Konečně byl Piastri prokouknut.
Při sledování jak RB přehazuje jezdce vidlema a rovnou do nich bodá, existuje šance, že by si Yúkiho ponechali i nadále.
No jo, když to říká bývalý držitel celkem 4 bodů, tak to má nějakou váhu… Tihle neúspěšní vysloužilci mě zničí.
Když já se raději divám jak se jezdcům daří.
Ja myslim, ze se dockas. A ja myslel ze fandis Landovi.
Aha, takze rozdiel nebol pilot (Verstappen vs ostatni), ale Honda, ktora umyselne dodavala jeden motor silnejsi a druhy slabsi. Tak si to myslel?
Ale ved hovori pravdu.
„Nezapomínejme, že v Austrálii oba vyjeli mimo trať, přestože to pro ně dopadlo dobře a vrátili se na dráhu,“ poukázal Albers s tím, že z chyb pilotů McLarenu těží Max Verstappen, kterému v šampionátu patří druhá příčka s odstupem osmi bodů.
„Max díky tomu může zůstávat na dohled. Ve skutečnosti už ale mohli být (jezdci McLarenu, pozn. red.) mnohem dál,“ dodal s ohledem na pořadí šampionátu Albers.
Na tomto nevidim nic zle. Kritika je na mieste, lebo ak sa RB alebo Mercedes vyvojovo dotiahne, tak Verstappen / Russell ich zajazdia.
Potom už len Max do RacingBulls. Ak aj pri Maxovi výjde rovnaký výsledok, je to jasné. RacingBulls je rýchlejšie auto ako Neweyho Redbull. Ak to nevyjde rovnako, znamená to že každému pilotovi nevyhovuje každé auto.
Však já Landovi fandím, ale nijak dramaticky. Už vloni mi udělal radost, že udržel vicemistra, tak uvidíme letos. Ale mám široké srdce, tam se vejde oblíbenců .
urcite tam bude nieco specificke na aute ktoremu sa maxo stale dokaze prisposobovat a kedze kazdy taky update zvysoval rozdiel medzi nim a dvojkou tak rb bol v tom, ze ide spravnym smerom a tak to stale posuval, maxo sa znovu prisposobil a zas bol rychlejsi od druheho ktory sa tomu prisposobit nedokazal a rozdiel narastol a zas bol rb spokojny, ze ide spravnym smerom ved prvorady ciel bol titul pre maxa
navyse tie velke rozdiely vznikly aj u pereza az od 2022 a hlavne 23 a 24, v 21 jazdil standard priemernej dvojky
Že i sportovci jsou lidi a dělají chyby? To jo, každá lidská činnost, takže i každý sport je o chybách. Kdyby piloti nedělali chyby, nemáme se na co koukat, krásně by se seřadili podle okamžité formy a kvality auta, tak by odstartovali a dojeli do konce… Pro mě to je o základním přístupu, buď bereme chyby prostě na vědomí jako součást hry, nebo je vypichujeme jako hroznou neschopnost (“jsou velmi špatní”). Takže pravdu ze svého úhlu pohledu určitě má, z toho mého - ať jde do háje .
Jenže teď vidíme, že to pro RB moc růžově nevypadá ani s Emilovým vozem a pro jiné jezdce je nepoužitelný a to je velký problém.
Teď je řada na RB aby učinilo nějaké správné rozhodnutí, protože jestli nezačně sbírat body i druhý jezdec, tak můžou letos zůstat až pátým týmem v poli.
Toto nikto nerozporuje, ale presne o tom to je. Ked sportovec robi chyby, tak ma byt kritizovany. Ked ich nerobi, tak bude chvaleny. Piloti McLarenu zatial za 2 vikendy v dominantnom aute nakopili tolko chyb, co Max neurobil za 2 sezony v dominantnom aute.
Beru multimilionove platy, takze v pripade zlych vysledkov je konstruktivna kritika uplne na mieste. A Albers nepovedal nic ine len vecnu opravnenu kritiku. Ziadne subjektivne pocity, nic urazlive alebo zosmiesnujuce, hodnotil len ich sportovy vykon.
Nikto nepovedal, ze su neschopni. Ale su velmi spatni? Su. Piastri stratil vlastnou vinou v Australii iste druhe miesto, Norris v Cine vlastnou vinou pokazil dve kvalifikacie a v sprinte bol na tom tak zle, ze by som ho kludne dal do top 5 najhorsich zo sprintu. A toto maju byt dve “jednotky” v top time.
Taky Verstappen, Russell a mozno aj Leclerc by na ich mieste z tychto dvoch vikendov isli vysmiaty s troma bezproblemovymi vitazstvami (ak ratame aj sprint). A pilotov McLarenu musime porovnavat prave s nimi, nie s priemerom alebo novacikmi, ktori beru len zlomok tych prachov co oni.
Tak isto su kritizovani futbalisti, hokejisti alebo tenisti, ked podavaju zle vykony. Len verejnost F1 je velmi makka.
V tomhle jsem asi trochu jinde, takže to tady berte jako moji osobní úchylku . Pro mě není osobní kritika nic nezbytného ani žádoucího, spíš je mi i jako nezúčastněnému člověku trapně. Inteligentního člověka není potřeba kritizovat, ví, že udělal chybu. Neinteligentní to stejně nepochopí, takže taky zbytečné… Ale ok, řekněme, že je to součást tortury, kterou se veřejné osoby rozhodly podstupovat. Tak jo
.
V pohode, kazdy to moze vnimat inak a mat svoj nazor.
Ja to beriem z praktickeho pohladu. Ked v robote beriem vysoky plat a moje vystupy nebudu take, ake by mali byt, tiez budem kritizovany.
A mozno len Max dvihol latku konzistentnosti a bezchybnosti tak vysoko, ze je to pre ostatnych nefer porovnavat ich s nim a na zaklade toho ich kritizovat. Je pravda, ze aj Hamilton aj Vettel vo svojich erach chybovali ovela viac alebo mali vypadky a napriek tomu boli chvaleni za vykony.
s tym suhlasim
rb sa tym, ze vyvoj smeroval podla toho kolko maxo nalozi perezovi a cim vacsia bola strata tym viac isiel tym smerom ktory vyhovoval maxovi a ublizoval perezovi, tak tym sa dostali mozno do slepej ulicky
niekto bude tvrdit, ze ale vdaka tomu ziskali 3 tituly pre maxa a 2 pre tim, ale to sa neda tak lahko odhadnut, ze ci by tie tituly pre maxa neziskali aj tak a este pohodlnejsie ak by mu kryl chrbat perez a pripravoval by superov o body a ze ci by dnes na tom neboli lepsie
lebo naozaj je velmi nestandardne a neviem ci sa niekedy stalo aby tim prisiel o dominanciu bez toho aby sa zmenili pravidla a aby sa z neho behom roka(pred rokom este boli dominantnym autom aspon s maxom) stal 3-4 tim
ferrari sa na mercedes v 2017 dotiahlo az po zmene pravidiel, len to nedokazalo vyuzit a maxo svoj prvy titul tiez ziskal len vdaka na rychlo usitej zmene pravidiel ktora vyrazne poskodila mercedes inak by v 2021 sa opakoval obraz z 2020
To mas pravdu.
Posledne miesto v kvalde je uplne dno, takze staci skoncit o trochu lepsie a je to.
To my vsichni, tak nebo tak, Red Bull nebyl, neni ani nikdy nebude plnokrevny race tym, nemaji to spravne mysleni.
Spíše než slepou uličkou bych situaci RB nazval chodbou s mnoha dveřmi. Všechny správné dveře jsou otevřené tak že je do nich vidět, ale RB stojí u zamknutých a mlátí do nich hlavou.
Mezitím otevřenými dveřmi pohodlně prochází McLaren, Ferrari i Mercedes.
Didi chybí.
Pro něj byly oba týmy láskou.
Zdá se, že pro současné vlastníky jsou týmy pouhým majetkem. Zatím totiž vidíme pouze majetnické rozhodování, ale nikde ani kousek nadšení.