Ano, mozno tk bolo tym, ze som nemal makcen
Sauber bol zavodny team a Peter bol nadsenec. Alfa si tam robi reklamu.
A kolko toho Mercedes pouzil z F1 vo vyvoji cestnych aut? Okrem AMG 1 co je limitka pre zabavku? Pokial viem, tiez su tam len kvoli reklame, vitazenie pomaha predaju osobakov. Teraz neviem, ci si robis srandu alebo o co ti ide.
Nevím jeslti zklamu nebo potěšíme, ale nebol
A to tam už není Kimi, aby řekl, co si o všech těch PR aktivitách myslí. My to můžeme komentovat, ale aspoň já si těžko umím představit, jak vypadá kompletní den pilota, když je závodní víkend. Asi ani normálně to není se všemi PR povinnostmi bůhví co a jestli se to tady ještě násobí, tak to musí být dost ubíjející. Další věc, kdy by si možná měli společně víc dupnout…
Vítej, sekej latinu a bude to v pořádku
Pre niektorych to musi byt ubijajuce, ak na to nemaju povahu. Pol dna sa usmievat na kamery, mavat okolo seba, dostavat stale tie iste iste otazky den co den, vikend co vikend… A to este nevieme o povinnostiach mimo zavodneho vikendu. Urcite su tam sponzorske akcie, sem tam navsteva tovarne, fyzicka priprava… Asi to nebude nic easy
Vieme aky postoj mal k tomu Raikkonen, ten by najradsej prisiel, odjazdil a odisiel, ale bohuzial uz to k tomu celemu patri, musel sa s tym vyrovnat aj on. Aj ked po svojom, s jeho “bwoah” a “uvidime, pre vsetkych je to rovnake”.
Vlastně jediná chvíle, kdy si chudáci odpočinou, je v tom autě .
No, taktéž jsem se podíval na ten ceremoniál na F1TV, takže jen neteoretizuji…
A zas tak šílené to nebylo, v podstatě koncert se sérií vystoupení zpěváků velmi vysoké třídy. Tedy můj hudební vkus by se místy rozcházel, ale z hlediska hitparád to prostě bylo hodně vysoko, žádný odpad.
Až nakonec tam ukázali piloty F1 - zas takový extrém to nebyl. I když teda Maxe chápu, že se na tom nasvíceném pódiu dobře cítit nemusel, ale z hlediska jezdců mi to přišlo ještě “v normě”.
A mimochodem se potvrzuje, že vizuál pro přenos má šanci být opravdu top. LV znám osobně a trochu jsem to čekal, ale vlastně poprvé jsem viděl i pořádné noční záběry na depo a vypadá také hodně slušně. Pokud to nebude s pneumatikami nějaký extrémní malér, tak mám silný pocit, že bude řada z diskutujících zde ve fóru, kteří věští debakl, docela dost zklamaná, tohle prostě potenciál má…
No to by spis nemel byt v F1 a mozna ve vrcholovem sportu vubec. Povinnosti PR jsou dnes pro sportovce vsude. A to i tam kde by to clovek necekal. A F1 byla o PR vzdy. Ale piloti nekdy holt jsou a nekdy ne vhodny material.
Senna byl snem PR strategu, Lauda a Prost spis moc ne. No a Max je spis Lauda.
Ale jinak mas pravdu. Red Bull je spis aktivnejsi, jestli ne vubec nejaktivnejsi PR team na rostu.
Áno, je to tým. Bez mäkčeňa to vyštvorčekuje . Ten algoritmus na cenzúru je tu “premakaný”.
Nemyslim si ze @HellHogr provokuje. A podle me ma svym zpusobem pravdu.
Ty videa RB kdy delaji tohle a tamto asi nejsou uplne v DNA Maxe. Ale kdo vi.
Ale ten americkej cirkus asi je uz moc.
Chudáčik, nikto mu tam nekázal ísť
Ja si naopak myslim, ze co sa tyka promo akcii Red Bullu, s tym je Verstappen ako tak vyrovnany. Tie povinnosti ma roky a nie je to uplne stale to iste dokolecka(kraviny typu zavod na cuvajucom aute atd). Tiez si myslim, ze tam RB bol ochotny pristupit k nejakym kompromisom vzhladom na to, ze to Verstappen moc nemusi. A tam si pilot musi byt vedomy, ze je za to plateny. Na strane druhej, F1 mu dava nejake peniaze za to ze sa skeri do kamier?
Americania su raz taki, ani nejde o ten sport ale o tu plejadu okolo. Musia to prezit.
Videá RB sú ale niečo iné. Je to čisto ich marketing mimo súťažných víkendov a každé ich video je top pre diváka.
Ano, je to marketing. Jako tohle je marketing F1. V obou se dělají show pro diváky. Alespoň @tiMur to chápe
Tak jasně, PR je v DNA F1 tady není o čem, ale RB dělá tyhle PR a pak i videa záměrně. Nic proti tomu, je to každého týmu strategie
Určitě to bylo pro Maxe nemilé.
Ale pokud chce brát 55mio. ročně, tak se musí pro tým obětovat a dělat i tyto nepříjemné věci jako je show a PR.
Podle mě to bude připomínat spíš předávání Oscarů než závod F1, ale rád se budu mýlit. Miami mě zklamalo a proto už od Las Vegas nic neočekávám. Raději se nechám překvapit.
Hezká šaškárna to byla. Všichni z tribuny čuměli na nějakého zpívajícího dělníka v přemrštěně gigantických velkých montérkách, zatímco někde v dálce na jednotlivých lešeních stáli jezdci po dvou a třásli se strachem se přiblížit k okraji lešení, aby jim FIA náhodou nenapařila trestné body, za porušení bezpečnostních pravidel.
Hotová trapárna.
Ty zas kecáš Honzo. Nikto nenapísal a ani Max nepovedal, že to odmieta robiť. Dokonca povedal, že je to súčasť jeho práce a z pozície promotéra to chápe, ale že dostal otázku, tak sa úprimne vyjadril, že takéto “shows” ho nebavia, že on by najradšej len pretekal.
Ja som tak isto nikde nenapísal nič negatívne. Iba som zhodnotil, že Max je 100% športovec a nemá moc záujem byť nejakou celebritou na každej titulke ako sa z nich snaží robiť promotér. On chce byť na titulke len vďaka motorsportu.
@tiMur to pekne zhrnul, že je to súčasť športu, ale Max o to moc záujem nemá a robí to len z povinnosti ako to robil napríklad Kimi.
Marketing RB je ale niečo úplne iné. Robia si to mimo víkendov a robia to skvelo. Ich videá majú vždy nápad, sú zaujímavé a obľúbené. Skrátka skvelá reklama pre RB aj pre F1. Narozdiel od týchto nasilu predstavovačiek pilotov vo Vegas alebo v Miami, ktoré sú skôr cringe a na internete si ich aj tak skoro nikto nepozrie, lebo z toho nič nemá. A ak si to aj pozrie, tak to len rýchlo prekliká, lebo tá silenosť je trápna aj divákovi aj pilotovi (okrem Hamiltona, ktorý potrebuje neustálu pozornosť médií, lebo najradšej by bol slávnejší ako Taylor Swift).