Verstappenov pretekový dištanc môže odhaliť pravdu o monoposte Red Bullu | Magazín F1 - F1online.sk

Počkej, já jsem se nikdy netajil a naopak jsem se chlubil, že jsem hater Alonsa :stuck_out_tongue:

Ty se chlubíš tím, že jsi kyselej hater?

1 Like

Kyselý? Naopak on point hater :sunglasses:

Áno Gasly mi tiež napadol… Magnussena mám v pamäti preto, že jemu ten zákaz hrozil dlho a mal viacero prehreškov, kde za iných okolností by dostal trestné body… vnímam to tak, že udeľovanie trestných bodov má urobiť trochu bububu na pilotov, aby sme nevideli špinavosti na trati… ale zakázať štart niekomu ako Gasly, ktorý ich mal za traťové limity, nespomalenie a podobné veci, by bolo dosť odveci… preto očakávam, že aj keby Max mal nejaký malý prehrešok, tak prižmúria oči… iba žeby sa chceli zviditeľniť nejakí komisári a dvihnúť si ego na majstrovi sveta(aj takí sú ľudia)…ale v rámci konzistencie ak nie je hlúpy a neurobí volovinu ako v nedeľu, tak sa tomu trestu vyhne…

Ak by Cunoda s Hadjarom zostali pred bránami Q3, či nebodaj by vypadli už v Q1, Max Verstappen by získal neoficiálny titul čarodejníka, ktorý vie aj z niečoho upliesť bič.

No, len aby to nebolo tak, ze Max je jazdec, s totalny specifickym a odlisnym jazdeckym stylom, a v inom time by sa mu zdaleka nedarilo tak, ako v RBR…
Lebo ked RBR stavia auto na Maxa, a to je tak odlisne, ze traja jazdci si s tym stylom nedokazu poradit, skor to hovori aj o opaku, ako o tom, aky je skvely jazdec.

v RBR ok,je topka, ako by zajazdil inde, bez aplikacie tohto stylu?

a zaroven, defacto kazdeho timoveho kolegu by ucast Maxa v time poslala do kytek uz len kvoli totalne odlisnemu jazdeckemu stylu?

Ten LEC na Ferrari tretí je haluz

Leclerc je legenda, kterou si Ferrari nezaslouží. :slightly_smiling_face:

1 Like

Správně byl připomenut Gasly A Magnussen, kteří patří k nejtrestanějším jezdcům.
Magnum dokonce musel jeden závod vypustit.
Ale ruku na srdce. Kdyby FIA měřila stejným metrem, tak Emil by musel vypustit tak dva až tří závody. A oproti zmíněným hříšníkům zaslouženě.
Dalším mazánkem nad kterým FIA přimhuřuje oči je Stroll.

Ona taky absence mistra světa není jako absence Magnussena, který jezdil někde na konci, co si budeme povídat. Už jenom kvůli sponzorům, promotérům a tak. Jasně, že při rozhodování něco takového nesmí hrát roli, no ale zase tak úplně to jedno nebude :slight_smile: . Myslím, že teď se budou všichni zainteresovaní včetně ředitelství závodů modlit, aby to Max zdárně doklepal ten měsíc/dva nebo kolik to je ke smazání bodů.

Na druhou stranu jezdci z čela tabulky nehrozí takové riziko jako jezdcům ze středu pole. Stačí porovnat Emila třeba s šesti nejlepšími jezdci v tabulce a hned vyjde najevo, že se tam nachází nějaká anomálie.

1 Like

To se nedá moc porovnávat, záleží na celkové situaci. Ale je to jedno, ta pointa byla jinde, a to, že podle mě je v obecném zájmu, aby to zvládl bez toho posledního bodu a nikdo nemusel nic řešit.

Z top4 týmů, takže zbylých 7 jezdců má dohromady 8 trestných bodů.

2 Likes

@PUFF přiložil tabulku i s komentářem zcela přesně a nad tak silným argumentem se moc polemizovat nedá.

1 Like

Chlapci tady, by nevěděli co se životem, kdyby nejel Verstappen :neutral_face:

No dobrý, a co s tím? Myslíš, že kvůli tomu neplatí, že si jeho distanc nikdo z vedení F1, týmů, sponzorů atd. nebude přát?

2 Likes

Zatím je tlačenka výhodná pro Emilovou stranu.
Přání je jedná věc, ale kromě Magnuma zatím FIA ještě žádný distanc nedala. U něj se ale jednalo spíše o politický trest. Né že by byl svatý, to v žádném případě, ale ten poslední hřebík do rakve byl spíše plánovaný ze strany FIA, než zasloužený proviněním Magnuma.
Emil teď bude samozřejmě pod velkým drobnohledem konkurence a hlavně médií, tak by byl Emil velký vůl, kdyby se nechal nachytat na hruškách.
Chybu samozřejmě může udělat každý a kdykoliv, ale nesmí tam být úmysl.

Podľa mňa by to neukázalo vôbec nič, jedine to, čo je snáď každému jasné, že Maxov jazdecký štýl je taký špecifický, že monopost postavený pre neho, nedokážu zvládnuť iní jazdci, snáď okrem Ricciarda, ktorý dobre vieme, ako dopadol v každom tíme z do ktorého po RB išiel, podobne by dopadol aj Max

1 Like

Jediný tím, kde dopadol vyslovene zle, bol McLaren.

V Renaulte bol Ricciardo super.

Je vtipné, že si pořád někteří myslí, že za poklesem formy RedBullu nestojí odchod Neweyho. :laughing:

2023 (po 9. závodě):

2024 (po 9. závodě):

2025 (po 9. závodě):

4 Likes

Hamík má na pomalejším monopostu o 8 bodů méně než nejlepší pilot galaxie a dostává hate.