Tento pohlad mi pride trochu pesimisticky.
V prvom rade treba povedat, ze Verstappen este vzdy predviedol mimoriadne silny a suverenny vstup do sezony - vyhral 5 zo 7 pretekov a a obidva sprinty, raz skoncil druhy a vyhral aj vsetky kvalifikacie. V sampionate ma napriek jednemu vypadku naskok 50 bodov. To je mimoriadne silne.
Je pravda, ze v poslednych dvoch pretekoch sa naskok Red Bullu urcite vyrazne skresal (co je pre sport fantasticke, najma ked sa na nich dokazal dotiahnut tim ako McLaren, ktory ma obrovske mnozstvo fanusikov roky cakajucich na vitazstva), no podla mna je prirodzene, ze bez vyraznej zmeny pravidiel sa skor ci neskor rozdiely medzi monopostami zmensuju a udrzat si dominantnu prevahu je coraz narocnejsie. Akonahle sa nejaky tim nachadza na spicke a ma velky naskok, ma zaroven aj mensi priestor na zlepsenie a je kvoli tomu vystaveny riziku, ze sa konkurecnia dotiahne, najma ked dokaze prebrat klucovych ludi (ako to urobil McLaren).
Ja si skor myslim, ze si Red Bull zasluzi uznanie za to, ze aj po dvoch dominantnych rokoch dokazal svoj koncept auta vyrazne prerobit a vydali sa novou cestou, ktorou zaskocili konkurenciu, vdaka comu maju aj tento silny vstup do sezony. Vdaka ich novemu konceptu vidim aj dobry potencial, ze by v priebehu sezony este mohli trochu odskocit, ale to sa samozrejme este ukaze.
Jednoznacne si ale treba uvedomit, ze posledne dve sezony a najma sezona 2023 boli jednoducho velmi vynimocne a neda sa cakat, ze sa taka dominancia podari zopakovat. Co je aj dobre, tak to ma v sporte byt. Ale tato sezona je tak trochu navrat do reality, aj ked aj tento rok zatial plati, ze Red Bull ma obrovsku a neobvyklu prevahu.