Wolff má v F1 až príliš veľký vplyv, myslí si Andretti | Magazín F1 - F1online.sk

Bývalý pilot F1 Mario Andretti sa prostredníctvom Twitteru obul do Tota Wolffa a naznačil, že šéf Mercedesu má v kráľovnej motoršportu až príliš veľkú moc. Rakúšan už dávnejšie vyjadril svoj nesúhlas so vstupom tímu Andretti Global do F1, pričom váhavý postoj zastáva aj šéf Red Bullu Christian Horner.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73754/wolff-ma-v-f1-az-prilis-velky-vplyv-mysli-si-andretti

Preco v spojitosti s tym, ze im po prichode dalsich teamov klesnu prijmy Horner a ani Wolf nespomenu, ze sa im vyrazne znizili vydavky - lebo nejaky strop ? Tieto nezmyselne rozpravky o mensom kolaci nech si nechaju pre niekoho kto nema mozog. Boja sa konkurencie a uz teraz rozohravaju svoje hry.

tak v f1 vzdy platilo ze ak chces do nej vojst, je jednoduchsie kupit nejaky existujuci tim nez sa snazit rozsirit pocet timov na roste. Je skoro nemozne ziskat potrebnu vacsinu, lebo… naco by si bol za, ked jedine co tym pozitivnym hlasom ziskas je menej penazi? To bohuzial nie je len o Merc, ci RB, ale kto je z timov vlastne za?

Zo sebeckeho pohladu fanusika, co tym ziskam? Som rad ze zatial je F1 proeuropsky centralizovana a tych zamorskych zavodov v nocnych/rannych casoch je relativne malo. Cim viac globalnych hracov, tym viac ten kalendar bude roztriesteny po svete aby uspokojil vsetkych a menej zavodov v europskych casoch.

nie wolff ma velky vplyv, ale mercedes ma velky vplyv
ak by wolff odisiel z mercedesu napr. do aston martinu tak jeho vplyv by bol razom na urovni vplyvu astonu dnes

1 Like

toto plati posledne desatrocia, predtym timy na zelenej luke vznikali bezne

1 Like

Z mojho sebeckeho pohladu fanusika je 24 aut roste vacsia zabava ako 20.
U Teba by to tak nebolo ?
Prajem Andrettimu aby sa mu podarilo dostat na rost 2 auta svojej stajne a nech v oboch sedia americania.
Bolo by to len dobre.
Velmi sa mi pacilo ked bola v F1 Toyota a Honda - super !

3 Likes

Američané v F1 nikdy nebyli úspěšní a nic nenasvědčuje tomu, že by to mělo být v blízké době jinak.

Netreba sa prilis spoliehat na historiu a skatulkovat. Casy sa menia a zmenila sa aj cela F1. Ja by som mu sancu dal. Prinajhorsom sa bude vozit na chvoste a Williams si moze povedat ze nie je najhorsi :joy:

„Musíme vedieť, čo vlastne dokážete ponúknuť tomuto športu.” :man_facepalming: Nič proti, ale toto je len spŕška kecov. To by tam kľudne mohlo byť aj teraz o pár tímov menej, ktoré tam aktuálne tiež nič neponúkajú, len krúžia aby mali čo top tímy obiehať. A tým pádom by zostalo pre ostatných ešte viac peňazí. No bežnému divákovi by pritom jeden-dva tímy navyše vôbec nevadili.

1 Like

Neviem ako vy ale ja si ešte pamätám kedy sme tu mali naposledy 11 a 12 tím HRT a Virgin. Začínali od nuli a aj to bolo vidiet na trati. Za do vtedy poslednými kružili ešte o 1-2 sekundy pomalšie. Takže žiadna sláva či šou pre diváka to nebola a zrejme keby ozaj prišlo na lámanie chleba a mali by všetky tími podporiť vznik nového tímu no neviem ktorí by bol za z dnešných. No určite by Mercedes nebol jediný proti to som si istý

Me by Andretti v F1 zajimal, rodina ma koreny v EU, sam velky Mario je spise Ital, ziskal titul a byl uspesny, to se o jinych Americanech v F1 rict neda. Nejblize k nemu mel snad jen Cheever a to je propastny rozdil.