Verstappen: Zabojovať o víťazstvo bude zložité, ale na tejto trati je možné všetko | Magazín F1 - F1online.sk

Pódium bolo nachystané na ďalšiu „one man show“, ale v motoršporte je koniec až keď odmávajú šachovnicovou vlajkou a do tohto momentu, ako raz povedal Alain Prost, sa môže stať čokoľvek a pravdepodobne sa aj stane. Maxovi Verstappenovi a Red Bullu nebolo dopriate zažiť ďalší hladký víkend a lídra šampionátu v druhej časti kvalifikácie na Veľkú cenu Saudskej Arábie zastavila porucha hnacieho hriadeľa.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/91496/verstappen-zabojovat-o-vitazstvo-bude-zlozite-ale-na-tejto-trati-je-mozne-vsetko

No s raketou pod ritou akú Rbr ma ho tipujem na 1 mieste v 25 kole :smiley:

1 Like

Honda RB by se mohla vrátit zpět do období 2015, hehé. :smiley_cat:

1 Like

Korigujem svoj komentár… Perez ma tiež pod ritou raketu ale je to Perez takže ver na 1 mieste v 35 kole :smiley:

1 Like

Jasne, nasadia najmaksie pneu a preleti celym polom a bude na cele. Aspon uvidime par manevrov. Skoro 10 rokov si to uzival Mercedes len vdaka motoru, nech si teraz uziju ini

Myslím si, že Max nasadí na první stint tvrdé.

Letět bude schopen i na nich.

Letiet bude aj na bielych ale podla mna dava vacsi zmysel rychlo ziskat miesta naspat kym sa pole neroztiahne a potom prejst na biele a pomaly sa dostat na prve miesto. Na cervenych je podla mna na P4-5 behom 10 kol.

Dal bych bílé. Vyjede SC, závěr Max na červených, konkurence na bílých. Vymalováno.

Maxovi fandím a na této trati jsem optimista. Lze očekávat několik výjazdů safet-car, ať kvůli nehodám, nebo poruchám, takže pokud se Max nepřiplete do nějaké skrumáže-věřím minimálně v pódium! :slight_smile:

Nakoľko kvaldu vyhral Perez a Max bol od Pereza celý víkend 4-5 desatín rýchlejší, tak zajtra to môže byť od Maxa ďalšia možnosť jazdecky sa predviesť v súbojoch koleso na koleso. A keď som dnes videl nadvládu Red Bullu v poslednom sektore, tak si myslím, že vzorec bude zajtra asi taký, že Max sa priblíži, v treťom sektore predbehne a pustí sa do ďalšieho.

Ja to vidim na najmaksie a pojde ich prezuvat vtedy, ked pojde polovica pola prezuvat tvrde co si obula na starte…

Som fanusik Hondy, nie RB, ale musim povedat, ze to vyzera, ze postavili monopost, co do dalsej zmeny pravidiel neprekona nikto. Jeden aspekt je Newey, ktory ked dostane priestor tak je tazko dostihnutelny a druhy je strop(obdoba zetonov pocas nadvlady Mercedesu). Skratka nie je priestor ho dobehnut

vidim to na postartovu koliziu Perez - Alonso a Stroll - Hamilton. A keby nahodou nie, Aston nema maximalku a bez nej sa v Dzidde bojovat o pozicie velmi neda. Teda s Redbullom. Ked Verstappenovi ostane auto v jednom kuse tak pojde ako noz maslom.