Verstappen si nemyslí, že by úpadok Red Bullu súvisel s Neweyho odchodom | Magazín F1 - F1online.sk

Od odchodu Adriana Neweyho výkonnosť Red Bullu klesá. Mohlo by to mať aj priamy súvis? Max Verstappen si to nemyslí. Hoci nevie presne identifikovať, ktorý moment bol ten zlomový, nespája si to s odchodom legendárneho konštruktéra.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/169255/verstappen-si-nemysli-ze-by-upadok-red-bullu-suvisel-s-neweyho-odchodom

Jakozto clovek, ktery dlouhy cas pracoval v automotive na vyvoji … si myslim, ze "upadek " RB bude souviset s odchodem Neweyho , ale ne drive nez za rok a dele …

Zmeny v automotive a F1 zvlast se nedeji ze dne na den …

Otazkou samozrejme zustava , jak dlouha doba uplynula od toho kdy se Newey vnitrne rozhodl opustit RB a kdy to udelal verejne … paklize jeho motivace zmizela drive nez pred nekolika tydny … tak good luck RB

Mna by zaujimala ta hodnota 0,2 sekundy medzi verziami podlahy. Ak sa mylim, nech ma niekto opravi, to cislo dal Anderson? Pri vsetkej ucte k nemu, to mi chce povedat, ze keby pred neho postavia obe verzie a fyzicky si ich obzrie (co sa samozrejme nestalo) tak vie povedat takto rozdiel na kolo? To potom so svojim talentom nalozil velmi zle a teamy kde pracoval mali dominovat.

Pokial ja viem, auto musi fungovat ako celok, uz sa to niekolkokrat ukazalo. Ta podlaha ma celkom urcite variabilny vykon, priamo zavisly od inych komponentov, hlavne tych co sa nachadzaju pred nou ako kridlo ci zavesenie.

Ale moment :sweat_smile:.

Rbr nasadil novu podlahu, a nema doladeny zvysok auta. Na to bol newey boh. Bez neho, mas novu podlahu vyvinutu pravdepodobne jeho myslienkami. Ale uz nemas ziadnu dalsiu pomoc :slight_smile:

To ja jak ked ti dam na usbcku nejaky skript, pracne nakodovany mnou, ale ty s nim nepohnes, lebo je robeny na moj styl. Ono odchod takeho cloveka v priebehu sezony je mega strata.

V f1 a pri takych malych rozdieloch sa takyto odchod cloveka ukaze ovela skor. Ano, auto a jeho zaklad je rovnaky, ale podlaha je nova, a uz si v pi. Starou stratis, nova nieje vyladena, a na tretiu podlahu vyvinutu myslienkami niekoho dalsieho kto v time je niesu prostriedky.

Souhlasim, na druhou stranu me zarazi , ze Newey sice oznamil odchod, ale paklize se nepletu , stale je zamestnancem RB a stale bere plat … proste nechapu, ze tam jen tak sedi a nic nerika . v horsim pripade, ze nedaji na jeho rady , paklize ho stale plati … je to proste divocina

Čo sa týka vyvoja monopostu tak áno.
Ale možno si zabudol na rok 2021, keď mal Newey tu nehodu a bol pár týždňov mimo. Vtedy RB začal strácať pôdu pod nohami, lebo nevedeli Neweyho auto nastaviť bez neho. Akonáhle sa vrátil, tak sa to okamžite zlepšilo…

Newey je povestný tím,že vývoj auta neustále aktualizuje,priamo zapája jazdcov,preto napr.Red Bull sedí viac Maxovi ako Perezovi,keďže Newey ho nastavil podľa Maxa.Cize stačí pár týždňov a nie rok a monopost už nie taký dobrý,akoby ho mal stále pod dohľadom Newey…Red Bull bez Adriana jednoduchu už skončil ako najlepší tim teraz a nie za rok.

1 Like

Toto sa tak dobre číta. :grin: