Williams má ďalšie problémy. Okrem výkonnosti tímu chýbajú aj náhradné diely | Magazín F1 - F1online.sk

Rok 2026 mal byť pre Williams prelomový. Namiesto toho však v plnej nahote ukázal, aký nepripravený tento tradičný tím je. Aj po rokoch investícií nezvládla partička okolo Jamesa Vowlesa, ktorá v posledných rokoch plnými priehrštiami naberala skúsených ľudí z iných tímov, niekoľko základných povinností. Súčasťou problému je aj výroba.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/242918/williams-ma-dalsie-problemy-okrem-vykonnosti-timu-chybaju-aj-nahradne-diely

Tento team je uz takmer 30 rokov len hanba. Zaujimalo by ma, ako sa im podarilo takto sa zosypat. Stary Williams strasne machroval ako si vsetko robia sami a tych takmer 30 rokov to robia nah0vno. Od posledneho titulu Villeneueva nepostavili jedno poriadne auto. Najskor ich potiahol motor BMW, pri hybridoch zasa Mercedes. Inak sama tragedia.

1 lajk

Co bys očekával od týmu, kterého vlastní nějaká investiční skupina, kterou více zajímají zisky, než nějaké podružné umístění.

konecnym vlastnikom nieje ta investicna firma

ta investicna firma spravuje peniaze jedneho cloveka/rodiny, ale dodnes sa verejne nevie kto to vlastne je. co je inak fakt sranda, ze na tom uzasnom zapade ktory tak nuti ostatne staty do transparentnosti je mozne ututlat, kto stoji za konkretnymi firmami lebo je mozne si spravit rozne investicne fondy, trusty a pod. kde je vlastnik pred verejnostou utajeny

no hanba je skor take ferrari ktore napriek tomu, ze disponuje prachmi ako ziadny tim, ma specialne zachadzanie ked dostva 100mega vraj za akesi historicke dedictvo a uz 20 rokov nedokazu vyhrat ziadny titul

bud maju mizerne auto, to je vacsinu rokov, alebo ak sa im aj podari postavit najlepsie auto(2017-18) tak stavia na zleho jazdca :slight_smile:

no a najatim dochodcu a jeho preferovanim to zaklincovali

Takže skutečným vlastníkem Williamsu klidně může být Mumtalakat, Ron Dennis, Někdo z vlastníků RB, nebo dokonce Ferrari.

ty uzasny zapad,

ked chces aby tieto veci boli verejne tak by sa mal z teba stat Eurohujer pretoze EU do roku 2022 mala koncept ako sa verjenost moze dostat k informacii o konecnom vlastnikovi. Tieto zakony boli napadnute na sude v Luxembursku privatnymi wealth funds a sud vyrhali. Napriek tomu ma EU stale relativne vysoke pravomoci. Dorilton je splet firiem sidliacich v danovych rajoch mimo jurisdikcie EU.
Podotykam az aj napriek zmenam v 2022 malokde je toto transparentnejsie ako v EU. pred 2022 bola prave EU lidrom.

BTW majitelom je Peter de Putron.

1 lajk

helmutko zas si to nepochopil, ale dalej to rozoberat nemam chut.

oficialne to potvrdene nieje aj ked pred sudom byvaly sef capito tvrdil, ze udajne on schvaloval vsetky rozpocty, ale zaroven zastupcovia williamsu tam tvrdili, ze on nieje konecnym vlastnikom

teoreticky ano, ale z tych menovanych to na 99,9% nieje ani jeden a to z viacerych dovodov, ale asi ten hlavny bude, ze predal by frank williams tim niekomu z nich? asi nie a on konecneho vlastnika urcite poznal

Rona Dennise jsem napsal proto, že patřil mezi největší nadšence F1 a moc se mi nechce uvěřit, že by se dokázal z F1 stáhnout jen tak.
Claire Williamsová zdaleka nebyla v takové pozici jakou měl Frank a tým nedokázala udržet. V době prodeje týmu už měl mít Ron celý podíl za Mcl na stole a moc se mi nezdá, že by docela slušný balík nechal ležet jen tak v šuplíku.