Webber si to nemohol odpustiť: Lando potreboval charitatívne víťazstvo | Magazín F1 - F1online.sk

No nemusel, a taky mohl. Psala jsem, aspoň myslím, že z mého pohledu je to v jeho situaci prakticky jedno. Ale jestli Ti to připadá stejné jako popsaná situace (kdyby tam seděl xy, tak by dosáhl lepších výsledků, převezl titul atd.) a důkaz mojí licoměrnosti, tak s tím nic neudělám :woman_shrugging:.

1 Like

Myslím tohle no.
Ale to je jedno. Mně to skutečně připadá to samé. Byly tu výmluvy na rodinu a jak ho to už tolik nebaví, ale i tak by dal 8 podií jako Alo. Takhle to chápu. :grinning:

2 Likes

No ano, tak mluvíme oba o tom samém příspěvku. Já v tom problém nevidím. Taky tam nepíšu “Vettel by určitě s takovým autem dokázal aspoň jednou vyhrát”. Ale je mi to jedno.

Já jen aby ses pak nepohoršovala nad tím, že 2018 bylo fakt špatné z jeho strany, i přesto že to byl více mistr - ztratil 88 bodů a sekal chyby. Pak není divu, že si tam člověk domýšlí Hama nebo Alonsa v jeho roli.

2 Likes

Protože jsem přesvědčená, že mluvíme každý o něčem jiném, tak si s dovolením ponechám právo debatovat, k čemu budu chtít. Ty máš zase právo si myslet, že jsem bezzásadový pokrytec - co já s tím :woman_shrugging:.

8 Likes

Tak to si v tom připadě opravdu myslet budu, protože je to prakticky to samé.

2 Likes

Dokázať to ide napr. tak, že Kimi získal vo ferrari za 5rokov 1 prvé miesto. A Vettel bol považovaný za top jazdca v slabom monoposte.
No keď mal konkurencieschopný monopost, chyboval a robil detinské veci, ako napr. úmyselne brzdiť keď SC odchádza, alebo s nervami vraziť do Hamiltona za SC.
Nič to nemení na tom, že keď došiel do ferrari mladý neskúsený Leclerc, hneď ukazoval rýchlisť a oproti Raik, ohrozoval Seba každý závod.
Dovolím si tvrdiť, že už neskúsený Lec by zajazdil lepšie ročníky 17/18 ako Vet.
A takí mazáci, ako Alonso, Ham, či vtedy ešte mladý Ver by tie tituly vedeli doručiť a žiadne keby tam nehľadaj.
Povedal to verejne aj Montezemolo.

1 Like

Takže kdyby Hamilton s Ferrari za podmínek nepříliš dobře fungujícího týmu i sezónního vývoje závodil proti Hamiltonovi v tehdy bezchybně fungujícím Mercedesu, který se pravidelně během sezóny zlepšoval, tak by ten první Hamilton určitě vyhrál? Takhle totiž ta otázka stojí a fakt by mě zajímalo, kdo a proč by si vsadil na toho “prvního” Hamiltona.

A ty ako vieš ktorý monopost bol lepší a bezchybnejší ?
Ja viem, že Vettel už nebol ten istý jazdec čo vyhrával tituly s RB, ktorého ohrozoval aj Alonso na slabom ferrari.
Ty píšeš o tom, že ferrari bolo pomalšie, ale ja píšem to isté, čo verejne povedal do médií aj Montezemolo a to to, že lepší jazdec by ten titul doniesol, lebo ferrari na to malo.
Ja viem tu je hlavným ukazovateľom to, kde skončí a na viac nemal, lebo monopost… ale treba si aj reálne povedať, či na to mal ten jazdec.

1 Like

Porovnávať môžeš jazdcov z jednej stajne. Ako vieš, ako by zajazdil Sainz v meďáku, či Ham vo ferrari ?
To jsi zrovna teď napsal vedle a já s tím jenom souhlasím.

Nepsala jsem, který monopost byl lepší a bezchybnější, ale že Ferrari nemělo dobře fungující tým, jejich počet strategických chyb byl rozhodně větší než u Mercedesu, a že neměli dobrý sezónní vývoj, zatímco Mercedes se dokázal v sezóně zlepšovat - na tom bychom se mohli shodnout, jestli ne, tak si ponechejme každý svůj názor. Tehdejší Mercedes celkově jako tým bezchybně fungoval ve všech oblastech, což se o Ferrari určitě nedá říct. Beru to obráceně - myslím, že Vettel by při stejné podpoře ze strany týmu a shodného auta, jako měl Hamilton, ten titul dovezl taky. A taky zůstane jenom u spekulací.

1 Like

Ak by Vettel ziskal 2tituly, písalo by sa tu ináč. Bohužial vždy sa určuje výkon monopostu podľa výkonom jazdca.
Ale ok beriem, môžeme polemizovať do nekonečna. Povedala by si v tých rokoch, že ten dokonalý mercedes bude v roku 2024 na 4mieste v PK ? Asi nie, ani ja. Obrat nastane vždy, rozdiel je v rokoch. :wink: