Verstappenov manažér Vermeulen: Počúvame veľa dobrých vecí o motore, no čo je dobré? | Magazín F1 - F1online.sk

Od prvých testovacích kilometrov delia Formulu 1 už len týždne. Čoskoro piloti vrátane Maxa Verstappena zistia, či dostanú do vienka konkurencieschopnú pohonnú jednotku. Holanďanov manažér Raymond Vermeulen je opatrne optimistický. Upozorňuje však, že pozitívne správy z továrne nie sú garanciou úspechu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223961/verstappenov-manazer-vermeulen-pocuvame-vela-dobrych-veci-o-motore-no-co-je-dobre

Red Bull nemá žiadnu šancu mať motor na úrovni Mercedesu,alebo Ferrari,Hondy.Ti sú o roky popredu.Max môže kompenzovať túto stratu,ale na Mercedes, Aston, McLaren to stačiť nebude…Jedine ,že porazí Ferrari,keďže to sa posledné roky poráža samo.

Skús to rozmeniť na drobné a nám, laikom, vysvetliť tvoje tvrdenie. Ja si naopak myslím, že pre Red Bull nemá zmysel opísať si x miliónov € z daní…

Motor Red Bullu je zahada, klidne muze byt ve spickove forme od zacatku nasazeni, i kdyz je odvazne si to myslet, bylo zvykem novy motor v provozu ladit 2-3 roky.

Vetsi vyzva urcite bude sladit “neznamy” novy motor s autem pod novymi pravidly, to teda bude co sledovat panove :male_detective:

A jak bys chtěl tohle tvrzení podložit, aby nešlo jen o prázdný výkřik?
V reálu RBPT nasbíralo knowhow velmi slušné a vzhledem k velké změně koncepce může být paradoxně start “z nuly” i výhodou - mají větší šanci něco trefit bez předsudků.
Navíc jedou naplno vývoj nové generace motoru možná nejdéle ze všech, Mercedes a Ferrari museli dlouho dělit síly mezi staré a nové pohony, Honda dokonce nějakou dobu vůbec nechtěla pokračovat a začala až později.

Netvrdím, že bude RBPT na špici, pořád je favorit spíš Mercedes, nicméně vůbec by mne nepřekvapilo, kdyby ztráta RBPT bylo nakonec jen minimální.
Na okraj možná ještě větší neznámá je Audi - s F1 motorem také začínají od nuly, ale zase mají reálné závodní zkušenosti s konceptem dobíjení větší baterie z jiných soutěží (třeba Sainz na Dakaru), což se může velmi hodit.

Já bych na to fakt nesázel, kdyby nakonec místo očekávané dominance Mercedesu bylo nejvýš Audi a po něm RBPT, tak bych se vlastně ani nedivil.

Nejvetsi sance na zajimave prekvapeni ma Audi, jako pokracovatel zabehnuteho tymu, naopak komplet novy tym vcetne mechaniku ma Cadillac.