Vowles sa odchodu jazdcov neobáva: Keby chceli odísť, povedali by mi to | Magazín F1 - F1online.sk

Tím Williams patrí k najväčším sklamaniam úvodu sezóny 2026. Stajňa z Grove nepotvrdila svoje vlaňajšie postavenie jasne najlepšieho tímu stredu poľa a do tohto roka vstúpila ako jasne najhorší zákazník Mercedesu. To podľa niektorých prinútilo Carlosa Sainza, aby sa vážne zamyslel nad svojou budúcnosťou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/236964/vowles-sa-odchodu-jazdcov-neobava-keby-chceli-odist-povedali-by-mi-to

Vlani celý rok omieľali, že na rok 2026 kašlú a všetko sústredia na rok 2026. Na prvých testoch mali byť pripravení na značkách s hotovým autom, inovatívnymi riešeniami a kvalitným základom. Miesto toho nestihli včas prísť na testy, neprešli nárazovými testami a nebyť dobrého motora (na ktorý nemali žiadny vplyv), tak vymetajú posledné priečky spolu s Astonom. Zároveň sú asi jediný tím v poli, ktorý neznesiteľne pomaly prichádzajúce vylepšenia zvaľuje na rozpočtový strop. Čo potom x-násobne väčšie tímy s väčším vývojom? Čo také Ferrari, ktoré prinesie 10+ vylepšení na niektoré závody? Alebo tímy, ktoré testujú nové diely, ktoré ešte ani neplánujú nasadiť, ale len ďalej vylepšovať. Nikto sa nevyhovára na rozpočtový strop.

Vôbec by som sa nedivil Sainzovi ani Albonovi, keby sa snažili dostať odtiaľ preč.

1 lajk

Já bych si tak moc jistý nebyl. Sainz je s Audi spojován hodně dlouho a jako tovární tým má Audi přece jen větší perspektívu, než Williams o kterém se ani pořádně neví, kdo je skutečným vlastníkem.

Tento pan Wauwles ma reci ako koza bobkov a skutek utek. Cely minuly rok sa venovali novej koncepcii a vysledok je tragicky. Nebyt vyhody motora,tak sa potacaju na urovni Cadilacu a teraz tu ide kecat o investicii do buducnosti.:face_vomiting:

Sainz by odtial odisiel zajtra keby mal kam.