“Myslím si, že mu tak trochu spadol kameň zo srdca, ale zajazdil naozaj dobré kolo. Inžinieri odviedli dobrú prácu, keď ho pustili na trať vo vhodný čas. Mohol si pripraviť pneumatiky tak, ako chcel,” vysvetľoval britský inžinier. “Jeho kolo v Q2 bolo dobré, nemyslím si, že to bola len taká jednorazová záležitosť.”
tak snad russell nebude po prvej zakrute zas na poslednych miestach ako sa mu to tradicne stava
niektori ho uz videli na mieste bottasa, ale jazdec ktory takmer za kazdym pokazi start sa do top timu nikdy nedostane. russel je rychly, ale tie starty ma najhorsie zo vsetkych a mercedes by si nemohol dovolit aby po kazdom starte stratil mozno 3-4 miesta
vo Williamse by sa mali zobudiť pretože ich pretekové tempo je velmi daleko od ich kvalifikačného motorového módu a v nedelu budú okrem mokrých snov o súbojoch s Ferrari klasicky bojovať hlavne sami zo sebou
Russell problém s reakčnou rýchlosťou ako takou nemá. Problém odštartovať už tiež dlhšie nemá aj keď priznávam ( aj aj on sám) že minulý rok ho občas mal (ale stačilo dať mu čas aby sa prispôsobil). Tento rok som u neho problém kt. by vedel ovplyvniť nezaznamenala----čo ale neznamená, že sa na štarte neprepadol…On sa totiž odlepí v pohode (aj keď to v konečnom dôsledku vyzerá inak). Akko som vravela minulý rok mal zopár problémov na štarte to nepopieram ( aj sám to priznal takže si toho bol vedomí, a bolo to aj logické lebo predsalen aj keď procedúra je podobná je to iné ako štartovať v f2 alebo f3) ale evidentne na tom zamakal a výrazne sa to zlepšilo dovolím si povedať. Tento rok je naštarte Russell najmenší problém čo Williams má ( a bolo to tak aj minulý rok že to auto proste bolo pomalé do prvej zákruty).
Tvrdiť že Russell má najhoršie štarty na gride to ako ozaj ? Počas jeho kariéry som nikdy problém odlepiť sa nezaznamenala …pády po štarte prišli až s Williamsom. Takže kto je na vine Russell alebo auto ? Navyše to mal aj Kubica ( tiež nikdy predtým to nemal) a Lattifi ( u toho neviem o jeho štarty som sa nikdy nezauíjmala.) Problém je, že Williams jednoducho v prvých zákrutách predbehne každý lebo to auto je proste v pretekoch stále najpomalšie a niekedy mám pocit že musia až brzdiť aby sa do tej prvej vôbec dostali. To sa potom ťažko udržia pozície. Takže to vždy vyzerá že jazdci Wiliamsu pokazili štart.
Niektorí sa vôbec sa na problém nepozeráte komplexne a hneď máte takéto dovolím si tvrdiť povrchné vyhlásenia. Ale nie všetko je o pretekárovi. Ale iba ak sa jedná o určitých vybraných-- sú tú taký čo sa obhajujú vždy. Máte proste dvojaký meter. A stále bez ohľadu na to či to je stále pravda alebo nie si idete stále tú istú pesničku.
Btw keď už sme pri tých štartoch jeden expert na túto oblasť ( z top tímov absolútna elita v tom ako dokaziť štart) sedí práve v 2 sedačke Mercedesu. Je v tom priekopník už roky a je tam stále Takže ak je najväčší problém čo GR má štart tak šup s ním k Lewisovi
Myslím, že jsi to rozebrala pěkně a zevrubně. Navíc Russell je mladý pilot, takže i ty chyby, které jdou především na jeho konto, přece nemohou zakládat jeho hodnocení. Chyby se dají odstranit, přichází zkušenost… Podstatné je na prvním místě to, jestli má Russell závodní rychlost. V kvalifikacích mu sice letos pomáhá “party mód” (Alfa a Haasy ho nemají), ale podle mého s nejslabším vozem v poli v kvalifikacích předvádí dost. A není důvod zpochybňovat ani jeho rychlost v závodech. Nadto bych se vžil i do jeho psychiky: chce ukázat, že umí, že má dravost, že jezdecky se vyrovná vrstevníkům, kteří mají to štěstí, že skončili v daleko lepších týmech a mají nesrovnatelně větší šance ukázat své dovednosti. Ale auto je slaboučké a profesionálním kroužením vzadu nikoho nezaujme, byť by bylo bezchybné. Takže jde na hranu, případně někdy může zaúřadovat i psychická křeč: snaha splnit nesplnitelné. Ale, jak jsi napsala, tady už leží těžiště problému v autě.
Opravdu doufám, že Russella uvidíme v lepším týmu. Nemusí to být nutně Mercedes. Prostě v nějakém týmu, kde bude daleko víc vidět. Ve Williamsu jsou ty chyby vidět až příliš, protože je nevyváží ty dobré výsledky. George může za volantem klidně předvádět maximum a stejně z toho ty body nebudou. Takže zakládat jeho rating na chybách je strašně nefér.
Ale nie je kam to dobre vieš že nie je. Alebo povedz mi kde je miesto. KDE ? Navyše do 2021 má zmluvu kde má a tá mu dovoluje odísť jedine do Mercedesu. Dokonalý tiež nie je to netvrdím. Lenže Leclerc mal šancu ukázať ten lepší víkend lebo to auto aspoň občas malo svetlé chvíle Williams nemá…GR je v C- lige sám s Latifim a na to teda ukazuje dobré výkony to netvrdím ja to tvrdia renomovaný novinári.
Paradoxne omnoho horší jazdci majú lepšie výsledky len pre auto a len pre to že ich nešupli de facto nezaslúžene do Wiliamsu ( či je to Albon alebo aj Lando). Alebo chceš tvrdiť že niektorí z nich na to mal viac ? Na základe čoho veĎ ich rok predtým zotrel ako malých chlapcov. Len mali viac štastia.
To že mu všetci nakladajú že je mladý to máš pravdu tomu tiež nerozumiem…lebo to nie je o veku ani skúsenostiach ani o chybách …len o tom že TW nemá gule odpísať Bottasa ktorý už dávno nepodáva výkony aké by mal. Paradoxne Ferrari čo posledné roky pokazilo všetko čo sa dalo malo tú odvahu Mercedes nie …áno toto je ne tom ten najväčší bizár aj s tým súhlasím. Leclerca do Ferrari navyše dotlačil aj NT. A práve teraz sa viac ako inokedy ukazuje, že nie je až tak lepší ani rýchlejší ako Russell keď to auto nefunguje …možno práve naopak. Lebo Russell je mu veľmi blízko a to má stále horšie auto.
Presne tak to vidím aj ja. Nikto nevidí chyby čo robí Lando lebo má šancu ponúknuť pekné výsledky. Nikto nerieši Bottasa ktorý by ich už vo svojom veku robiť nemal…lebo veď je dobrá 2. Nikto nevidí čo stvára CL lebo minulý rok sa vybudoval zázrak Leclerc.
A tie chyby sú práve o tom, že on ide na absolútnu hranu. Práve preto že vidí čo dostali jeho rovesníci ktorý mu kukali na chrbát celý čas do rúk a čo s tým dokážu. a aj on sám tam chce byť lebo vie že patrí tam a nie na P18, P19. A na to na čom preteká je podľa mňa GR stále veľmi konzistentný pretekár ktorý vie jazdiť bez chybičky.
Rovnako ako ty nechápem ani ten argument že sa potrebuje naučiť vec a,b,c,d lenže nikto nechápe že vo Williamse ak bude pretekať tak max s Magnusenom to asi nedá. Paradoxne si ale myslím, že napr v jazde v “poli” tento rok urobil chybičku len pri súbojji s RG. Paradoxne ale dosť dlho vzdoroval KR a mal pár pekných súbojov. A stačilo na to aby to auto bolo síce posledné ale aby nebolo posledné úplne beznádejne. Čo by potom dal v lepšiom aute. Lenže to nikto nevidí.
Ja len dúfam že to vidí Mercedes a po 2021 ho šupne niekam inam ak už aj nie do A tímu ( čo by ale ak bude Bottas tak pokračovať aj mohli…lebo chyby ako mladík budú robiť obaja akurát Russell aspoň ten perspektívny mladík je).
čo ma ešte baví je ak sa všetci tvária že Charles a Max ich nerobili keď sadli do auta veľkého tímu. Robili len ako píšeš oni mali šancu aj niečo predviesť a bolo to tak skvelé že to každú chybu zatienilo a ich jazda mala viac pozitív ako chýb. Čo ako si napísal ale na Williamse nie je možné.
russell aj tento rok uz pokazil niekolko startov a vdaka tomu potom ostal zaseknuty za alfami a haasmi, pritom stacilo si udrzat poziciu zo startu pripadne este nejaku ziskat a vysledky williamsu mohli byt lepsie
russell si v tejto sezone len 1x udrzal startove miesto po prvom kolo, 1x sa o 2 pozicie posunul dopredu a inak len a len stracal
jednoducho ma problem si najst spravne miesto v prvych zakrutach, ak toto nevies tak na starte mozes stratit velmi vela a toto nema nic s kvalitou auta lebo aj so zlym autom ked trafis spravne miesto v prvych zakrutach tak nieje problem ziskat aj 3-4 miesta k dobru, ale ak to netrafis tak o miesta lahko prichadzas
ako to, ze taky kubica co koncil pravidelne v kvalifikacii za russellom tak po starte bol vacsinou uz pred nim? on sedel akoze v lepsom williamse?
tento rok williams nema vobec najhorsie auto, takze uz aj tie vyhovorky, ze ich kazdy hned v prvych zakrutach predbehne sa vobec pouzit neda, lebo rozdiel medzi williamsom a alfou resp. haasom je velmi maly
Že by pokazil štarty som si ja nevšimla ale ok hádať sa nejdem to nemá význam. Len mi nevrav že by preto nemohol byť v a Mercedese keď tam je Bottas co pokazil takmer každý štart tento rok.
Navyše to vravím ze sam povedal ze starty sú jeho najväčší problém…Bottas napr sa len vyhovára na auto inžiniera a pod. Takze GR to aspoň vie a robí na tom. Ide len o to ze to nie je len o nom.
Napr dnes to dal v pohode dokonca aj na chvíľu získal jedno miesto ale potom prišla “pretekova rýchlosť” Williamsu a už je za Alfami aj Haasom. A nevrav že tí nie sú rýchlejší ako Williams lebo bojujú s Ferrari co ma podobnú techniku aj motor. Williams ma motor lepší a nemá na to. Ale to sa tento víkend dalo čakať ze budu na tom zle čakal to aj sam Williams a Q ich takisto prekvapilo.
williams nieje uz vobec najpomalsi
skus si to vsimat a nediskutovat o niecom co si nevsimas
dnes zas nemal najlepsi start, predbehol ho giovinazi a potom ho o par kol zostrelil lenze keby s nim na starte neprehral tak ho nezostreli
ale on o tu poziciu prisiel na starte kde aj keby bola alfa naozaj rychlejsia(max. par desatin) tak sa to neprejavi, tie stratene pozicie na starte idu cisto na vrub jazdca a vtomto pripade russella
K tomu titulku len toľko ze nebyť AG aj mohli. AG v podstate pred týmto zachránil tou nehodou celé Ferrari. Lenže otázka je ci to ozaj nepríde v Monze. Lebo Ferrari nepomôže ani zákaz Quali režimu.