ach jo diskusie ted budu horieť boje na fronte jak u Stalingradu
uprimne kolko majstrov sveta maly podobnu taktiku ja si spominam hned na hamilton alonso vettel schumacher a pak tu mate pilotov ktory tak jazdia bežne ocon gasly magnusen strol chete to zmeniť fajn prestate vybrabať moštra monoposti ktore su dlhe a široke ale vrate sa tak o 20 rokov naspeť a bude to lepšie donute pilotov aby sa viac rešpektovali a vytvorily si nejaky vlasne pravydla ktore pak budu do držiavať nemam nič proti ked sa jazdci budu vytlačať bojovať kolo na kolo ale nech nelietaju trosky a ked už tak nech sa nehraju na obete a povedia na rovinu posralismeto a ideme dalej zamna su oboja maju vinu prečo lebo to bolo jasne už 2 kola pred tim že to tak skonči lebo oboja boli silny a obaja šli do velkeho rizika a boli ochotny to risknuť mimochodom Lando niekolko krat prekročil limiti trate či že už niekolko kôl šiel hranu
Výjazd von cez sausage z 3 zákruty v rakúsku je výhoda? To ozaj?
Jo a kde jsme zabudli? Co tak ctu tak zadny fanousek Maxe nema problem uznat, ze Max dostal pentli opravnene.
Problem je s vami.
Vy totiz nechcete slyset, ze Max udlelal chybu a dostal opravnenou pentli. Vy chcete slyset, ze jediny kdo jede tvrde je Max a nidko jiny. No a sory, tak to proste neni.
Lando jel tvrde a nehodou to smrdelo uz dlouho. Ocekavat ze Max uhne, nebo se nebude branit je chyba.
Je to pilot, ktery ma nejlepsi obranu v poli a ma nejlepsi pozicovani formule a prehled kde ma soupere.
Problem nas, co fandime Maxovi je, ze nesnasime pokrytecke reci. Nehrajeme si na to, ze F1 je baletni soutez. My, vetsinou, respektujeme tvrdou hru. Ja respektuji tu Landovu. Za celky zavod jsem nerekl proti Landovi nic a dokonce jsem byl presvedcen, ze Max bude muset pozici vratit a ze dostane pentli.
Umite to i vy ostatni? No rekl bych, ze op takove mire objektivity co maji fanousci Maxe, se vetsine muze jen zdat.
Proto píšu “řekněme technický prohřešek”, je to prostě překročení vyznačené trati a je za to postih, myslím, že je to jasné. Kde říká Lando že jel perfektní závody nevím, to jsem nezaznamenala. Kolize prostě byla Maxova vina, nevím, proč kolem toho mlžit, a že pod tlakem nebrání čistě je taky stará věc, však se kvůli němu upravovaly předpisy pro kličkování při bránění.
On dostal pentli jen za ten jeden prohresek? A tim ze to prepalil tu vyhodu ziskat chtel ne? Nebo ho tam dotlacil duhovej jednorozec? Tu diving bomb tam asi poslal umyslne ne? Mel cernobilou vlajku, mel si davat pozor. Daval si pozor? Jezdil opatrneji, aby se vyhnul penalizaci? Nejezdil. Tak co jako s nim.
Je rozdíl jezdit tvrdě a jezdit prasácky. Max jezdí prasácky - ostatně viz článek se Stellou - konečně to řekla nahlas někdo z F1.
“Čo mám k tomu povedať? Bol to tvrdý a férový súboj, ale nepovedal by som, že ním bol aj na konci,” uviedol pre Sky Sports Norris . “Ťažko sa to prijíma. Z mojej strany to boli bezchybné preteky a odviedol som dobrú robotu, no bol som vyradený z pretekov, takže to je všetko.”
Nevim, jeslti ten preklad presne sedi, ale takto jsem to cetl.
V kazdem pripade si myslim, ze Noris i Max jeli skvele a Noris a jeho team byli rychlejsi a lepsi. Ale s jejich pozavodnimi komentari nesouhlasim. A vyzvy McLarenu mi prijdou smesne.
No tak s tím souhlasit nemůžu, protože porušování limitů trati určitě chyba je. Jestli výzvami McLarenu myslíš vyjádření Stelly, že Maxovi špinavá jízda dřív procházela, tak s tím souhlasím.
Limity trate sú limity trate. Jazdí sa po trati. “Leave track and gain advantage” je ešte vyšší level. Tak ako Lando pustil Maxa. Tak ako Lewis púšťal Carlosa. Prečo stále spájate “Track limits” so získaním výhody? To nie je to isté. Lando nazbieral 4 limity trate a tiež dostal nakoniec penalizáciu. Jadnoducho jazdí sa po trati.
Na futbale sa tiež pískakú auty a ofsajdy. A nie vždy tým hráč získa výhodu a aj tak sa píska. Jednoducho pravidlá sú pravidlá. Tu nie je priestor na debatu, ako to posudzovať. Porušuje pravidlá = dostáva trest.
A Max zrejme zaslúžene penalizáciu za spôsobenie kolízie.
No počkej, a které pravidlo “Track limits” máš na mysli?
Andrea Stella vyzýva FIA, aby v takýchto prípadoch udeľovala aj prísnejšie tresty. “Ak to nebude riešiť, tak sa to vráti. Dnes sa to vrátil preto, že to v minulosti nebolo poriadne riešené pri niektorých súbojoch [Maxa] s Lewisom, ktoré mali byť penalizované prísnejšie.”
“Máme veľký rešpekt pred Red Bullom, máme veľký rešpekt pred Maxom. Toto [v Red Bulle] nepotrebujú robiť. Toto je cesta, ako si zničiť reputáciu. Prečo by to robili?” pýta sa šéf McLarenu
Ja s jeho vyjadrenim nesouhlasim. V jakych pripadech se maji udelovat prisnejsi tresty? V techto? To znamena v tech kde je Max vinen? Takze trest Hamiltona v Silverstone 21, byl OK, ale Maxovi prohresky se maji trestat prisneji?
Dnesni den je vyjimecny? Musi se neco udelat aby Lando mohl v klidu Maxe predjet? Nebudu tu rozebirat kde co, ale je to porad stejne. Max ma jednu kolizi, za kterou dostane trest a uz tady vsichni volaji po prisnejsich trestech a jak FIA musi zakrocit. Kolik kolizi a problemu meli ostatni piloti. Taky se volalo po zmene?
To je to co jsem psal vyse. Nemam problem pripustit ze Max udelal neco spatne, coz dnes udelal, a rozhodne tady na foru to u jinych fanousku neni samozrejme. Mam problem s tim, ze najednou jsou ostatni beranci a na Maxe musi byt prisnejsi metr.
Ja sa nehádam kto zavinil nehodu. Len tie Landove reči o férovosti sú trápne, keď pár kôl predtým spravil niečo podobné, len Max opustil trať.
Maxova kariera v skratke…“ked nie ja,tak nikto”
Po přísnějších trestech se volá každou chvíli, určitě pokaždé, když někdo zaviní vyřazení soupeře a sám z toho profituje. Což se dnes stalo, Max vůči Landovi navýšil náskok. Pokud by se to mělo týkat případů, kdy jakýkoli jezdec brání předjetí zakázaným způsobem a zaviní kolizi tak se to podle mě taky dá akceptovat. Nevidím problém.
Obávam sa, že nielen dnes…
Špatné vypuštění v boxech, 2x moving under braking, vytlaceni a kolize v trojce, potom vytlaceni po kolizi na rovince do trávy mezi 3 a 4. = 10s a zvýšení náskoku v sampionatu.
To by šlo.
Ve finále to byl povedený den.
Chcel som nieco napisat ale kaslem nato. Treba ich nechat nech sa vyhejtuju na verstapenna aby sq im ulavilo, zvladnu do piatku a potom uz mame prvy trening v silverstone
tam ho este vybucia fanusikovia…
To je klasika. To nerozoznas ci pre toto ci pre to ze vzdy
Ok, mam ma to jiny nazor, ale hadat se nebudu.
Jen, jak z te kolize Max profitoval? Profitoval jen vzhledem k Norisovi. Ke vsem ostatnim pilotum kolizi ztratil.
Pak by ale kazda zavinena kolize, ktera by vedla k odstoupeni poskozeneho, znamenala prisnejsi trest.
F1 muze zprisnit tresty, to jiste ano. Jen si nemyslim ze by to bylo tak jednoduche.
A mimochodem. Hamilton minuly rok dvakrat znicil zavod Piastrimu, nezaznamenal jsme volani po zprisneni trestu. Ale treba to znelo, ale ja si toho nevsiml.
A Stella nevola po prisnejsich trestech obecne, je pomerne konkretni kdo ma byt trestan prisneji.
Ale uz toho necham a jak vzdycky rikas " sve jsme si rekli " a minimalne ja uz jsem asi napsal vse co jsem chtel.
V kazdem pripade mas jako dama, samozrejme pravo na posledni slovo.