Windsor prorokuje jazdecké rošády: Leclerc do Mercedesu, Norris do Ferrari | Magazín F1 - F1online.sk

Ako bude vyzerať štartový rošt Formuly 1 v roku 2024, 2025 alebo 2026? Ako raz povedal Sebastian Vettel: „Síce mám gule, ale žiadna z nich nie je krištáľová.“ Známy žurnalista a taktiež bývalý manažér Williamsu či Ferrari Peter Windsor to však skúsil.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/86639/windsor-prorokuje-jazdecke-rosady-leclerc-do-mercedesu-norris-do-ferrari

Docela reálné, Windsor ví co říká :wink: Možná ale bude chtít Wolff rovnou taky Landa :man_shrugging:

1 Like

Ukočírovať lujza a Džordža je podľa mňa jednoduchšie ako ukočírovať dvoch mladých, brutalne ambicióznych a (predpokladajme) ešte stále nie majstrov. Toto nech je slizký, zákerný, falošný, ale nie je hlupák a opakovať situaciu Nico lujzo nebude chcieť. Takže neverím, že Charles a Džordžo budu spolu v jednom tíme. A Lando do Ferrari? Aby si prehĺbil depresie?
Toto všetko mi príde ako sci fi

2 Likes

ja to skor vidim na norrisa v mercedese.

Já věřím, že se Ferrari pod Vasseurem zvetí a všechny tyhle prognózy naberou zcela jiný směr.

Norris do Mercedesu to je jasny, ve Ferrari ho nevidim, stejne jako Leclerca v Mercedesu…

2 Likes

A naco by do Mercedesu tahali Leclerca, ked mozu rovno stiahnut Norrisa? Ak by aj Hamilton odisiel, tak Russell ma byt jeho plnohodnotna nahrada. Tak naco nadzat vidly do vlastneho planu? Prisiel by Norris, rychly a skuseny pilot. Leclerc by bol drahy a existovala by vacsia sanca na pripadne nezhody s druhym jazdcom.

Norris s Russellom by sa zaškrtili v polovici prvej sezóny ale ak by taká ponuka prišla tak Lando nemá o čom rozmýšlať.

Na druhú stranu stredopolové tímy nemajú, okrem Norrisa, koho ponúknuť, na uvoľnenú sedačku v top tíme. Pred pár rokmi, sme si mohli vyberať zo 4-5 jazdcov, teraz mimo top 3 zostali jazdci, pre ktorých strop je Alpine, Aston a Mclaren alebo jazdci, ktorí do F1 nepatria.

Teoreticky by sa tak mohlo siahnuť po overených menách na post dvojky Bottas/ Ricci alebo výrazne predčí očakávania jeden z dvojice Nyck, Oscar čomu ale moc neverím.

Ak do hry vstúpi Andretti a k tomu pridáme omnoho vyššie ambície Audi, vychádza mi z toho výrazný nedostatok kvality

Zmysel by davalo skorej podpisat Landa ako Charlesa

@pavellisimo @bob2 tiez to skor vidim na norrisa v mercedese. Leclerc si podla mna dost pokazil image viacerymi nevynutenymi chybami.

1 Like

Leclerc a Schumacher v Mercedesu, ve Ferrari Norris a Russell

Čo tu riešite ,tá 5+2nasobna umelina neodíde ani za 5 rokov,veď je úplne neschopný v bars čom,čo by robil??? Však z vlastných síl nedokáže nič to by musel aspoň s tým slizakom odysť spolu

lando namiesto sainza vo F? Uz aby to bolo. Leclerca si samozrejme treba nechat.

utrhnem sa trochu z retaze, ale poviem ze si viem predstavit leclerca aj po boku verstapena… ale to by sa musel mercedes dotiahnut na RB…

Len teraz ci vidis LEC v RB alebo VER vo Ferrari :slight_smile:

Jestli si něco neumím představit, tak je to Max ve Ferrari. Samozřejmě, nikdy neříkej nikdy :slight_smile:

RedBull-Ford… Ford-RedBull…
Fordem tam, vlakem zpátky…
Mocenské boje v RedBullu samotném.

A je to hned. :slight_smile:

Ak by to spravil na styl Schumiho tak ano, t.j. isiel by tam s Hornerom, Newey-m, nejakym motorarom, ktoreho stiahli z Mercedesu a este tou ich strategickou Hanou, ci ako sa vola. Viem si predstavit ze po takomto hromadnom prestupe by Ferrari o 3-4 roky mohlo realne bojovat o titul.
Ale aby tam siel sam na vlastnu past, to nie.

2 Likes

Takhle ano, to souhlasím. Jinak mi připadá jako člověk, který by ve Ferrari vč. celé atmosféry kolem těžko mohl existovat. Pro něj je RB optimální nejen tím, že staví auto tak, aby mu vyhovovalo, ale vůbec ho dlouhodobě podporují a udržují v klidu. Před ziskem titulu jezdil v RB pět let a celou dobu ho jednoznačně podporovali a čekali, až se všechno správně sejde. Dělají přesně to, co Ferrari neumí :slight_smile: .

1 Like

Ale jo, zvlášť po smrti Mateschitze se může stát leccos. Těžko říct, kam by Max v takovém případě zamířil. Třeba by vůbec skončil, pro mě o tom na svůj věk mluví dost často.

1 Like