Vyšetrovanie vyvolalo ohlasy vo vnútri tímu, priznal Horner | Magazín F1 - F1online.sk

Šéf Red Bullu Christian Horner priznal, že vyšetrovanie jeho osoby pre údajné zasielanie nevhodných obrázkov podriadenej, bolo v tíme z Milton Keynes po dobu niekoľkých dní hlavnou témou a vyvolalo „určité ohlasy“. Interná kríza je však už údajne zažehnaná, rakúsky celok je jednotný a sústreďuje sa na výzvy, ktorého ho čakajú v roku 2024.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/142570/vysetrovanie-vyvolalo-ohlasy-vo-vnutri-timu-priznal-horner

Nejspíše si budeme muset počkat až z Holanska příjdou další čerstvé novinky.

Z toho, co prosáklo, je těžké něco odhadovat. Asi nikdo by se nezabýval podobnými stížnostmi (ať už jde o bossing, harrasement apod.), pokud by nehrozilo vážné poškození firmy v případě, že se věc dostane ven spolu s informací, že se tím organizace odmítla zabývat. Snaha věc ututlat uvnitř týmu je logická, pravděpodobně by ovšem muselo dojít k dohodě se stěžovatelem/stěžovatelkou, za jakých podmínek vše vezme zpátky a bude navěky mlčet :slight_smile: . Samozřejmě může být všechno vymyšlené, ale otázka by byl motiv - to bývá doména zhrzených manželek/milenek. Uvidíme, jestli se vůbec ještě něco dozvíme :slight_smile: . V zájmu RB je podle mě jednoznačně všechno “nějak tiše vyřešit”, hlavně teď těsně před sezónou.

1 Like

Informace se dostala na světlo světa z holanských médií. Jestli si dobře vzpomínám, tak na Planet se psalo, že se nemusí jednat o ženské pohlaví.
Jak ze života víme, tak ženy bývají většinou ukecanější, proto bych předpokládal, že své příkoří okažitě vytroubí do světa, aby byly v lepší vyjednávací pozici.

Samozřejmě všichni máme informace pouze z prvotního humbuku. Od té doby se žádná přesnější informace do světa nedostala. Proto se rojí pavláčové diskuze, které se tak trochu podobají Sci-Fi.
Na skutečnou pravdu si budeme muset nějaký čas počkat, ale buďme si jistí, že se dnes nic neututlá.

Určitě se nemusí jednat o ženu, tím spíš, pokud by nešlo o nějaký typ harrasementu, ale jinou věc. Kromě toho, pokud by byla na místě dohoda o zpětvzetí a tím také mlčení, je nesmysl, aby dotyčný/dotyčná věc “vytroubila”, pak by dohoda nebyla možná (a případný profit z dohody taky ne :slight_smile: ). No, možná zůstaneme sami bez závěrečné informace, jenom se svojí zvědavostí…

1 Like

Já si stejně myslím, že se spíše bude jednat o mocenské boje mezi dědici RB a že je láska pouze zástěrkou. Proto tak velké tajnosti.

1 Like

Jestli jde o šikanu na pracovišti, tak nemá (asi) s láskou nic společného. Logiku mocenských bojů jsem v tomhle případě nepochopila, asi bude chyba na mém přijímači :smile: .

Tie mocenske boje ja chapem tak, ze horner je bud pre Marka alebo pre vedenie Redbull nepohodlny po smrti Didiho, tak si mohli scasti alebo uplne vykonstruovat tuto celu kauzu, lebo napriklad sucasni majitelia by chceli cely team predat

1 Like

Jako boj mezi Markem a Hornerem si to představit umím. Majitelé ho můžou normálně vyhodit, resp. neprodloužit smlouvu atd., případně vyplatit po dohodě, možnosti jsou a jednodušší. Proč si takhle komplikovat život se záležitostí, která může být vnímána jako dost citlivá a potenciálně tak snižovat hodnotu vlastního majetku, který by podle téhle teorie chtěli prodat.

1 Like

Šikana nevím. Tu by mohl cítit nejspíše Pérez. U řadových zaměstnanců by se to většinou řešilo rozvázaním pracovního poměru.
Mocenské boje mezi dědici jsou docela reálné.
Oba týmy vždy řešil Mateschitz, ale ten už je bohužel pryč. Po něm zůstal jeden syn, ale po Chaleovi zůstali synové tři.
V takový moment se dají rodinné spory očekávat.

Jen se ptám, kdo za Hornerem plně stojí a dostal jeho maximální podporu? Veřejně?

A uz nikto neriesi Hamiltona vo Ferrari :unamused:

Netreba byt nedockavy, vyjadria sa a bude jasno… Mozno… Hadam… Asi… Urcite… Vsak vydrzte a dozvieme sa… (ze Honda ostava :crazy_face:)

Kde Honda zůstává? Že se má přesunout k Astonu víme. A dál?

Že by Honda najednou s RedBullem zůstala vzhledem k Aston Martin prakticky vylučuji.

No. Od věci by to být nemuselo.
Kdyby s Hondou RB pro jistotu prodloužil a své vlastní motory pro začátek dával pouze do Visy, tak by mě to moc nepřekvapilo.
Taky by mě nepřekvapil návrat do McL a dokonce ani kdyby si Honda znovu pořídila vlastní tým.

1 Like

Aston by to nedovolil.

Co by Aston nedovolil? Nevěřím, že by Hondu musel mít pouze pro sebe. Určitě po Hondě pokukují i jiní zájemci.

Mne je skor divne ze okrem redbullu a teda od 2026 aj astonu o hondu moc zaujem nikto nejavi

Na veřejné pobuřování současných partnerů, případně konkurence je dost času. Zatím snad ještě nejsou určené přesné pravidla.

Hondu bude mít jen pro sebe, možná by přijali jen zákazníka ale exklusivitu čekám u Astonu, proto se dohodli.