Vzrušujúce preteky v Kanade neznamenajú, že motory sú v poriadku, upozorňujú piloti | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 sa stále celkom nevyrovnala s marazmom, ku ktorému došlo na začiatku sezóny. Situácia sa zlepšuje, ale promptná dohoda na zmene pravidiel na rok 2027 svedčí o všeobecnej potrebe niečo so situáciou urobiť. Aj keď schválenie rozsiahlych úprav pravidiel nie je isté a hlasovanie zatiaľ nevyzerá jednoznačne, piloti naďalej prízvukujú, že úpravy pravidiel sú nevyhnutné.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/234548/vzrusujuce-preteky-v-kanade-neznamenaju-ze-motory-su-v-poriadku-upozornuju-piloti

2014-2021 su umely majstry, 2017 sa priblizilo Ferrari a hned zmenili pneu! Tolko podvodov spravil mercedes, este aj teraz.

K tomu není co dodávat.

Kimi2 vie p r d! Je tam 2 tyzdne aj s cestou. Tak sa Hamiltona, alebo takeho Alonsa pytajte na motory, alebo Leclerka, ktory tento rok zhasol jak sviecka v prievane. Prestante konecne dobijat baterie v druhej polke rovinky a tento problem zmizne!

Tyhle motory jsou pro závodní sérii, tuplem třídy F1, naprostá :poop:

1 lajk

Nechápu, že se dovolilo dostat se do takovýho stavu, kde regulerně od testů se přemýšlí a vymýšlí jak změnit pravidla, aby to nebyla taková ■■■■■■

1 lajk

No mě k tomu rezonují ta slova Wolffa před lety, že auta na rovinkách určitě zpomalovat nebudou. Velká blamáž, a obrovský selhání FIA že nezakročila jakmile bylo jasné že tomu tak skutečně bude.

2 lajkov

Říkal,m že nebudou zpomalovta a pojedou 400km/h no, a Liberty slavnostně zavedla grafiku “kdo měl nejvyšší top speed během závodu”, aby dělali, že na rychlost to nemá vliv a je to přesný opak

1 lajk

ono hlavne ziadne testy neboli.. proste nechali kazdeho vyrobit motor a az potom mesiac pred zaciatkom sezony “sa zistilo”, ze to je naprd. Vobec nemal byt prototyp postaveny rok dva dopredu, prave preto, aby sa taketo problemy odstranili a az potom si kazdy postavi auto na odladenych pravidlach… D3m3nt1!

rychlost je uplne v poriadku, v Kanade co som zachytil bolo najviac 350, a to tam nezvyklo byt… Sklopenie oboch kridiel je skvela vec…

1 lajk

Nemělo by se zapomínat, že RB kritizoval nové motory už v roce 2023, takže očividně už měli představu, spočítat se to očividně dalo. Tehdá se jim všichni smáli, že jsou akorát pozadu, že všechno bude ok.
A Wolf už taky musel vědět, ale vědomě lhal pro svůj prospěch!

4 lajkov

Souhlas. F1 by měla zrychlovat. Přes 20 let se rychlosti zasekly na maximálce 300 - 330 km/h. Nic moc.

Já tady věčně nebudu.
Ale je to jedno, stejně mě nikdo neposlouchal, když dlouhé roky tvrdím, že kyseliny do formule1 nepatří.

Já myslím, že minimálně všichni tady na fóru ví, že jsi proti kyselinám :grinning_face:

2 lajkov

Protože jsou:
Těžké
Ekologická katastrofa
Neekonomické
A technicky složité.

A ještě v současném provedení na guvno.

Rychlost není v pořádku, když ti aktivní aero maskuje nevýkonnost motoru

1 lajk

To jsou strašní šašci. A V8 tam dříve nepustěj, prostě děkujeme.

2 lajkov

Není V8 málo? A nebude to málo, Antone Pavloviči? Proč ne aspoň V10.