Wolff má obavy, že Russellov motor sa už nepodarí zachrániť: Je v ňom dosť veľká prasklina | Magazín F1 - F1online.sk

Georgea Russella neopúšťa smola. V kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska prišiel o ďalšiu pohonnú jednotku, ktorej záchrana nebude jednoduchá. Britskému jazdcovi preto bezprostredne hrozí penalizácia za nasadenie piatych komponentov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/241602/wolff-ma-obavy-ze-russellov-motor-sa-uz-nepodari-zachranit-je-v-nom-dost-velka-prasklina

Russell největší smolař prvního pololetí.
Přiznám se, že takové technické problémy jsem od Mercedesu neočekával.

Mají ADUO 1+1, takže to mohou využít k lepšímu motoru.

Jinak jestli mají prasklý motor, tak mohou zavolat. Mám drážkovačku i TiG.

Na karbonový blok by jsi byl s TIGem krátký.

Jakoby si týmy tisknou motory na 3D tiskárnách, ale Fia zakazuje karbonové motory.
Povolené jsou jen určitě kovy.

Litinové a později bloky tlakově litého hliníku (mimochodem s tím přišla Škodovka a první takový motor měla Š 1000 MB), se vařily běžně.
Nevím kolik karbonu je na dnešních motorech F1, ale minimálně víko ventilů a olejová vana z karbonu je. Skříň převodovky je taky karbonová a kardan taky.

To jsme si vsimli, neni to nic co by chtel nekdo videt, necekal jsem ze Wolff tohle rekne naprimo, ale neni co tajit, spolehlivost se dost dlouho nemusela resit.

si si isty, ze olejova vana je z karbonu? lebo pravidla povoluju hlinikove a zelezne zliatiny, ziadne kompozity

kompozity su povolene pre lokalne opravy, ale je definovana max. velkost tej opravovanej plochy a plati to aj na veko ventilov

Když se McLaren rozhodl v 2015 ignorovat motor Hondy a udělal nápravu tak, že olejová vana překážela usazení motoru, tak byla z karbonu.
V tomto případě nevidím žádný problém ani omezení.
Pravidla nedovolují třeba karbonové ojnice, nebo keramické písty. To jsou ale mechanické části.

George si moze nechat narast fuzy a zalozit instagram.

John Watson mel taky v urcite dobe kariery plnovous, Russell mi ho pripomina.

Ani jedna z tých 4 vecí nie je na monoposte F1 z karbónu.

neviem ake pravidla platili v 2015, ale dnes ziadna olejova vana z karbonu nieje mozna a pochybujem, ze bola mozna v 2015, ale zistovat sa mi to uz nechce a teba aj tak nic nepresvedci, ty mas svoje pravdy a tie budes donekonecna omielat nech ti prinesu akekolvek nepriestrelne argumenty

ferda zije v alternativnom vesmire kde to z karbonu je :slight_smile:

Karbonove olejove vany jsou, ale jestli v F1 to vi jen cert.

ogre

@rHapo
Celý vůz F1 je z karbonu a olejová vana nesmí a přitom může být z karbonu převodová skříň.
Asi Vám to drůbeží z Mekáče leze na mozek.

ako som pisal, ty zijes vo svojom paralelnom svete a nikto ta z neho nedokaze dostat

Děláš ze sebe vola.
Karbonové skříně převodovek ukončily výrobu vlastních převodovek ve Williamsu. Tuhle technologii už Williams nezvládl a tím se degradoval z konstuktéra do pozice zákaznického týmu.

Na jakém zrní ujíždíš?