Vowles verí, že Colapinto uspeje napriek turbulentným časom: Ak to dokáže, len ho to posilní | Magazín F1 - F1online.sk

Franco Colapinto sa po niekoľkomesačnej absencii vracia na štartový rošt. Začiatkom januára zaujala Formulu 1 uprostred zimného spánku správa o jeho prestupe z Williamsu do Alpinu. Okamžite nasledovali špekulácie, že Colapinto je predurčený na miesto po Jackovi Doohanovi. Po šiestich veľkých cenách sa tieto správy potvrdili a jeho bývalý šéf James Vowles je presvedčený, že odvedie dobrú prácu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/198511/vowles-veri-ze-colapinto-uspeje-napriek-turbulentnym-casom-ak-to-dokaze-len-ho-to-posilni

Tak ať se klučinovi daří jako v nejlepších závodech za Williams.
A hlavně ať prohání Gaslyho, aby nudou nezakrněl. :slightly_smiling_face:

No jo, co jiného mu popřát. Celý Alpine je i vzhledem k rezignaci Oakese v tak podivné situaci, že je těžké od nich vůbec něco očekávat. Mám ráda, když se něco děje, ale tohle je i na mě silný tabák :smile: .

Mám dojem, že Oakes jako zástupce Hitech byl předvojem pro odkup Alpine.
Pokud ano, tak osud Renaultu mohl být docela zajímavý a v současné politické situaci i okolím nechtěný.
Už před rokem se psalo, že by mohlo dojít k fúzi Renaultu s Hitech ve kterém má dlouhé prsty Mazepin. Předpokládalo se, že by ke spojení mělo dojít po ukončení táhle sezóny.
Pokud ano, tak Oakesová aféra mohla celému plánu udělit pořádnou čáru přes rozpočet.

Nikita Mazepin je spojován s šokujícím návratem F1 uprostřed zvěstí o sloučení Alpine