Po pravde som tu od vzniku stránky (čo však na jej vek nie je žiaden výkon) ale píšem máličko
Tohle je mně neznámý sport, který už kapacitně nezvládnu zařadit do repertoáru sledovanosti, takže jsem byla ušetřena. Stačil mi kayak cross, který asi nejen mně připomněl rané devadesátky a Hry bez hranic .
Tak to jsme tu dva . Nikiho havárie mně vlastně přivedla k F1, krátce předtím byl o něm velký článek v časopisu Pionýrská stezka, takže mě to dohromady upoutalo. A jak je člověk jednou chycený, už neuteče…
Už předkvalifikace byly zajímavé. Bohužel o těch se ale moc nepsalo. Dokonce ani kvalifikace byly v médiích hodně opomíjené a byli jsme rádi, když se v Branky, body, vteřiny kdo bude startovat z prvních míst.
Závody samozřejmě měly jiný průběh než dnes. Starty byly napínavé stejně jako dnes. Předjíždění bylo bez dnešních berliček méně, ale souboje měly mnohem větší váhu a často trvaly několik kol.
Dodnes mám v živé paměti, jak jsem i za Pecháčkových rozvážných komentářů
nervózně přešlapoval před telkou a čekal jak souboj dopadne.
Ono celkově byla Formule 1 mnohem větší vzácnost než dnes.
To je pravda. Ono kde co bylo v TV vzácnější, nejen F1. Jednak to stálo peníze, jednak nebylo ani v programu tolik místa. Ale předkvalifikace bych brala i dnes, škoda, že touhle cestou se asi nepůjde.
Ešte sa vrátim k včerajšiemu závodu. Príkre hodnotenia niektorých jazdcov považujem za úsmevné. Ono nikto z nás vôbec nevie ako mal kto nastavené auto a akú úroveň gripu to auto na vode generovalo. Napr. Haas šlapal a výrazne v čase keď bol dážď menej intenzívny Hulkenburg sa z P19 dostal v priebehu pár kôl dostal na P11. Nebol som vôbec uzrozumený s tým prečo prezúvali hned po Leclercovi ani u jedného mi to nepripadal dobrý nápad. Ale chcel som tým povedať, že keď taký jazdec ako Alonso skončí vonku tak je jasné, že napr. Aston sa musel správať dosť nepredvídateľne. Možno keby sedel Alonso v Red Bulle tak sa naháňa s Verstapenom.
Týmů je sice přetlak i dnes, ale stojí před branou, aniž by se mohli zúčastnit. Jak by jsme byli rádi, kdyby jsme měli alespoň plný startovní rošt.
No jo, to je starý problém. Ale já věřím, že se ještě dočkáme volnějšího režimu a více týmů v soutěži. Jsem holt nenapravitelný optimista. Ale první by měly přijít na řadu F2 a F3, v současné době a v současné podobě úplně ztratily smysl jako přípravka F1. Uvidíme, jestli doznají nějakých změn.
Místo F2 by měli udělat druhou ligu formulí, kde bude třeba 6 týmů.
Kde by mistr postupoval do F1 a naopak poslední v F1 by sestoupil do druhé ligy.
Kdo to bude sledovat, a kdo to bude platit, tak to se mě neptej.
To by se mi taky líbilo. Tak to prosaď, já Tě podpořím !
Teda nejdřív jsem za to, aby v F1 bylo 10 řádných a soběstačných týmů.
Chceme další týmy, ale přitom tám máme pořád nějaké hybridy.
Změny nastanou až přijde nějaká krize a najednou vypadne několik týmů najednou.
Jenže pak se budou nabírat týmy typu Haas, smečky parazituících lotusů a US F1 team.
To je jedno. Hlavně, aby situace nebyla tak zabetonovaná, jako je teď. @PUFF potom zařídí, aby v první lize byly jenom řádné a soběstačné týmy .
To už by Liberty raději povolila 12 legálních týmů.
Mělo by to jednoduchá pravidla.
1 tým = 1 majitel
1 tým = 1 továrna
Kromě motorů vše vlastní výroba.
3 jednoduchá pravidla.
Ale od toho jsme i dnes na míle daleko.
Hele, neopisuj od Franka Williamse.
A tak to já jsem daleko větší volnomyšlenkář. Mně se třeba líbilo, když Italský automobilový klub koupil pro Lellu Lombardi Brabham, aby se s ním pokusila kvalifikovat do F1. A nikdo s tím neměl problém, proč taky. Stejně se nekvalifikovala . To byly svobodné doby!
Vidíš a nakonec v F1 dokonce bodovala.
Ano, pořád je to jediný půlený bod, který historicky získala žena. Pravda je, že tehdy bodovalo jenom šest jezdců a ona byla šestá, dnes by měla poloviční příděl 4 body. Dnes se holky řeší, takže je vyhnali do samostatné soutěže a těžko se některá do F1 podívá. Ale letos jsem se na ně i dívala, bylo to docela hezké.