Wolff lanári Schumachera, pre ktorého Ferrari nemá miesto | Magazín F1 - F1online.sk

Len pred pár dňami sa rozlúskla jazdecká otázka tímu Haas. Micka Schumachera, syna legendárneho sedemnásobného majstra sveta, nahradí v americkej stajni skúsený 35-ročný Nico Hülkenberg. Keďže sú už všetky sedačky pre budúcu sezónu obsadené, Schumacher bude v roku 2023 pôsobiť nanajvýš v pozícii rezervného pilota. Zdá sa však, že tu sa mu naskytá hneď niekoľko možností. Po mladom pretekárovi by napríklad rád siahol Toto Wolff a nemecký Mercedes.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/83562/wolff-lanari-schumachera-pre-ktoreho-ferrari-nema-miesto

A pritom tim, pre ktoreho jeho otec vyjazdil najviac titulov, sa na neho vykaslal. Myslim, ze karma funguje, Ferrari je v motosporte nieco ako Alonso. Legenda bez titulov.

1 Like

Veď práve v tom článku sa píše, že sa s ním chcú dohodnúť na riešení, ktoré bude preňho najlepšie. Za Sainza ho vymeniť nemohli, na to ešte Mick nemá. Navyše Sainz sa mi tento rok zdal niekedy vo Ferrari viac uprednostňovaný než Leclerc. Ferrari by si malo dohodnúť spoluprácu s niektorým tímom, ktorý by využívalo ako svoje B-čko. Prípadne si taký tím založiť. Spolupráca so Sauberom im končí a s Haasom to nejak nefunguje, keď tam nemajú istú jednu sedačku pre ich jazdca.

1 Like

15151515151551515151515

rozhodne by sa mal vykašlať na celé Ferrari aj ich akadémie a ísť do Mercu na rok za rezervného jazdca…tak sa aspoň z F1 nevytratí a možno sa niekde budúci rok otvoria dvierka…napr v Sauberi, ktorý už nebude AR a začne pomaličky vyvíjať väzby s Audi :slight_smile: ak sa nechá šupnúť Ferrariovcami do inych serii len aby mohol ten rok zapretekať, tak má podľa mňa oveľa menšie šance na návrat, až priam nulové…

Vše záleží na tom jestli s Mickem počítá Audi.
Ta bude nejspíš čekat až jezdcům Alfy vyprší kontrakty a pak si tam budou dosazovat svoje němce. :slight_smile:

Nemyslím si, že by chtěl Mercedes Mickovi ukazovat procesy v top týmu, které by si pak za rok přenesl do Audi.

Ferrari do neho toľko investovalo a po dvoch rokoch v F1 nemajú pre neho miesto…
Veľmi zlý biznisplán… a Mickov manažment musí byť tiež dobrá banda amatérov…

Takze Mick je v tom vlastne nevinne???

Čo je to za primitívna otázka?

Nepriama otazka na to ze ci Mick je nevinne v tom ze buducu sezonu nebude nikde jazdit…hmmmm?

Takže Mick evidentne stále je v jazdeckej akadémii Ferrari, Binotto sa vyjadril pozitívne na jeho adresu a Wolff má záujem o Micka ako o rezervného jazdca.

Chápem ten hate naňho, ak vôbec z neho MS bude tak by to bol veeeeeľky úspech ale evidentne je hate na jeho osobu maximálne neobjektívny - teda hlavne tu na fóre.

Hlavne teda, žeby Wolff robil niečo z lútosti je úplne mimo…

Pořád mně připadá, že Ferrari o něj ve skutečnosti nestojí, ale zároveň kvůli marketingovému potenciálu nechce, aby ho měl někdo jiný.

Wolff ma podiel tusim aj v AR, kludne ho moze po konci Alonsa napchat aj tam. Ale skor myslim, ze nie. Ziadna lutost, ale marketingova prilezitost.

Mickov manzment to nedomyslel. No nic memeni na tom, ze ak chce pokracovat dalej v F1 musi z Ferrari prec.

Vzhledem zase k rozhodování Ferrari, kde dělají špatné rozhodnutí, ukazuej to, že Mickův odchod je vlastně chyba Ferrari a Mick má potenciál

A čo keď ním plánujú nahradiť Hamiltona v budúcnosti? O to viac, že prišli o de Vriesa a predtým o Ocona. Je pravda, že by mal tú ponuku prijať, ale na druhej strane. Po 2 spomínaných jazdcoch si nenechajú aj do tretice vziať niekoho a ešte k tomu od Audi.

Myslel si asi AM (Aston Martin), lebo AR je Alfa Romeo.

Tiež mi to napadlo, lebo je pravdepodobné, že Lewis po získaní 8. titulu už pretekať nebude. V mercedese (asi) zostane, ale Mick by mal cockpit a Toto vlastného jazdca.

No. Ak by mali v budúcnosti Schumacherovi ako jazdcovi vyrábať tí talianski cirkusanti takú stratégiu, ako v tomto ročníku Leclercovi a Sainzovi, tak to radšej nech ide do mercedesu. Tam ho aspoň netrafí infarkt z mechanikov :smiley:

Ale ved to nikto netvrdi. Urobil tuto sezonu niekolko tvrdych chyb. Len je otazne, do akej miery za to mozu pomery v time. Lebo Steiner tozhodne jazdcov moralne nepodpori. A Mick sa odrazu ocitol v slabom time, kde na neho este aj vedenie tlacilo, nech sa nieco deje. Ja by som tiez bural… Max svojho casu v str tiez jazdil sialene, ale ani tost ani marko otvorene nekritizovali. A prave tost (a aj vasseur) su znami pre skvelu pracu s mladikmi.

Domnievam sa, ze ak by siel mick do alfy pred dvoma rokmi, tak by bol teraz niekde inde. Mozno by vo-to rozbil, ale frederik by ho uz vedel upokojit. Ved aj leclerc robil na zaciatku prvej sezony chyby (napr. v bahrajne) ale druha polka sezony uz bola u neho skvela.

Ja suhlasim s tebou, som presvedceny ze by to bolo na lepsej urovni z jeho strany a som aj presvedceny ze je lepsi nez Latifi, Tsunoda, “dzou”,Giovanazi…u mna je na neutralnej pode…ale zas to tu chceme zivit dalsieho dvojkoveho pilota aj ked je sympatak a ma meno ake ma…ak sa vrati fajn ak nevrati tiez.fajn