Verstappen zničil konkurenciu a Red Bull má titul! Potupený Pérez odstúpil dvakrát | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull má vo vrecku už šiesty konštruktérsky titul v histórii stajne. V Japonsku sa o jeho zisk postaral Max Verstappen, ktorý zareagoval na kritiku zo Singapuru najlepším možným spôsobom. Víťazstvo získal s obrovskou prevahou. Sergio Pérez zažil deň blbec a z pretekov dokonca odstúpil dvakrát. Dvojité pódium si vybojovali McLareny.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/111441/vc-japonska-verstappen-znicil-konkurenciu-a-red-bull-ma-titul-potupeny-perez-odstupil-dvakrat
  1. Kde sú hejteri, ktorí tu pred týždňom oslavovali ako TD poškodila RB? @Situs nemáš tam niečo odložené? :stuck_out_tongue: Včera si zjavne nereagoval, ale nevyhneš sa tomu. :sweat_smile:
  2. Kde sú bojovníci za spravodlivosť, ktorým praskali cievky, keď komisári nedali Maxovi trest pred týždňom? Kde boli v prípade Hamiltona, keď prebiehal v Singapure mimo trate a kde sú dnes, keď Hamilton vytlačil Russella mimo trať, pričom sám pri tejto špinavej defenzíve vyšiel mimo trať?
5 Likes

Dve mouchy jednou ranou. Jinak Max je kral.

2 Likes

Nemám, to sis odložil ty na minulý závod :thinking: A ty by jsi chtěl pro Hama trest za ten manévr na Russella? Teda ten první mi přišel ok, tak se to v F1 dělá. Ale možná tam byl další a ten mi utekl, což je možný, ukážeš nějaký odkaz? Posoudíme když ho máš na srdci.

Nakoniec celkom zabavna VC dostatocne mnozstvo predbehnuti, tento okruh mam proste rad. Max nakoniec dokazal sam ziskat konstruktersky titul sam :smiley: a Perez ako by som to povedal asi je cas sa zamysliet ci by redbull nemal vymenit cislo 2 v time :D. George zase premotivovany z vonkajska predbiehat timoveho kolegu XD okay skusil nevyslo ale za mna zbytocne ako aj nakonci branit poziciu skoro Sainz predbehol aj Lewisa. A na zaver obrovska gratulacia Mclerenu a jeho jazdcom konecne sme sa dockali ich navratu i ked by to malo byt len na malu chvilku.

3 Likes

4:11

V tabulkách vidím, že Ocon dojel před Gaslym.
Udělal Gasly v posledním kole nějakou chybu, nebo mu FIA dala za něco pětisekundovou pentli?
Cílovou čáru projel na devátém místě, tak asi pentle.

2 Likes

Jestli to je ono tak to jsem myslel, tohle se netrestalo prakticky nikdy, protože Russell nebyl na vnějšku vpředu.

Gasly Oconovi vrátil pozici, jak bylo domluveno. Alonsovi to tak řekli v rádiu.

5 Likes

Aha. Mi se zdálo, že Gasly předjel Ocona nějak moc pohodlně.

Ten istý prípad ako Brazil 2021, Max bol v rovnakej pozicii ako Lewis.

1 Like

Ok, to taky beru jako přitěžující okolnost, pravda. Minimálně napomenutí vlajkou? Nebo přímo +5? Jako vyjel při bránění pozice, což beru za získanou výhodu mimo trať. Tam se na té trati musí udržet.

Zkusili to na Alonsa dobře, no nestačilo to no.

Me je jedno, ze to nikdo neresil. Pro me je dulezity, ze od ted uz kultisti nemuzou psat, ze to svatej hamilton nedela a ze nejezdi jako prase. To je ta prava satisfakce :smiley:

1 Like

Gratulácia Red-Bullu k obhájeniu titulu pre konštruktérov. O druhé, tretie a štvrté miesto bude ešte bitka.

Alo si gumy uhlídal. Dlouho jel na čerstvém vzduchu, ale to Gasly taky, ale ztráta na Ala byla pro Renault až příliš velká.

1 Like

Jestli on se Ham nepřizpůsobuje tomu co prochází jiným :stuck_out_tongue_closed_eyes: Za mě nesmí jezdec při bránění vyjet z tratě. Ten útočící vyjel protože musel aby zabránil kolizi, tam se to dá brát jinak. Ale je to složité, snažím se mít názor po vzoru pravidel a zvyklostí, žel tady se vysvětlení vyhýbaj i komisaři.

Je to uplne stejny jako brazilie 21.

3 Likes

Asi sme videli kazdy iny zavod… ale chapem tu zlobu.