Williams získal prvé body. Je to maličké víťazstvo, hovorí Sainz | Magazín F1 - F1online.sk

Williams mal pred sezónou 2026 veľké očakávania a chcel sa výraznejšie priblížiť k top tímom, no namiesto toho po dvoch veľkých cenách oslavuje zisk prvých dvoch majstrovských bodov. Carlos Sainz verí, že poslúžia ako motivácia do ďalších týždňov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/229707/williams-ziskal-prve-body-je-to-malicke-vitazstvo-hovori-sainz

Williams se zlepsi hned jak piloti ziskaji vice zkusenosti s provozem auta.

Zlepší, ale od svých met jsou na míle daleko. Pro mě po Astonu asi největší zklamání.

1 lajk

Letos budou spokojeni kdyz navazou na lonske pozice, myslim ze technicky jsou na tom lepe nez Aston, no a pak nezbyva nez pilovat..treba se chyti.

No zásadní rozdíl mezi Astonem a Williamsem je ten, že jeden tým má nejhorší motor a druhý ten nejlepší. A výkonnostně vlastně nejsou zase tak daleko.

tento rok budu spokojni ak sa im podari auto dostat na vahovy limit

williams nema najlepsi motor, ten ma len tovarensky mercedes, zakaznici mercedesu nemaju rovnaky motor resp. dodavatel im nepovedal ako z neho dostat maximum. co zistit jazdou na trati bude trvat mesiace kym sa to naucia

zakaznici mercedesu maju slabsie motory ako ferrari a aj ako zakaznici ferrari. co by som ja osobne nikdy nepovedal, ze ferrari sa ku svojim zakaznikom bude spravat lepsie ako mercedes k tym svojim. nuz casy sa menia a treba na to mysliet pri hodnoteni :slight_smile:

Za to Honda řekla Astonu jak z toho vyždímat všecičko :hugs:

1 lajk

@Daaviid23 @mp1

Vsichni maji stejne motory i software, jak urcuji pravidla, Mercedes ale nedoda know how, vzdyt se to tady pise furt dokola.

nemaju rovnaky software a mozno ani hardware, uz to tu niekto daval, ze podla novych pravidiel mozu az 5 pretekov zadrziavat vylepsenia pre zakaznikov co minule roky neplatilo a mercedes to vyuziva uplne na hranu

no a to knowhow je extremne dolezite. to mercedes neziskal v “oddeleni sasi” to ziskal v “oddeleni motorov” pricom zakaznici sa k tomu knowhow nemaju ako dopracovat kedze oni nemozu ist testovat do tovarne mercedesu na ich testovacie stolice

alebo ako myslis, ze tovarensky tim k tomu knowhow prisiel este predtym ako sa zacalo testovat? a ako mali k tomu knowhow prist zakaznici ked im na prve preteky doniesol mercedes uplne iny motor s akym jazdili v testoch?

ja dufam, ze fia tuto dieru ktoru zneuziva len mercedes rychlo zaplata

preco sa o ferrari nehovori, ze zatajuje zakaznikom knowhow, alebo im oneskorene dodava vylepsenia? lebo to nerobia, zatial co mercedes ano

Know how nikdo nikdy nedoda, byl by to gol do vlastni branky.