Webber ešte na titul nepomýšľa: Stále je to ďaleko | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri je momentálne spolu s Markom Webberom tretím najúspešnejším austrálskym pretekárom v histórii F1. Rodák z Melbourne v Holandsku deviatym víťazstvom v kariére vyrovnal svojho manažéra. Ten bol v roku 2010 veľmi blízko k zisku titulu majstra sveta, ale neuspel. Teraz sa to môže podariť jeho zverencovi a klientovi.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/212396/webber-este-na-titul-nepomysla-stale-je-to-daleko

Presne tak. To čo sa stalo Landovi sa môže stať aj Oscarovi a hneď sme zase tam kde sme boli pred Holandskom.
Landa toto môže práveže posilniť, už ukázal v tejto sezóne, že sa dokáže oklepať a bojovať ďalej.

2 Likes

Ja som len zvedavý, či Norrisovi došlo šťastie, alebo to bol iba ojedinelý incident.

Podľa mňa jednorázovka

Oscarovi sa moze stat to iste co Markovi.
Ze 2 preteky pred koncom mal realnu sancu na titul a neziskal ho.
Kazdopadne pre Marka by bol titul pre Oscara ciastocnou satisfakciou.

Narazil jsem jen na takový poznatek. Pokud zjednodušíme počty na to že zbývá 9 závodů (sprinty teď neřeším), a McLaren zajede vždy 1-2, pak tento výpadek 18 bodů Landa mění jen to že místo 6 závodů z 9 pro Landa které by musel vyhrát (pokud má být titul jeho), se to zvýšilo jen o jeden, na 7 vítězství z 9.

1 Like

Lando sa ani moc neoklepal .skor mal šťastie v Maďarsku a Anglicku a hold teraz mu šťastena nepriala

1 Like

Ten náskok je pro Piastriho nadějný, ale spoléhat se na něj nemůže, protože už v příštím závodě se může to samé stát jemu a při dnešní převaze Mclarrenu je pak hodně pravděpodobné, že vyhraje Lando. Náskok dvou vítězných GP, nebo jinak-kolem 60 bodů by už byl nadějnější, takže hra je otevřena. Je jasné, že Landovi nezbývá, než se do toho naplno pustit a ať chce, nebo ne-musí víc riskovat a přitom používat chladnou hlavu. Toť otázka, jestli na to má!

Myslím že pred Monzou idú oba vozy na nové pohonné jednotky. Zrejme to trochu natiahli a čakali že vydržia. Nepochopiteľné na čo keď meďáky buchli už skoro všetkým.