Verstappen vo výpredaji: Wolff by ho chcel získať s 90-percentnou zľavou | Magazín F1 - F1online.sk

Mimochodem, jestlipak víš, co znamená to “kvapká na karbit” ?
:grinning:

2 Likes

@Evap
Sleduješ jak se intenzivně snažím být nesnesitelný?

Uvidíme, jestli jsou ostatní opravdu tak přemožení životem :upside_down_face:

1 Like

Je to velka ostuda Red Bullu.

1 Like

Nesleduju, ale věřím Ti. Přišla na mě zase jednou bída, ještě v tuhle dobu se musím soustředit na práci. Ale vytrvej, určitě se Ti podaří být nejnesnesitelnější na celém světě :smile: .

Já jako dítě na karbid v konzervě plival a mělo to stejný účinek. :upside_down_face:

No dobrá, já vám to teda řeknu :slightly_smiling_face:

Karbid vápníku, neboli CaC2, když se namočí vodou H2O, vznikne acetylen C2H2.

Používali to dříve horníci v tzv. karbidových lampách.
Bylo tam kapátko a kapala voda na karbid, ten vylučoval acetylen a ten hořel a svítil…

No a když si to někdo špatně seřídil a pustil moc vody, vznikla prudká reakce a výbuch…

Není zač

3 Likes

Ty mě zničíš! Samozřejmě mi to nedalo a místo práce jsem začala hledat, co to teda vlastně znamená… Doteď mi to bylo celý život úplně jedno. Aspoň jsem se navíc poučila, že se karbid používá na krtky, tos určitě nevěděl… Mohl jsi ušetřit za tu ručnici :smile: .

Tak to jsem nevěděl :smiley:

@Evap
Tak teď už jenom tu Schrödingerovu kočku a budu zase v klidu :love_you_gesture:

No a co je s ní? Kromě toho, že je živá i mrtvá, to jsem si přečetla… Můžu sem něco nakopírovat z wiki, ale rozumět tomu nebudu :smile: .

To je právě ten vtip.
Schrödingerova kočka byla živá i mrtvá zároveň stejně jako Leclerc byl i nebyl zároveň za čárou .

2 Likes

To je jiná kapitola, to už jsem zapomněla… No fakticky za čárou byl, ale politicky za čárou nebyl, jednoduchá věc :smile: .

3 Likes

Redaktor trochu přecenil F1 komunitu.
Netuší totiž, že místo studia teoretické fyziky jsme pouze prostí pojídači klobás.
Dobrou

2 Likes

Já to vím, vždyť jsem z hornického kraje.
Do konzervy jsme ve dně udělali hřebíkem díru. Pak vložili karbid, který jsme poplivali a zadeklovali. Chvíli nechali plivanec účinkovat a nakonec k díře dali zapálenou sirku a tím způsobili Tebou popsanou reakci a měli velkou radost z vystřeleného deklu. Konzervu jsme si samozřejmě přidržovali nohou, aby opravdu létal pouze dekl.

2 Likes

Vím, že to víš Ferdo.
Jen jsem měl zase potřebu někoho poučováním naštvat a ono to zdá se přestává fungovat.
Budu se muset víc snažit :muscle:.

1 Like

Ja si plagaty po stenach nelepim uz par rokov, mozno tolko kolko mas prave ty tych svojich :smiley:
Male detske tupelo. :wave:

Tak máš aspoň maličkú Luiho fotecku :joy:

Hej v penazenke a kazdy den sa za neho modlim. A uz mozes ist spat v klude…

Ja som to hneď vedel.tak vytiahni jeho fotecku daj mu božtek a môžeš byť spokojný ako jazdí :joy: tvoj hrdina

Nekop do neho, ten už má dosť. Včera sa musel pozerať ako Max zničil konkurenciu, to mu muselo stačiť. :sweat_smile:

1 Like