Vettel ľutuje pomalú zastávku v boxoch, mohol byť na bodoch | F1online.sk

Čo sa to vlastne v tom prvom kole stalo? Jeho kontakt s Magnussenom spočiatku vyšetrovali aj komisári, ale nakoniec nikoho nepotrestali. “Mal som šťastie. Bol to tvrdý súboj, zo šestky som mal slabší výjazd a potom v Tose mi nedal veľa miesta. Nemohol som to auto zvrtnúť, chcel som sa mu vyhnúť, ale potom sme sa dotkli. Bola to škoda, myslím, že časť môjho predného krídla bola fuč a on sa roztočil.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/15150/vettel-lutuje-pomalu-zastavku-v-boxoch-mohol-byt-na-bodoch

Ferrari by za dnešní kiksy s Vettelem mělo viset za koule v průvanu.

Za 1) nepochopitelný prostoj v boxech, kdy šlo o každou sekundu a kdy by Vettel vyjel z boxů na úrovni McLarenů. Na trati, kde se prakticky nedá předjíždět, ztráta několika pozic, které soupeři dostali jako dárek.

Jestliže toto mohlo být jen technické selhání, pak bod 2) vyvolává holou nevíru:

Zatímco Leclerca nechali na daleko starších bílých gumách na trati, Vettela na daleko čerstvějších bílých povolali do boxů a dostali ho tak ještě více dozadu.

Jestli existuje někdo, kdo chápe bod 2, pak ho poprosím o komentář. Za sebe to vidím tak, že buď jsou lidé okolo Binotta - včetně samotného Binotta - ještě nekompetentnější, než jsem si myslel, nebo se tým cíleně snaží maximalizovat Leclercovy výkony (aby ho udrželi v dobré jezdecké a psychické kondici) a zároveň minimalizovat ty Vettelovy, aby získali bonus v podobě testovacího času ve vzdušném tunelu spojený s horším umístěním v PK.

Je to asi tak ako píšeš, dnes to už bolo okato vidieť, že Vetela potapaju. Ja som zase čakal, že ked bol Vet 39 kol či kolko na žltych, tak na 24 mu dam červene aspon moja logika a nie hardy, och. Moj názor.

2 lajkov

Možná měli strach, že ty červené nevydrží, Leclerc je sjel rychle. Ale vozy byly v dané chvíli lehčí a možná byl Sebastian schopen na žlutých ještě vydržet.

Každopádně Ferrari podle mě s Vettelem nehraje čistou hru.

Ja si myslím, že nejakých 5-6 kol by na tých žltých vydržal ved mal dobre tempo , a pri lahšom aute v závere by na červených tých 18 kol dal bez problému. Ja tej logike ferrari nechápem, pokial ho nesabotujú :slight_smile: Tu stratégiu by som ja ja lepšie robil ako oni.

1 lajk

Vettel se dostal dopředu díky zastávkám ostatních na 5. místo. Potom spadl dozadu, i díky pomalému pitstopu, ale i bez něj by na výjezdu bojoval o 11-12. místo a pochybuji že by se někam výrazně posunul, když Kimi skončil devátý. Možná by mu pomohl SC, to už je ale nevýkonová okolnost.

Pérez díky chybě týmu přišel o podium a to startoval z 11. místa. I když Verstappen před ním odpadl, tomu já říkám výkon, společně s Kimim, který startoval z 18. místa oba skvělé výkony hodné uznání.

1 lajk

Tak keď sme pri Kimim. Bomba dňa: Kimi Raikkonen získal za posledné štyri preteky toľko bodov čo Albon s Vettelom dohromady :joy:

1 lajk

Ja si myslím, že je jedno ako sa tam dostal, proste je to stratégia, ked nebol v boxoch tak nebol ale je pomalsí ako ostaní ich rozhodnutie. Ale vyzdvihovať Kimiho, že super 9 miesto, kde získal tiež na SC je a Vettela znist pod zem je pokrytecké. Ked bol bol Kimi 9 tak Vettel by skončil min8. mieste možno 7. s nejakými bodmi tak nemá nič. To ešte par desatiniek Vet ubralo pokodené krídlo. Vet startoval z 14 miesta, tiež je to dobrý posun ako Kimi tak jednho vyzdvihneš a druheho haniš ? Podľa mňa podali obja rovnaký výkon. Trošku objektivity.

1 lajk

Kimi bol skor v boxoch… Fetel by nebol 8 nikdy, lebo na zltych bol az prilis dlho a vseci sa na neho dotahovali… keby bol este o 6kol dlhsie ako pises, nespadol by medzi McLareny, kde by aj tak nic nespravil, ale este dalej… takze ak by siel tak ako siel a v boxoch by sa nic nepobabralo aj tak by padol medzi McL a urcite bol pomalsi ako oni, este by poziciu stratil aj ked sa tam tazko predbieha… a keby zostal este dlhsie, ako pises padol by este dalej a to by sa tiez nedotiahol… a druha a podstatnejsia vec je, ze ziskal hlavne na vypadnutiach, bez nich by bol zase niekde na 15mieste…
Co je s porovnanim s Kimim dost bieda, kedze jazdili pri sebe cely zavod a s Leclercom uz vobec porovnavat nema cenu…
Darmo sa tu pise o potapani, minuly rok bol jednotka, mal plnu podporu timu a Leclerc ho aj tak prejazdil vo vsetkych aspektoch… :innocent:

V komentáři nikoho nehaním, více objektivní být nelze, díky za reakci, dotkla se tě slova o Vettelovi, nic s tím neudělám…

Od Vettela potrebuju aby im vyjazdil nejaky cas do aerotunelu. To je vsetko.

samozrejme, ze je to o tom case v tuneli.
zabiju tym dve muchy jednou ranou. ziskaju malu technicku vyhodu a hodia cast viny za zbabranu sezonu na odchadzajuceho babraka Vettela.
co dve, aspon tri a pol kedze x ludi sa bude teraz domnievat, ze hlavna pricina preco Ferrari neziskalo v 2018 a 19 titul bol babrak Vettel.

1 lajk

Bohužel, no. Co uděláme… Odveta může přijít jedině v Aston Martinu.

Nedotklo sa ma nič, ja niesom ani Vet fanúšik, len to píšem z viacerých pohľadov, nič viac nič menej. :slight_smile:

1 lajk

Ako zase 2018 a 2019 može hlavne jak v Nemecku vypadol z prveho mieta si to po…bal sam, a od tej chvile bol nulovy ale zuse Ferrari mu nepomohlo tak kde to neposral Vet, tak to spralo Ferrari strategiou alebo Boxami. 2018 mohol kludne vyhrať titul.