Vettel ocenil Norrisovu zraniteľnosť a považuje ho za „vzorový príklad“ | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris sa po neúspechu v bahrajnskej kvalifikácii pred kamerami verejne bičoval a bol veľmi sebakritický. Upútal tým na seba ešte väčšiu pozornosť, ale podľa mnohých názorov týmto v sebe udržiava negatívnu energiu. Štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel si to však nemyslí a pilot podľa neho ukazuje prirodzenú ľudskosť, ktorá je v každom z nás.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/195513/vettel-ocenil-norrisovu-zranitelnost-a-povazuje-ho-za-vzorovy-priklad

Nice words. Sebastian: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :+1: :+1: :+1:

1 Like

Pri všetkej úcte k Sebovi, čo je na Tom na pilotovi, čo chce bojovať o titul dobré? Čo naposledy urobil, čím nás ohúril ? Kedy nás zodvihol zo sedačky nejakým manévrom, alebo apson ukázal správny úsudok a doručil, nudne ale profesorsky? Kedy odjazdil naposledy bezchybný závod, nie to ešte víkend? Tento rok ešte ani raz.

Norris trpí presne na Tom, na čom pohorel aj v F2.

Nikomu nevadí, že to povie ( primárne). Problém je, že to opakovane urobí ! A nepoučí sa.

Norris stále kazí štarty, stále dopláca na drobné veci v Q a to vo výrazne lepšom aute ako zvyšok. Norris ešte stále nenájde odvahu pustiť to do tej zákruty, počkať, presne poslať a dostať súpera do situácie kde musí uhnúť. Príliš sa bojí ísť do toho v súbojoch.
Podľa mňa je Norris proste nudný, ak zrovna neriešime Papajové vysielačky.

Ten “manéver” na Russella bolo čo? Ozaj si myslel, že tam to dá ? Ako? Nešiel predbiehať nováčika v o kategóriu pomalšom aute !

Ale SV neříká, že Norris je na trati lepším pilotem, protože… Situaci hodnotí obecně z hlediska lidskosti a nepředstírání. Osobně si myslím, že Lando je mentálně křehčí pilot, byť je předčasné ho kvůli tomu předem odepisovat z boje o titul. Ale Sebastian zjevně hovoří o širší perspektivě než pouze o tom, co je relevantní v samotném boji o titul.

Veď super, že je zlatý chalan, ale to mu titul nevyhrá.

Super, že vie popísať svoje slabiny, ale čo z toho keď ich stále opakuje.

Možno je to sympatické, ale on bojuje o titul. A už 2 rok.

Toto je možno presne problém = že Norris sa príliš stará o svoj image milého, úprimného, rozkošného, nekonfliktného.

Vettel samotný bol taký? Nebol v aute nie. To je presne to, že je fajn byť milý a wannabe úprimný mimo auto, ale nemôže takto aj pretekať. Mnohí velikáni boli iní v aute a mimo …

A o Landovej úprimnosti mám tiež dosť pochybnosti pri všetkej úcte. Ako vravím už roky, Lando je perfektný marketingový produkt a jeho image zlatého a úprimného uz prekryl nejeden jeho nevhodný komentár.

Mezi námi v zásadě není rozpor. Z užšího hlediska Lando musí svou částečnou křehkost upozadit, jinak ho to může stát titul. A jeho veřejné vystupování je součástí těchto postojů, fakticky se na nich podílí a posiluje je. Ale jako kdyby Sebastian z odstupu let říkal “titul není všechno, záleží i na osobnosti”. A zrovna Sebastian svou osobnost na oltář úspěchu nepoložil. Resp. neztratil své autentické já. Upřímný byl vždycky, nepřetvařoval se. A právě tady je asi těžiště jeho současného komentáře na adresu LN. Nepřetvařovat se.

Myslím, že neříká “nemáš pracovat na odstranění svých slabin”.

Lenže Lando má len 2 polohy, obe sú extrém. Buď je brutálne sebavedomý, alebo sa verejne bičuje.

Ja nevravím, že pilot nemôže ukázať emócie či slabinu.

A áno titul nie je všetko, ale je u Landa ozaj nevidím nič čo by som zásadne vyzdvihla, prečo by som si myslela, že Oscara prevyšuje…ani z hľadiska tej osobnosti, že by ho ľudia mali o toľko radšej. Skôr už to mnohým lezie na nervy. Oscar na druhej strane si brutálne ide svoje, osobnosť určite ukazuje denno denne, ale nijak to nesúvisí s tým ako jazdí. A to je to teda určite väčší týpek.

Lando je pre mňa presne taký, ako potrebuje, aby bol za chutného, a podľa mňa aj to je pretvárka. Keď sme tu už dnes boli pri Tom, kto je a nie je falošný. Oscarovi jeho osobnosť verím, verím ju Charlesovi, verím ju Maxovi, Alexovi, verím to rookies.

Taký Kimi tiež má výraz jak mončiči a v Číne ukradol Landovi miesto víťaza DOD za hnedé kučierky, ale v aute si proste ide svoje a túto povahu potlačí. A keď treba tak pustí. Ollie ? Ten by mohol byť v časopise pre teenegerky, ale príde do auta a Ciao odpáli tam kohokoľvek. Isaak si tiež poplakal v Austrálii, ale následne sa toho proste nebál na trati.

A napríklad rozdiel medzi LN a GR je,že ten má možno zvláštny zmysel pre humor, možno to občas všetko prežíva až moc a do všetkého je zainteresovaný, na všetko povie názor a jeho osobnosť nesadne každému, ide si svoje, ale on sa o to aspoň ani nesnaží byť za každú cenu chutný a pasovať každému…

NEMÔŽE ťa mať každý rád, nie si čokoláda. (Brať ako prirovnanie) Ale Lando sa o to všemožne snaží nebyť kontroverzný alebo neobľúbený

Potom sú piloti čo sú takí nijakí ako Hulk, Stroll, Doohan…

Ale Landovi toto neverím o nič viac ako Lewisovi reči o Tom ako je super Grateful.

Popravdě Lando mi v těch rozhovorech připadal že se každou chvíli rozbrečí. Ok, je takový, no to jak to ale podává Seb jako by naznačovalo že ten kdo to tak nemá, třeba ten Piastri, klidně Max atd, tak není dostatečně pokrokový jako lidská bytost když se z něčeho nepovedeného nehroutí nebo co? :thinking: To mi nepřijde uplně fér takto to podat.

1 Like

Neviem prečo sa tak vehementne rozoberá Landova povaha. Je úplne v poriadku, že vie byť aj sebakritický a že je viac pokorný. Každý sme nejaký. Problémom podľa mňa je skôr to, že Lando si momentálne pretekanie neužíva, čo je za mňa nepochopiteľné. Po rokoch trápenia ma Mclaren konečne víťazné auto. Už minulý rok ho mal a tam dokonca nemusel byť Lando pod tlakom… ale sám sa mu začal vystavovať až sa napokon v Brazílii úplne zosypal. V tomto by mal Lando otočiť svoje myslenie… Konečne mám víťazné auto, s ktorým viem vždy bojovať o víťazstvo… a ak nie tak aj o pódium… to by ho malo tešiť… piloti ako Max, Lewis alebo Oscar sa cítia ako ryba vo vode, ak sú pod tlakom. Toto trochu Landovi chýba. On sa pod tlakom bojí a trápi sa… Ono všetci vieme, že Lando nie je generačný talent ako Verstappen, Schumi alebo Senna… takže ak urobí chybu, môže byť sebakritický… ale nesmie sa báť, že urobí ďalšie… pretože potom sa to len nabaľuje…

4 Likes

mam pocit že Norris je podobny ako Felipe Massa je richly na jedno kolo zavodnom tempe ale momente čo musi predbehnuť nebo sa dostava pod tlak tak je problem či už je to strach z nehodi nebo skratka nezvlada ten stres a jedneho dna bude majstrom ale tento rok to asi nebude prečo ? lebo jeho kolega ziska titul uprimne nebiť australie tak je pred Norrisom už ted skrata vydelisme šeci napriklad Taliansku Piastri vidy šancu a ide ponej čo Norris to tak nerobi

Presne preto,že jeho ta povaha blokuje aj na trati.

A preto,že keď nejde o neho vie sa správať ako najväčší frajirek.

Norris je na tom dobre, vede sampionat a pred sebou ma 20 zavodu.

plne suhlasim so Sebom👍
a fandim aj Landovy, nech ostane taky aky je a zaroven vyhra titul.
na vyvazenie ale treba aj povedat ze Seb taky nebol ked bol v RB, az na konci kariery sa prejavila jeho ludskost

Řešila se někdy tolik povaha jiného pilota? Norris rozhodně není taková sněhová vločka, kterou z něj média dělají. To by nebyl vrcholovej sportovec. Sněhová vločka by se z toho stresu a dřiny dávno sesypala.

1 Like

Povaha pilotov sa tu rieši denno denne, takže o čo ti ide ?

Tak nech ju zo seba nerobí a namiesto tohto hľadá a rieši chyby.

Teraz sa ukazuje veľa veci na ktorých postupne nepracoval…

Aj minulý rok, štarty naprd ale on stíhal tocit videá na Twitch

To sú tie isté problémy čo mal aj v F2, úplne ten istý Lando, pre toto vtedy nemal nárok …po 7 rokoch v F1.

Takže sú 2 možnosti

1. Buď si ich neuvedomil a nepracoval na nich, kým nemusel bojovať o titul

2. Alebo to proste zmeniť nejde

Neni to celkom tak ze mal zle starty minuli rok . Mal aj dobre starty a aj zle. A zle starty mal vzdy ked bol na neho vyvijany tlak . Ked startoval z prvej priecky tak vtedy to bol problem a ked startoval z inych pozicii tak mal starty dobre. Ked uz bolo jasne ze neziska titul a ze Max ho uz ma isty tak vtedy dokazal dobre odstartovat aj s prveho miesta. Vsetko to je o tom tlaku . Lando ho na seba az moc naklada a jeho team mu v nicom nepomahali a dokonca ho na neho este viac nakladaju svojim rozhodovanim .

Verim tomu, ze Piastri takisto ocenuje Norrisovu zranitelnost.

1 Like