A Stalin s Hitlerem si nerozdělili Evropu na začátku druhé světové?
Však ty jsi tu levičák co zastupuje neomarxisty
Otázka znela jasne.
Viem, že pre bezbrehú nenávisť Ruska mi odpoveď nenapíšeš.
Ta otázka je položená špatně a hlavně záměrně, aby ti vyšlo Rusko, jako méně škodlivej stát, což je nesmysl. To co Rusko předvádí historicky je to nejhorší, co na světě vůbec je.
Nepripisuje sa stalinovi vacsie zlo ako nackom? Nemam ale presne data len som to kdesi cital
Tak Stalin nechal popravit 20 mil lidí (ať už Gulagy, popravy samotné, nebo vyhladovění oblastí v Rusku).
takze sachovnica osrata a figurky rozhdadzane aj za vitaza si sa vyhlasil. stazujes sa, ze som nezareagoval ne nieco z tvojho prispevku, ale rovnako ignorujes ine fakty z mojich prispevkov. neplackaj a spravaj sa tak ku mne ako chces aby som sa spraval k tebe.
prepac, nemam na to ako reagovat. lečo v konzerve nekupujem a graf vyvoja cien leča som nenasiel. Asi zauradoval lečovy kartel. Miera inflacie spotrebitelskych cien bola v roznych krajinach rozna, niekde 10% niekde 20%, nevylečujem, ze niektore polozky mohli vyskocit na 120% a niektore naopak nemuseli rast vobec.
Tak vypukla válka na Ukrajině a Ferda šel koupit tři vozíky leča, to je snad jasný ne?
nie nerozdelili si ju na zaciatku druhej svetovej
sovieti si zobreli len to na co mali pravo na zaklade dohod po skonceni prvej svetovej
a hlavne druha svetova sa zacala
-marec 1938 anslus rakuska
-september 1938 mnichovska zrada a obsadenie sudet nemeckom a obsadenie uzemia ceskoslovenska polskom
akosi malokto spomina to, ze poliaci boli az takmer do poslednej chvile velkym spojencom hitlera a spolu snim ukradli ceskoslovensku uzemie.
-november 1938 viedenska arbitraz a ukradnutie a vojenske obsadenie uzemia slovenska
-marec 1938 obsadenie ceskoslovenska
a az potom nasledoval pakt molotov ribbentrop a to az potom ako francuzi a anglicania odmietli ponuku sovietov na vojensku dohodu proti hitlerovi
no a napadnutie polska prislo az rok po obsadeni sudet
je vrcholne trapne ako sa dnes poliaci robia obetami nacistickeho nemecka ked ho dlho podporovali a podielali sa na rozporcovani ceskoslovenska spolu s nacistami
“Poľsko z vlastnej vôle vyhlasuje, že odteraz spája svoj osud s osudom Nemecka … Poľska vláda vyhlasuje, že sa viac necíti byť viazaná akýmikoľvek záväzkami voči Československu a pripomína svoje prianie ustanoviť spoločnú hranicu s Maďarskom”.
toto povedal v roku 1934 polsky minister zahranicnych veci
a vraj chudatka obete nacistov
ziadne chudatka len im to nevyslo tak ako planovali. si mysleli, ze s pomocou hitlera si rozporcuju ceskoslovensko kedy severna cast slovenska pripadne polsku a juzna cast slovenska madarsku s hranicami na urovni nizkych tatier
nuz hitler mal so zlodejskymi poliakmi ine plany.
Pobavilo
Já jen chtěl pouze poukázat, že lidé tupě přehlížejí zdražování až o stovky procent, ale běda, když vláda zvýší DPH o pouhé dvě procenta, tak je oheň na střeše.
Tak mam s radostou kvitovat zvysenie dani ked si politik pakuje kapsy z eurofondov a vlastne zo vsadial?
tie cisla su blbost
ale je zbytocne pisat preco
ty co veria tym rozpravkam o desiatkach milionov stalinom popravenych ludi, nestoja o pravdu.
mimochodom poprav bolo za stalina podla archivov a ver tomu, ze sovietske archivy su dost presne okolo 800tisic
pocty mrtvych v gulagoch podla archivov je okolo 1,6mil.
a hladomor? nuz v tych casoch hladomor nebol zas az tak vynimocny. zas si mozes rozpravky o umyselnom hladomore a teda hlavne na ukrajine nechat pre svoju fantaziu, lebo stalin to posledne co potreboval bol umyselny hladomor. nie, ze by svojimi cinmi ktomu neprispel, ale neslo o umyselne vyvolany hladomor. stalin vedel, ze ak v dalsej vojne ma mat sancu tak musi tu agrarnu krajinu premenit na priemyselnu a to sa nedalo s tym, ze si kazdy kulak bude hospodarit na svojim par hektarovom policku. potreboval ludi do priemyslu a nie aby rucne hrdlacili na poliach.
a ked sme uz pri hladomoroch tak ako stalin nesie zodpovednost za hladomor v zssr, tak churchill nesie zodpovednost za hladomr v bengalsku v 1943-44 kedy zomrelo 3mil. ludi
ale predpokladam, ze o tom ani nevies, to sa v cervenych dennickoch nepisalo tam sa pise len o zlom stalinovi
tam sa jedna ani nie tak o to zvysenie, ale o lzi, ktore tomu predchadzali, a dalsie lzi, ktorymi prekryl nepopularne opatrenie aby sa o tom nediskutovalo.
Nie nie. Ta otazka je polozena uplne spravne ako reakcia na toto:
–
Wat?
Neviem o tom, ze by boli Rusi taki kolonizatori ako napriklad Briti. V com su historicky horsi Rusi od Britov?
a niektori to zdrazovanie ktore zapricili politici este schvaluju vid. zdrazovanie energii ktore zdrazeli len a len rozhodnutiami politikov a polovica ludi, v niektorych krajinach aj vyrazne viac tie kroky kvoli ktoremu to zdrazelo schvalovali a dokonca chceli tvrdsie opatrenia v podobe absolutneho zakazu dovozu energetickych surovin z ruska co by bolo pre eu ale uz uplne fatalne
teraz ide len o tom, ze tu ropu a plyn nenakupujeme priamo od rusov, ale cez sprostredkovatelov co je drahsie, ale nastastie aspon to este funguje
ak by sa vyhovelo tym radikalom a zakazal by sa aj ten sedy dovoz tak je s eu koniec
Dalsia default veticka, ktoru si asi skopiroval z mojho vcerajsieho komentaru. No si uplne vedla. Nikde som sa za vitaza nevyhlasil a nic som neosral. Dal som ti normalne otazky.
Prvy som sa pytal na tu vladu.
Kde tam vidis plac?
A keby sa mam spravat tak ako sa spravas ty, tak sa spravam ovela horsie vzhladom na to, ze si bol prvy s debilnou narazkou na mna v diskusii, v ktorej si dovtedy ani nebol.
To netvrdím. Nikomu se žádné zdražování líbit nemůže, to je přece jasné.
Dokonce by mě neudivily nějaké protivládní demonstrace, ale kde jsou tihle rebelové, když se jim zdražují nájmy o desítky procent, nebo když benzín vyskočil ze třiceti korun na čtyřicet?
Sám víš, že bych tady mohl dávat konkrétní příklady až do půlnoci, ale nebylo by to k ničemu, protože lid je tak tupý, že nedokáže vnímat zásadní problémy.