Vettel neodmieta možný návrat do Red Bullu v manažérskej úlohe | Magazín F1 - F1online.sk

Tím Red Bull Racing si skôr či neskôr prejde zmenami. Nič nie je nemenné a dvojnásobne to platí vo Formule 1, kde sú zmeny súčasťou každodennej práce. V tejto chvíli to nevyzerá na nejaké výrazné manažérske rošády, ale je nevyhnutné, že raz nejaké prídu. Helmut Marko prednedávnom taktiež vytipoval Sebastiana Vettela ako svojho nástupcu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/198300/vettel-neodmieta-mozny-navrat-do-red-bullu-v-manazerskej-ulohe

Návrat zázračného RB dieťaťa. Áno prosím.

A ešte Alonso vo funkcii v Astone.

1 Like

Já nevím, jestli to chtít. To, že jsi dobrý sportovec, neznamená, že budeš dobrý manažer daného sportu :smiley:

Máme to chápat tak, že Helmut nikým nahrazený nebude?
Žádný jiný tým takovou pozici nemá, tak proč by ji RB měl dále držet?

Nesefuje Helmut RB Motorsport? Hierarchicky by mal byt aj nad Hornerom aj ked v RB Racing maju z pravneho hladiska rovnake postavenie. Obaja su riaditelia v Ltd.

Helmut má funkci týmového poradce s hlavním zaměřením na jezdeckou akademi RB.
Napsal jsem něco špatně?

pod slovom “poradca” sa da predstavit kadeco, ale Marko ma daleko vacsie pravomoci ako iba radit.

1 Like

Nevím co si představuješ Ty, ale rozdíl mezi ředitelem a poradcem by měl být zřejmý každému.

chces tvrdit, ze Helmut nie je riaditel v RB Racing? To si na tenkom lade…

Všude se běžně píše, že Helmut je týmový poradce.

od roku 2005 je poradcem týmu Red Bull Racing a jeho spřízněných týmů,

ty my chces povedat, ze si myslis, ze jeho pravomoci su len radit?

Helmut manažuje najmä jazdcov a inak je v roli povedzme poradcu, čiže nie priamo výkonný manažér. To je rola, ktorá by Sebovi mohla sedieť, je obľúbený medzi pilotmi a vie sa na veci pozerať ich očami.

1 Like

Jiri Bartoska zemrel.

Když je jeho funkce poradce, tak ano. Jeho práce je radit. Kdyby byl ředitel jezdecké akademie, tak měl právo loni vyhodit Péreze bez souhlasu majitelů.
Hlavně by už dávno vyletěl, protože od éry Ricciarda neměli v RB dobrou týmovou dvojku. Dokonce i v Toro Rosso se od odchodu Gaslyho trápí a dodnes nemají žádnou adekvátní náhradu za Emila, kdyby se rozhodl odejít.
A to má RB dva týmy v F1, dva týmy v F2 a dva týmy v F3.
Helmutová práce je prostě hodně žalostná.

O tom, co bude v budoucnu dělat, si Sebastian rozhodne sám. :slightly_smiling_face:

Ale jako mentor mladších pilotů má co předávat: obrovské zkušenosti, znalost prostředí v různých týmech (byť ta se samozřejmě od jeho odchodu nějak proměňují), prošel si kariérními vzestupy i pády, obrovský vhled do technického zázemí a v neposlední řadě pracovitost a systematický přístup. To na vysokou funkci v managementu a praktické sféře top týmu rozhodně není málo.

A pro Red Bull je Vettel spolu s Verstappenem rodinné stříbro. :slightly_smiling_face:

5 Likes

Ještě Ti tam chybí, že je to opravdu inteligentní člověk s empatií :slight_smile: . Pokud by se pro něj našla vhodná funkce, aby se dala skloubit s jeho rodinným životem, tak určitě vzít, byla by škoda ho nevyužít.

3 Likes

Dík za doplnění. :slightly_smiling_face: Aby nám z toho nakonec nevyšel svatý Sebastian, tak na závěr dopíšu, že je to taky člověk z masa a kostí. :slightly_smiling_face:

1 Like

Tak samozřejmě, po svatořečení bychom se ho už v motorsportu těžko dočkali v jakékoli funkci. A kromě toho to snad u živých ani nejde, mám dojem :smile: . Pro práci v jezdecké akademii si ho asi umí představit skoro každý, ale celý článek mi zatím připadá hodně vágní. Nicméne budu se těšit :slight_smile: .

1 Like

Když vidím jaké rozbroje v RB dokázal rozpoutat Jos, tak jsem přesvědčený, že časem se bude vzpomínat pouze na Vettela a Emil se stane pouhým přívlastkem.

Na čtyři tituly se nezapomíná. Navíc Max není Jos. :slightly_smiling_face: