Wolffovi. Tenhle názor jsem četla víckrát, připadá mi, že je z nějakého důvodu společensky žádoucí.

“Ludia si zasluzia istoty”

Nee, lidi si zaslouží žít podle Hedgehoga nebo Tripera :roll_eyes:

Což o to, přiměřená jistota je dobrá věc. Co si pod tím kdo představuje už je jiná otázka. Tady mi spíš vadí ten z mého pohledu obrácený přístup, jako by jezdci byli zodpovědní ostatním zaměstnancům. Přitom jsou logicky všichni dohromady zodpovědní majitelům týmu, no a potom řekněme ve sportovní rovině fanouškům. Však taky o angažmá jezdců rozhoduje z pověření majitele šéf týmu, ne ostatní zaměstnanci, a to ani v případě, že se kvůli jezdcům “nadřeli”.

1 Like

A zakončil bych to tím, že F1 je týmový sport a bez jednotlivců dohromady nemají šanci uspět

Ne, F1 opravdu není kolektivní sport, to, že sportovec potřebuje podpůrný tým zaměstnanců-nesportovců z individuálního sportu kolektivní nedělá.

Co je podpůrného na tom, že tým inženýrů vyvíjí monopost a následně mechanici ho dávají dohromady, aby pilot s tím odjel závod pro tým? :thinking:

To bol Ficov volebny slogan

2 Likes

Zase ides nanucovat svoj uhol pohladu?

5 Likes

Zase se jdeš hádat? Já se normálně ptám co je podpůrného na tom, že inženýři vyvíjí monopost a mechanici na něm pracují. Když máš problém s otázkami, tak se zkus nad sebou zamyslet. Diskuze takhle fungují běžně, že se lidi ptají.

1 Like