Verstappen si myslí, že Red Bull má to najhoršie už za sebou | Magazín F1 - F1online.sk

To berem, ale vobec nechapem co to ma spolocne s temou udajnej dominancie McLarenu…

Ja to vnimam velmi podobne.
No na zaklade uvedeneho tu ziadna dominancia McLarenu nebola.

A ak ano, tak potom tuto sezonu dominovali 3-4 timy, co mi z principu pride ako nezmysel. Skratka dominantny vykon v par VC nie je dominancia…

Ale je dobře, že umíš pojmenovat ten váš spolek :slightly_smiling_face:

@Adam jo, tady nešlo o to, že jsem byl nařčenej z něčeho co jsem nedělal. Ale, že jsem neoznačil McL za dominatní, jako jsem předtím označoval RBR (sice teda nevím, v čem to vadí a snad každý rozumný fanoušek vidí výkonnostní rozdíl mezi McL teď a mezi RBR loni/na začátku sezóny), ale co už. Tady jde fakt o to, že někteří nedovolí komentovat nic, pokud to není chvála na jejich oblíbený tým.

Tiez v to dufam, ale miestami uz zacinam mat pochybnosti :smiley:

1 Like

Ja si osobne myslím, že Norris na to aby vyhral zvyšok sezóny v súčasnosti nemá. Aj pre veľkých šampiónov by to bola obrovská výzva, nie pre trojnásobného víťaza VC. Taktiež aj Mclaren ako tím sa túto sezónu len učí vyhrávať a vysporadúvať sa so situáciami na čele, zbierajú skúsenosti. Málokto asi čakal, že tento rok by mali šancu zabojovať o tituly a trošku to tak aj vyzerá. Uvidíme čo prinesie budúci rok, či sa poučia z chýb, alebo ich budú prehlbovať. Každopádne nenamietal by som proti dramatickému záveru sezóny nech už získa titul ktokoľvek, Norris s Mclarenom by boli osvieženie a Verstappen by si ho zaslúžil, lebo jazdí perfektne aj keď RB upadá.

2 Likes

S týmto súhlasím.

S týmto až tak nie. V Rakúsku napríklad Verstappen všetkých deklasoval, v Británii boli Mercedesy minimálne vyrovnané ak nie lepšie, ale v súčasnosti áno podľa obrazu posledných pretekov majú najrýchlejšie auto, aj keď stále tvrdím, že všetky víkendy sú otvorené a vyhrať môže z top 4 tímov hocikto.

A toto by som asi tak poupravil, že majú momentálne asi najkomplexnejšie auto vhodne vyvážené na všetky typy okruhov :smiley:

2 Likes

Rakusky sprint - Max vyhral len vdaka svojej perfektnej obrane/vratenom utoku na Landa, ktory potom spadol az za Piastriho, a potom McLareny bojovali medzi sebou, vdaka comu im Max usiel.

Rakuska VC - v zavere bol McLaren jasne lepsi, len sa chlapci tukli, lebo Lando nevedel dat cisty manever a Max branil na hrane pravidiel (pre niekoho za hranou, nechcem otvarat diskusiu o tom).

V Britanii po starte sa Lando opat nechal predbehnut Maxom, ale aj napriek tomu mali McLareny od cca 20. kola pozicie 1-2. Nasledne najskor posrali Oscara, ked ho nechali na vode vonku o kolo dlhsie, a potom Landa, ked ho undercutol Lewis.

Netvrdim, ze v Rakusku alebo Britanii bol McLaren superdominantne (aj ked si myslim, ze bolo najlepsie s miernym naskokom pred RB a Mercedesom) ako napriklad v Holandsku alebo Singapure, ale ze od Miami maju vo vseobecnosti najlepsie auto - v kazdom preteku malo na to, aby vyhralo, zatial co RB, Ferrari a Mercedes su ako na hojdacke v zavislosti od trate a podmienok a zaroven niektore VC vyhral McLaren uplne dominantne.

To je v preklade to, co som myslel tymto:

Teda “najkomplexnejsie” = “vo vseobecnosti najsilnejsie” , tak som to myslel. :slight_smile:

V podstate sa asi zhodneme, len sme to kazdy nazvali inak. :slight_smile:

1 Like

Chudak Rebeka… napsala jen to, co si vetsina fora mysli … jen nepouzila naprosto spravna oznaceni . A jelikoz jsme u soudu a ne na sportovnim foru, chyby se neodpousteji … Ano stacilo pripsat, ze MCL ma posledni zavody nejuniversalnejsi monopost , tudiz jsou povazovany za favority zbyvajicich zavodu ( co se auta tyce, ne strategie atd ) . Ale holt stalo se a ona napsala slovo dominanti … Nic naplat, ze i clanky zde popisovali jak silny MCL je a ze titul PK ma da se rici v kapse … holt verdikt zni jasne :VINA . :sunglasses:

Nevim … mozna uz starnu a jsem precitlively jakozto otec dcery … ale proste nemam rad, kdyz se nekdo uplne zbytecne navazi do holky jen kvuli slovni terminologii … omlouvam se . :wink:

6 Likes

Ocenuji , ze stale pises slusne a proto ti odpovim . Problem je z meho hlediska je, ze si pletes provokaci a diskuzi .

Diskuze je ,ze nekdo napise svuj nazor a ty napises svuj . Jelikoz jsme u sportu , ocekavam nejake ty emoce … a to je v klidu .

Diskuze neni , ze nekdo napise co si mysli , ty zkopirujes jeho vetu ( popripade upravis ) a za ni das otaznik .

A co se tyka tveho : kdo na me vsechno reaguje … tak co ja vidim , tvoje komentare spise lidi nuti neustale dokola lidi vysvetlovat jak co mysleli natoz, aby s tebou ve velkem souhlasili ( srdicka) . Kvantita neni kvalita …

Verim, ze nejsi takovy jak se tady prezentujes … jen by bylo opravdu fajn , kdyby si nekdy drive nez odpovis , zamyslel … co vlastne tvym prispevkem sledujes …

diky a pohodovy vecer

3 Likes

Jinými slovy. Každý je tak dominantní, jak dominantní byl v posledním závodě.
Takže @ReBeka má pravdu.
Jen si někteří neuvědomili, že dominance může mít proměnlivou délku. V porovnání s délkou dominance planety země (6,6 miliardy roků) ve které je lidstvo neviditelným zrnkem prachové částice a o nějaké dominanci vůbec nemůže být řeč i když se tak mnozí cítí.

Co je dominance ? … jen muska zlata :laughing:

1 Like

@Warakar
Neviem ci som nieco neprehliadol, ale ja tu diskusiu k teme dominancie (vratane tou s Rebekou) evidujem ako vecnu a slusnu, cize trochu mi to pride ako vykopavanie otvorenych dveri :slight_smile:

1 Like

Dominance je období před manželstvím a pak až po rozvodu. Přitom je zcela jedno o jakou část populace se jedná. :grin:

1 Like

Jo jo … neverending story .

Chudaci “novacci” … tolik nastrah je tady ceka . Oni si reknou , nic , je to jen F1 forum a pak, aby donekonecna vysvetlovali co tim basnik chtel rict … i kdyz basnik to uz vi od zacatku, ale tesi ho dusit nove prichozi :grinning:

Neco jako kdyz napises : Dnes je hezky den … a obratem nekdo napise : Hezky ?

:rofl:

4 Likes

Tak ja som videl napisane toto:

Okrem toho, ze s uvedenym suhlasim (co je teraz ale jedno), nevidim na tom nic neslusne ci mimo temy…

A tymi otaznikmi co spominas, sa sama Rebeka dalej zapajala do diskusie:

Jej otazky mi nijak nevadia, zjavne sla do debaty a protiargumentacie a utoky som naozaj nevidel, cize fakt nechapem, co sa riesi, ale ked to tak riesis, asi som prehliadol, tak kludne prosim uved co konkretne ta tak rozrusilo :slight_smile:

2 Likes

image

Jedine co me “rozrusilo” byla citelna frustrace ze strany Rebeky obhajovat neustale dokola proc napsala co napsala . Protoze stejne jsem se citil ze zacatku ja i jini z tohoto fora .

A hlavne psal jsem to Rebece a vzhledem k 4x :heart:, jsem nebyl jediny ktery to tak citil .

pohodovy vecer

To co si uviedol pisal HellHogr Puffovi, cize stale nerozumiem o akom navazani do Rebeky je tu rec.
Na jednu stranu su tu staznosti o hyperkorektnej dobe ci F1 a na druhu je problem v slusnej diskusii, uz len preto, lebo vobec zacala…

Ja dufam, ze samotna @ReBeka to vnima OK a chape :wink:

Prijemny vecer aj tebe :slight_smile:

1 Like

Nico Rosberg alebo nejaký iný odborník by mohol tú dominanciu presnejšie zadefinovať, aby sme v tom mali jasno, že čo už dominancia je a naopak čo ešte dominancia nie je. :slightly_smiling_face:
Azda @PUFF by to vedel určiť a dať do nejakej prehľadnej tabuľky ako počas úvodných tréningov sezóny.

1 Like

Vypršela mi licence. :smiley:

2 Likes

Nevadí mi to :slight_smile: Je tu rozprava o subjektívnych veciach, tak sa hľadajú kompromisy a prieniky. Forma je všelijaká, tak ako je každý z nás, ale obsah stále dobrý, takže všetko dobré :slight_smile:

3 Likes