Verstappen vníma Piastriho talent a ocenil aj prínos Webbera: Veľmi mu pomáha | Magazín F1 - F1online.sk

V druhej polovici minulej sezóny sme sledovali súboj Maxa Verstappena s Landom Norrisom, ktorý sa po dominantnom úvode sezóny zo strany Red Bullu snažil vrátiť do boja o šampionát. Oscar Piastri mal v tom čase výraznejšiu stratu a jeho výkony neboli dostatočne konzistentné. Zdá sa však, že v tomto roku situáciu napravil a na pozore by sa mal mať aj Max Verstappen.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/196781/verstappen-vnima-piastriho-talent-a-ocenil-aj-prinos-webbera-velmi-mu-pomaha

…v F1,ste taký dobrí, aké máte auto, viď.,Hamilton,Max,a ďalší,🫣🏎️

Je to pravda len do určitej miery. Hamilton má rovnaké auto ako Leclerc a nie je rovnako dobrý. To isté Tsunoda a Max majú rovnaké auto.

1 Like

Ty sis dovolil rict, ze Max a Cunoda maji stejny auto? Trest smrti! :smiley:

2 Likes

Udělám tady trochu “flame” ale nedá mi to … tady je Palmerův rozbor postartovní situace mezi Oscarem a Maxem. https://www.youtube.com/watch?v=kNg0nrldZ_M
Skvěle to porovnává se situací z roku 2021 … by mě zajímalo jaké výmluvy budou mít fanoušci Maxe teď? :wink: :grin:

5 Likes

Žádný flame nebude. Emilovci i tyhle jasné důkazy zcela přehlíží. :wink:

1 Like

Toto bol velmi podobny manever ako Mexico Norris vs Verstappen (4. zakruta). Tam spravil norris velmi optimisticky manever po vonkajsiu, skoncil mimo trate a ziskal poziciu. Verstappen zato vyfasoval 10s.

Ne nebyl, tady byl Verstappen ten druhý na apexu taky, ale zkrátil si to. V Mexiku vytlačil Norrise

2 Likes

Dobré edukatívne video. Ale aj tak mi nie je mi jasné prečo Verstappen dostal 5s penalty a nie10s.

1 Like

Ale jo - viz kec od helmutka, a to samé čekám od dalších takových …

1 Like

Protože to bylo první kolo (podle rozhodnutí komisařů a oficiálním dokumentu od FIA)

1 Like

Tak to prostě je. Samotní fanoušci jsou ve školícím procesu. I oni věkem nabývají širších obzorů a jak sleduji, tak většinou rozum s léty opravdu přichází. :wink:

Rozumiem. Nepoznáme interné pokyny a nevieme ako je odstupňovaný trest a či pre prvé kolo sa vzťahuje práve 5s penalty, čo je podľa mňa nelogické. Lebo ak by bol Verstappen rýchlejší, alebo by mu zahral do stratégie SC, kľudne mohol vyhrať a to by bola kontroverzia.

1 Like

image

Díky za potvrzení

Sice nevím, proč dáváš fotku až za apexem a kdy Max pouští schválně brzdu, ale ok

to bielo-zelene vlavo je obrubnik. tak fotka je presne z apexu. Za apexom uz pustaju brzdu vsetci.

1 Like

Ty si zase měl vtipnou kaši?

este stale spracovavas honzikovu vtipnu kasu?