Verstappen si myslí, že Red Bull má to najhoršie už za sebou | Magazín F1 - F1online.sk

Jsou tak dominatní, že mají 5 wins za celou sezonu do teď, strašná darda …

Ptám se, protože dominantní výkonnost od McL jsem letos viděl celkově 2x.

1 Like

Podľa teba dominuje Redbull s 8 wins? Vyhrajú aj zvyšok VC? Keď sú teda dominantní?

1 Like

Nevšiml jsem si, že bych psal o tom, že je teď RBR dominatní. Ale ano, RBR byl na začátku dominatní, 0.7s v race pace je dominance, pokud je tahle výhoda několik závodů po sobě. Což se u McL neděje, min zatím ne.

1 Like

Aké kritériá má mať podľa teba dominancia? Ak vyhrá Ferrari ďalšie 3 VC s náskokom 30s, bude to dominancia?

1 Like

Dominance je několik vítězství v řadě, případně většina za celou sezónu i v kontextu vykonnosti. Jestli Ferrari vyhraje další 3 závody s naskokem 30s na dalšího, tak pravděpodobně našli šedou zónu, nebo ji překročili. Ale 3 závody s 30s naskokem ukazují na začínající dominanci.

1 Like

Vždyť to je jedno Honzí, pokud má potřebu někdo vidět dominanci McLarenu, tak ať ji vidí.
Za mě vypadá dominance jinak.
Je to mix 4 týmů, kde každý chvilku tahá pilku, a hodně to závisí na okruhu.
McLaren jen nemá takovou výkonnostní houpačku.

3 Likes

Dominantní nejsou, ale míří tam. Poslední závody to bezpochyby otáčejí do své výhody, je otázkou zda to bude pokračovat protože ostatní nejsou daleko, konkrétně Ferrari možná neztrácí nic, jen ta kvalda v Singapuru byla divně mimo.

1 Like

Těžko se to hodnotí. Poslední závody.
Silverstone - 3 týmy na výhru, Ham senzační.
Maďarsko - vyhráli s přehledem.
Belgie - kdyby tam nepředvedl Russell životní obranu, tak jim Mercedes dal 10s+ pohodlně.
Holandsko - demolice od Norrise
Itálie - Ferrari bylo dobré, a skvělý Charles.
Baku - Klidně mohly vyhrát 3 týmy.
Singapur - demolice od Norrise.

Holandsko a Singapur byly demolice ostatních, ale demolice od skvělého Norrise.
Třeba v těch závodech byl Pia někde ztracenej… To bych očekával 1-2…

2 Likes

Zrovna u Singapuru bych byl opatrný - jak jsem psal výše, tak demolice reálně byla jen druhá půlka prvního stintu, jinak Norris zas tak zásadně lepší než Max nebyl. A naopak proti Piastrimu mi přišlo, že Max jede spíš jen údržbu a netlačí to na doraz.
Opravdu jsem zvědavý na Austin :slight_smile:

Vzdej to. S nim se dohadovat nema cenu. Na kazdy tvuj koment vymysli dalsi. Ver mi. On je tady proste od toho, aby kazdeho opravoval a nas…ral. V jeho svete jen on ma patent na nazor a “pravdu”.
Zvyknes si stejne jak ostatni, ze na danem foru jsou 3 acc, kteri budou reagovat na to co napises a to zpusobem, ze jim budes donekonecna opakovat co a jak si tim myslela. Nema co cenu. Jejich problem s nedostatecnym egem nevyresis.

4 Likes

K tématu nic nemáš? :grinning:
Jediný čeho jsem si od tebe všiml, že máš nějakej problém, tak do něho musíš zatahovat i ostatní. Diskuze je o diskutování, ne si odsouhlasit všechno bezhlavě

1 Like

Obavam se, promin, jsem si naprosto jisty, ze ty by si to stejne nepochopil. Uz jsem to zkousel jak ja tak polovina fora zde. Bud rad za Puffa a Situse, jinak by si te tady nikdo nevsiml.

Je mi liti za tebe, ze v realnem zivote nemas pozornost kterou tak silene vyzadujes. Bohuzel na to jdes spatne.

4 Likes

No, tak máš snahu nesmyslně útočit, protože máš se mnou nějakej problém a to se ani neznáme, takže problém bude jinde :slightly_smiling_face: pokud přestaneš tady s tím, že je všechno ode mě, a nikdo se se mnou nebaví, tak se podívej kdo na mě všechno reaguje a dokonce tu mám svoji skupinku fanda, kteří o mě neustále píšou :slightly_smiling_face:

1 Like

Ja som si ale nevšimol, že nejak útočil. Normálne sa opýtal, či si myslí, že Mclaren dominuje a potom rozvinul svoj pohľad, s ktorým mimochodom tentoraz úplne súhlasim. Dominancia je v F1 dlhodobý jav, na základe 3-4 pretekov sa nedá tvrdiť, že nejaký tím dominuje, najmä keď posledné preteky mohol vyhrať naozaj ktokoľvek z top tímov, snáď až s výnimkou Pereza. Norris bol dominantný v Holandsku aj Singapure, ale aj Leclerc vyhral dominantne v Austrálii 2022 (20,5 s) a dominovalo snáď vtedy Ferrari? Pod pojmom dominancia v F1 si ja osobne predstavujem jednosmerný vývoj pretekov v prospech určitého tímu, ktorý trvá minimálne pol sezóny alebo viac, napr. Red Bull minulý rok (i keď tu je tiež otázne, či skôr nebol dominantný výborne jazdiaci Verstappen), ale určite nie súčasný stav, kedy sa ide do dejiska VC s tým, že vyhrať môže tak ako Mclaren aj Ferrari, Red Bull alebo Mercedes. Plus dominanciu podčiarkujú aj výsledky druhého jazdca a asi sa zhodneme, že Piastri je lepší jazdec ako Perez, napriek tomu však nevidím, že by Mclaren pravidelne zbieral 1-2, ako tomu bolo niekoľkokrát minulý rok v prípade RB.

3 Likes

Vyzerá to tak, že dominancia je vysoko subjektívny pohľad na vec a rozhoduje len čas, ktorý tomu dáme. Ja ho mám nastavený na kratšie obdobie, ako Hellhogr :slight_smile:

Landa vidí väčšina ako MS. Mnohí sa zhodujú, že môže a asi aj vyhrá zvyšok sezóny. To mi príde ako dominantný predpoklad dominancie :slight_smile:

2 Likes

Pomerne odvazne tvrdenie, neviem na zaklade coho, ja taky pocit nemam.

Skor si myslim ze vacsina vidi McLaren aktualne ako najuniverzalnejsi monopost (najlepsi) a teda ma naj sancu vyhrat viacere VC a tym zabojovat o titul, statisticky (historicky) by to bola skpr anomalia.

Predpoklad niecoho co podla teba ale uz je?

V prípade Maxa je to dominancia RB, lebo auto. Nikto z frustrátov nenapíše, že len Max dominuje a Pérez nie. Ale v prípade McLarenu dominuje Lando a nie McLaren, lebo Piastri je stratený. :sweat_smile:

Klauni. :clown_face:

3 Likes

Tu však ide o to, že má úplne iný meter na McLaren ako mal na RB. O RB vypisoval, že dominuje aj keď reálne bojoval s Ferrari a Ferrari si to prehrávalo samo. O dominancii RB písal aj hneď po prvom preteku sezóny. O domiancnii RB písal aj keď vyhrával len Max a Pérez nebýval ani na pódiu.

Áno, je to subjektívny pohľad a každý to vníma inak, ale rovnakým metrom by mal uznať aj dominanciu McLarenu. Ale to už hodnotí úplne inak.

Mimochodom stotožňujem sa s @Daaviid23 , že dominancia nemusí byť len xy víťazstiev v rade o 20+ sekúnd. Dominancia je pre mňa aj to, že majú auto s prehľadom vo všeobecnosti najsilnejšie už od Miami. To, že sami zahadzujú víťazstvá je vec druhá. Takže ich auto považujem za dominantné, tím a pilotov zatiaľ nie.

5 Likes

Ja si myslím, že Rebeka to o Landovi myslela všeobecne. A naozaj, panuje všeobecný názor, že Lando je potencionálny MS. Tak isto ako tak ľudia vidia Charlesa, Georga či Oscara. To či sa to reálne podarí je potom už len to, čo nám ukáže realita.

K téme dominancie, je absolútne zbytočné diskutovať o nej, ak neurčiš časový úsek a iné faktory.

Ak team vyhrá všetky závody v sezóne, ale vždy len o 0.001 sekundy pred iným teamom, nemyslím si, že je možné rozprávať o dominancii.

Ak vyhrá jazdec/whoever závod s náskokom desiatok sekúnd, je to pre mňa dominantný výkon. Ale znova v danom závode.

A znova do toho vstupujú ďalšie faktory. Napríklad McLaren za mňa je aktuálne dominantný ale iné veci (neskúsenosť, stratégie) vedú k tomu, že tento dominantný výkon je “potlačený”. Ich monopost funguje všade, kým konkurencia potrebuje špecifické podmienky a pod aby mohla vôbec súperiť s nimi.

Takže sme znova na začiatku. Nie len časový úsek ale aj iné faktory vplývajú na pojem “dominancia”. Nie je to ľahko definovateľné

8 Likes