Vowles: Schumi vedel, že moja partnerka mala narodeniny. Domov jej poslal kvety | Magazín F1 - F1online.sk

Rekordy sú vo svete športu aj Formuly 1 veľmi pominuteľné. Skôr či neskôr vás niekto prekoná. Možno preto by si každý velikán mal dať pozor, aby po ňom nezostali „len“ čísla. Všetci sme si vedomí, čo všetko dosiahol vo Formule 1 Michael Schumacher, ale je to jeho najväčší odkaz?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/210869/vowles-schumi-vedel-ze-moja-partnerka-ma-narodeniny-domov-jej-poslal-kvety

Takéto niečo nepočujem prvýkrát a úprimne, manažér hocijakej úrovne by si mal o tejto stránke Schumacherovej osobnosti prečítať a učiť sa.

3 Likes

Ja si myslím, že takéto veci robia viacerí, len sa o tom verejne nediskutuje, nepíše.
A o človeku, čo zomrel, alebo je v stave ako on, sa vždy prikresľuje a priživuje na popularite, lesku z dávnych čias.
Niečo podobné, ako Juraj Jánošík. Bol to v podstate zlodej čo prepadával, kradol, znásilňoval. Ale bude to vždy legenda “čo bohatým bral, chudobným dával” len preto, že to niekto skrášlil, aby bolo o čom rozprávať a dávat nádej tým za ním.

1 Like

Naozaj považujem používať porovnanie Jánošík vs Schumacher za nevhodné. O to viac ak je pod článkom, ktorý vychádza zo spomienok Jamesa Wowlesa ohhľadom osobnostného nastavenia Michaela (mimochodom je to len článok vytvorený z krátkej pasáže rozhovoru, kde James preberá spoluprácu s Michaelom a Lewisom - odporúčam si ho pozrieť na youtube). Ale hlavne uvedená starostlivosť bola o ňom známa už v 90 rokoch a podobne ako fyzická príprava tak aj v tejto oblasti bol mimoriadne zanietený a zmenil prístup pre prácu s tímom a inšpiroval generácie jazdcov za ním. Nehovoriac o tom, že v druhej polovici 90 rokov ked bol výkonnostne na vrchole bol bezkonkurenčne najlepší pilot na gride. Keby bol sedel vo Wiliamse tak by bol naložil Hillovi aj Villeneuevovi neskutočnú nálož rovnako ako neskor ak by bol v priamom súboji v rovnakom monoposte s Mikom či Davidom. Proste v momenty ked dokázal na často v horšom monoposte čarovať výsledky sú nezabudnutelné (osobitne v daždi často jazdil o sekundu rýchlejšie než druhý najrýchlejší jazdec). A áno bol vtedy brutálne agresívny na trati a využíval aj diery v pravidlách a napokon mal aj to uplne zastrenie zdravého úsudku, ked odpálil Villeneuva (ked on vnútorne veril tomu že robí predsa to čo pred ním Senna s Prostom - ale doba bola už inde a bola to flagrantná blbosť. Lenže to nič nemení na fakte že on ako osobnosť on ako človek on ako jazdec a hlavne to čo dokázal, čím sa presadil a ako ovplyvnil celú Formulu 1 nemôže byť porovnávaný s úplne bezvýznamným miestnym dedinským zlodejíčkom z ktorého vytvorilo hrdinu resp. postavu až snaha nájsť nejaké symboly národného hnutia v 19. storočí.

7 Likes

Jednoznačný súhlas, bez debaty. Keď sedel v aute, videl len súperov. Často krát cez červené okuliare… Mimo auta doporučujem naštudovať dostupnú literatúru…

Nemusi sa nic dokreslovat teraz lebo to vsetko sa hovorilo hned v tych casoch. A je o nom zname ze financne pomahal v charite a nie male ciastky

4 Likes