Taky jsem si všiml.
Ale Maxova skvělá obrana. Kdysi se takhle dlouhá kola bránil před o ligu rychlejším Mercedesem - Brazílie 2021. Když se to v AZ otočilo, Hamilton padl okamžitě.
Hned je vidět, kdo je Max.
Taky jsem si všiml.
Ale Maxova skvělá obrana. Kdysi se takhle dlouhá kola bránil před o ligu rychlejším Mercedesem - Brazílie 2021. Když se to v AZ otočilo, Hamilton padl okamžitě.
Hned je vidět, kdo je Max.
Kimi tu v 2018 predviedol ukazkovu dlhu obranu hned oproti dvom (Max, Lewis) a o vitazstvo. Bez kontroverzii… To bola skvela VC. Tato trat umoznuje predbiehat, ale aj efektivne sa branit, najma 3. sektor casto… Preto ju mam rad
VER obecne jako pilot nema zadne hodnoty, je adorovany pouze zvlastni skupinu lidi, ta jeste porad tezce nese dominanci Mercedesu z minulych let, smutne. Kdyz si predstavim jak ti lidi museli trpet, brrr
Máš pravdu, to byl krásný výkon.
Trošku jsem si do @bob rýpl. Ale jenom trošku.
Ale je to dobrá připomínka. Čekal jsem, že Lando si dá Maxe k večeři, ale chyběla mu rychlost na rovinkách (patrně důsledek nastavení). Takže musel risknout manévr v zatáčce. Vzhledem k tomu, že jsem měl výhrady k jeho dive bombs v Rakousku, tak tady měl rozvážný přístup, s odstupem to asi nejlépe vystihla @Evap, když napsala, že Max si může vůči Landovi dovolit větší riziko než naopak a Lando teď jezdí s tím, že to ví. Nakonec to pro něj mělo smolné vyústění, taky trochu kontroverzní. Max těch 5 sekund mohl dostat, u McLarenu, z pozice generála po bitvě, možná udělali chybu, že nevrátili pozici, počítám, že takto by Max dostal 5 sekund a Lando nic. Vycházím ze zprávy nebo názoru, že 5 s pro Maxe bylo ve hře, ale Lando by pak býval musel dostat 10 s, aby nevydělal na předjetí mimo trať, k čemuž de facto došlo, a tím by komisaři pomohli na P3 Piastrimu (který si to za tu matnou jízdu nezasloužil).
To me take, ale prehnane ocekavani jsem nemel. Charlese jsem na vitezstvi tipoval, ale necekal jsem ze Carlos bude takhle zarit a ze auto bude takhle spatne.
Kamarad (fanda Landa) mi uz dva roky rika, ze to auto neni tak dobre, ale ze ho Max prejizdi.
Jako, nechapu jak by s tim dva roky hejbali a nikdo si na kamere nic nevsiml. A to ani neverim, ze FIA to vubec resila. Nebejt toho clanku a revu konkurence, tak je to FIA u zardele.
On si to taky kazdej predstavuje jak Hurvajs valku, ze staci pohnou karou nahoru a dolu a vitezstvi je doma. To je jasne videt ted, jakej problem to je.
A to nemluvim o Newey. To zarizeni maji treti sezonu. Takze to je jedinej genialni prispevek Adriana?
To by si tu meli nekteri rozmyslet, jestli je Newey genius, nebo gauner.
Ale Max zije, takze dobry.
Ano, suhlasim, sam som si po tom manevri hovoril, ze riziko trestu je prilis vysoke, aby McLaren Landovi nepovedal, nech vrati poziciu (stale bola sanca…) a zial tak neurobili, hoci chapem ich argumentovaniu, bolo to strategicky zle rozhodnutie…
Co sa tyka Piastriho. Nepodal super vykon, ale za mna ani vyslovene slaby/zly (a narozdiel od Evky som si tu jeho kritiku viac krat vsimol).
Podla mna skoncil presne tam, kde ho McLaren aj Lando potreboval: Za Landom a nie tak daleko. Myslim si dokonca, ze ked vedel, ze o podium nebojuje a vacsinu bol za Landom cca 4s, nejak extra sa nesnazil byt velmi blizko Landa. Potrebovali snad este ich dalsi suboj a zase kritiku? A napokon, nechybalo vela a takmer pred Landom skoncil a ak by sa tak stalo, zase by bola kritika a vysmech…
Nehovoriac o tom, ze Oscar nemal nove predne kridlo ako Lando. Kto vie kolko sekund na zavod to robilo.
Za mna v skole taka 3
Každý si to môže napísať po svojom a otočiť si to podľa toho, komu fandí… Tak ako ty napíšeš, že to asi moc nevyužívali, keď sú tak v P… tak isto môžem ja napísať, že po odchode Neweyho sa ten monopost rozpadol a v boji aspoň o pódiá ho držalo práve to, čo si ty označil za “moc nevyužívali”
A kde je pravda ? Žiadny tím nebude vymýšlať niečo, čo sa montuje a ovláda ináč ako je nariadené od FIA a majú všetky ostatné tímy. A povedia, že to nevyužívali ? To by neuveril ani človek, čo si pozrie prvý zavod v živote a nevie o F1 nič.
A ešte túto tvoju rovnicu môžeme aplikovať na tvoj další koment o Hamiltonovi v dominantnom monoposte a Maxovi pravom jazdcovi.
Ja som videl, ako mal Max bezkonkurencný monopost a potom ho mal zase Hamilton. A tak isto som videl koľko krát Ver jazdil špinavo za hranicou a komisári ho netrestali, presne ako teraz v súboji s Norrisom a hlavne to bolo vidiet v Rakúsku, keď ho Ver radšej zdemoloval, ako by ho mal Lando predbehnúť, presne ako Taliansko 21
Ako si to napísal ? “Hned je vidět, kdo je Max.”
Každý tu už vie, že budeš oslavovať Maxa ako jazdca so slabším monopostom, čo zdolal Hamiltona na dominantnom monoposte. A to len kôli rokom 2017/18 keď so slabším mercedesom zobral Sebíkovi tituly
Bretnix trpel jak zvire az zmodral, je to videt a nebyl sam
Takovéhle štelování světlé výška by vymyslet nedokázal ani ajťák, natož Adrian.
Vtedy tu bolo na dennom poriadku, kidať na ferrari, ako Seba úmyselne potápajú a kazia mu závody stratégiou. Do toho “boje o moc vo ferrari” taká klasická náplasť na slabé výkony na trati s rýchlym monopostom.
Ono je od FIA nariadene ako presne sa ma implementovat system na zmenu svetlej vysky?
Toto uz su tazke prestrely a vymysly, zjavne uz si v koncoch z tej kauzy, ktora bola kauzou asi 2 dni a vsetci videli, ze to ziaden vplyv na vykon RB nemalo, takze je dost mozne, ze to nevyuzivali (100% pravdu sa uz nedozvieme).
Vzpominam, taky tady stala obri zed narku, furt tu je…
Niekto tu písal viac vecí okolo toho.
Napríklad, že je určené náradie na zmenu svetlej výšky a im sa to dá manipulovať aj rukou “sa písalo na začiatku” potom tu ukazovali tú metlu s ktorou to určite nerobia
Neviem koľko prístupových miest to má, oni vraj majú viac.
A celkovo, že to maju robene iným systémom ako ostatné tímy, to by asi ani nevadilo, kedže trest nedostali. Asi to bude všetko v poriadku.
Ide o to štelovanie, že tam majú prístup iný. A načo by robili niečo čo nepoužívajú ?
A to čo píšem hore, písal niekto na fóre hneď na začiatku. A či to má z iného portálu, alebo z vlastnej hlavy netuším.
Ja nie som v koncoch, mňa to až tak neunáša, lebo viem, že pre tie nenažrané prasce vo FIA, by nebolo nijak prínosné potrestať RB pred koncom sezóny a už vôbec by nesiahli na Ver body, nie to ešte RB, keď sa na nich doťahuje ferrari a bude to boj o posledné body.
Ako som už raz písal, FIA je tu hlavne na to, aby zarobila. Nie na to, aby bol tento šport férový. To vidno na každej VC, ako niekoho trestajú a druhému to prejde.
A Maxovi toho prešlo už viac než dosť. Chudák taký Magnusen, čo jazdí rovnako tvrdo a tresty padajú hňeď behom daného kola
Jedna babka povedala.
A to sa kde písalo?
Wolffinko má metlu v hlave. Keď mali méďáky nelegálne krídla a a superzázráčné motory, to ho neštvalo. To držal hubu a krok
Samozrejme inú obhajobu od fanúšika Mercedesu ako ‘sa to samo’ som ani nečakal. Lebo keď Mercedes podvádza, tak vždy to je nejakým nedopatrením a oni sú vždy len obete. A tá zlá FIA mala Maxa rovno vylúčiť zo šampionátu za to, že si dovolil dotknúť sa krídla Lewisovho monopostu. A nie len Maxa. Ideálne by bolo celý tím RB. Ach bože!
Další prínosný koment. Ako ten posledný, kde si to už zabalil.
Je jedno či sú obete, dôležité je že dostali trest nie ?
Ak je to v pravidlách a oni to porušili, či už “sa to stalo samo” alebo s ich pričinením, je to v poriadku. Ak trestáme jeden tím, mal by byť meter rovnaký, či už ide o krídla McL, motorové prietoky ferrari, alebo možné štelovanie svetlej výšky medzi Q a závodom.
Ja som nikde nepísal o vylúčení Maxa zo šampionátu za dotknutie monopostu, na to má FIA pravidlá nie ? Či pre Maxa ZASE NEPLATIA ? Ako na trati, tak mimo nej.
Máš pravdu… ach bože… rečo sú pravidlá pre RB a potom pravidlá pre ostatných ?
A potom sú ľudia ako ty čo doma spoza klávesnice odhalia takéto sprisahania a zároveň sám konšpiruje. Ideš bomby chlapče!
Aspoň sa venujem téme, nie ako tebe podobní sem chodíte riešiť druhých. Aby ste si tu mohli pomeriavať pi pí ky. Si veľký drsňák, naložil si mi a dúfam, že už budeš mať kľudný deň.