Vo Ferrari dostali tisíce zamestnancov päťciferné prémie. Vigna očakáva strmý rast | Magazín F1 - F1online.sk

Automobilka Ferrari má za sebou ďalší kvalitný rok. Autá tohto prémiového výrobcu sa predávajú ako na bežiacom páse a po beztak veľmi úspešnom roku 2023 nasledoval ešte úspešnejší 2024. Ferrari zaznamenalo nárast o skvelých 21 percent a ovocie tohto úspechu neobišlo ani rádových zamestnancov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/186529/vo-ferrari-dostali-tisice-zamestnancov-patciferne-premie-vigna-ocakava-strmy-rast

Jasně zvednutý varovný prst, aby se konkurence raději připravovala na rok 2026. Letos jsou stejně bez šance. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Že ty sis nečetl článek?

To je Tvá doména. Nejvíce vložených příspěvků, ale v přečtených článcích až na čtrnáctém místě. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ale četl, neboj. Letos jsou totiž Ferrari a Renault předmětem mého zvýšeného zájmu. :slightly_smiling_face:

Tak proč reaguješ na úplně jiné téma, než je v článku?:thinking:

1 Like

A jaké téma z článku jsi měl na mysli?
Pouze jsi jak malé dítě oznámil, že jsem článek nečetl, nejspíše za účelem vyvolání hádky, ale že bys nějak konkrétnější, tak to už jsi nezvládl.

Naopak Ferdo, o hádku se tu snažíš ty s těma kopancema. Článek je o tom, jak se daří automobilce Ferrari s prodejem supersportu a tvoje reakce byla;

Proto jsem se ptal, jestli si článek vůbec četl, protože se tam o F1 týmu nepíše.

Kdyby ses dokázal vyjádřit hned, tak bych Ti jasně odpověděl hned ve své první odpovědi. Ale bohužel musím tahat Tvé myšlenky jako z chlupaté deky, tak Ti odpovím až teď.

Tím že se celému Ferrari tak moc daří, tak se nemusí věnovat třeba sporům jako RB, ale všechny síly vložit do vývoje nejen letošního, ale i příštího vozu z plných sil.
Kolik je v poli týmů, které si takový komfort může dovolit?

Jestli narážíš na cost cap, tak u Red Bullu byl problém 2024 s náklady na výrobu náhradních dílů skrze nehody, ne, že by neměli dostatek peněz. Vzhledem k tomu, že na rok je uzavřený rozpočet a z rozpočtu musí přesouvat peníze na vyrobu náhradních dílů, tak se vytvoří tento problém, ale není to indikátor finančních problémů týmu.
Co se týče o financování týmů, tak takový Mercedes, právě Red Bull nebo McLaren určitě nemají problém s financování svých týmů.

Ta společná o2 představovačka to celé zabila.
Dnes bysme měli tak 2-3 auta venku: :frowning:

3 Likes

Já na nic nenarážím. Pouze jsem konstatoval, že měl loni RB problémy. A to ve všech směrech. Lidské - Jos, Horner, Pérez a Adrian.
Finanční tam taky jsou i když vyplaceni Péra RB ustojí na levé zadní, ale RBPT polyká statisíce jako drtička v kovošrotu a propad z prvního místa na třetí v PK, taky není zanedbatelná částka.
A v technice taky bude chvíli trvat než se noví inženýři vyznají v Adrianových myšlenkách.
A do toho všeho se už musí přemýšlet jak postavit vůz pro 2026. Opravdu toho nemá RB na svých bedrech málo.