Williams pricestuje do Japonska s opraveným šasi. Albon dúfa, že do Číny sa to upokojí | Magazín F1 - F1online.sk

Williams sa vracia do súťažného diania s oboma autami. Aj keď je vlastne isté, že ďalšia tvrdá nehoda a poškodenie šasi bude znamenať, že sa na štart nedeľných pretekov postaví opäť len jedno auto, tím pokračuje vo svojej riskantnej hre. Alex Albon však už naznačil, že náhradné šasi by mohlo byť pripravené do Číny.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/148831/williams-pricestuje-do-japonska-s-opravenym-sasi-albon-dufa-ze-do-ciny-sa-to-upokoji

Tohle nechápu, jak tým F1 nemůže být připraven s náhradním šasi na závodní víkend? Neměl by to být jeden ze základních předpokladů přípravy?

1 Like

lebo nemaju $$$, z coho je zrejme, ze ziadny financny strop nepomohol a treba ho zrusit. Teamy, co na to nemaju poslat domov a pustit dnu take, co na to maju.

Voľakedy boli rovno náhradné monoposty, teraz nemajú ani len šasi. Možno by stálo za úvahu zaviesť do pravidiel takéto náhradné šasi mať pripravené na GP, inak by ich nemuseli ani pripustiť na štart. Len taký návrh.

to je skor podla mna o tom, ze peniaze v istom bode, mozno uz minulej sezony, alokovali niekam inam, a Albon im spravil staru cez rozpocet svojou nehodou

Myslím si, že práve na takýto scenár, že sa stane nehoda a minimálne jeden z jazdcov rozfláka monopost, by mali byť určite pripravení, aby mohol počas víkendu ďalej jazdiť buď s narýchlo opraveným alebo náhradným monopostom. Ale vo Williamse evidentne nie sú, čo je ťažko pochopiteľné vzhľadom na to, že sú účastníkmi kráľovnej motošportu.

2 Likes

ano, mas pravdu, mne to je takisto prinajmensom cudne, ze nemali tie zdroje alokovane inak, hlavne teda pri ich jazdeckej dvojici a to teda Albonovi vsetka cest, ale sakra, vysekal sa myslim, ze dokonca na rovnakom mieste ako pred rokom

za Sargeanta zjavne Vowles ruku do ohna neda, tusim sa tam riesil aj jeho kontrakt, ci teda aj napriek jeho penaznemu vankusu pre team mu mozu zobrat auto a dat ho Albonovi

ja im stale verim, verim, ze Vowles je pre ten team nieco ako bol Wolff v Mergli na zaciatku (toto ber velmi prenesene samozrejme :D), proste TEN leader, ktory team po “restrukturalizacii” potrebuje

myslim si, ze do 2026 a teda na nove pravidla, maju nakrocene za posledne roky asi najlepsie

1 Like

Pro nás fanoušky F1 je moc dobře, že se u Williamsu tenhle problém vyskytl a otevřel nám oči, že je to tým pouze jednoho vozu.
Je mi líto, že Sargeant musí trpět stejné potupy, jako třeba Mazepin a jiní platící jezdci, kteří neměli dostatečné prostředky na to, aby dostávali stejné vybavení jako jejích týmoví kolegové.

…sa do toho môžeme tvrdo oprieť … to uz zariadil Albon … a to doslova. :wink:

1 Like

Otázka je se kterým šasi Albon pojede. Se svým přelátaným jako ponožky z první republiky, nebo Sargeantovým, které je kvůli horší kvalitě už předem určené pro týmovou dvojku.

1 Like

Albon pôjde teraz v Suzuke s neporušeným Sargeantovým šasi.

1 Like

Ano vím, ale i to je nejspíše zmetek, takže si oproti původnímu moc nepomůže.

Pomôže si o pár gramov a lepší pocit s nepolepeného auta.

Přelátovaní rozlámaneho šasi není o gramech, ale bude se počítat na kila.
Opravy na úrovni gramů by zvládli vyřešit už v Austrálii.

teraz je otazka ako to Vowles, pripadne Wolff uchopia

aby ste nezapocal lobing od teamov o nahradne auto vynate z costcapu :smiley:

1 Like

Albon si vůz rozbil sám bez vlastního přičinění, tak by se FIA měla zaměřit, že nebude používat díly na úkor Sargeanta.
Jestli bude Albon parazitovat, tak je jasný trest nejen za neoprávněně použité díly. Ale tak hloupý Williams určitě nebude.

Sargeant hovoril o 100 gramoch, ale možno do toho nevidí tak ako Ty.

Nepřekvapilo by mě, že tuhle váhu dostal rozkazem.
Jestli né, tak by mě nepřekvapilo, kdyby se mu šasi rozsyplo už v prvním trenálu.

2 Likes

Je to možné. Tých 100 gramov sa mi zdá dosť málo, to je jedna malá čokoláda Milka. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Renault má prý kvůli nevydařeným crash testům navíc 15 kilo. V porovnání se slátaným podvozkem je to hodně velký nepoměr.