Verstappen sa nikoho nebojí, no po podpise Alonsa by nadvihoval obočie | Magazín F1 - F1online.sk

V padoku je len zopár jazdcov, ktorí by sa mohli vyrovnať Maxovi Verstappenovi. Dokázali by ho poraziť napríklad Lewis Hamilton či Fernando Alonso? Trojnásobný šampión o svojich schopnostiach nepochybuje a nikoho sa nebojí, no konštatuje, že nad angažovaním Alonsa Red Bullom by sa ešte dlho pozastavoval.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/149557/verstappen-sa-nikoho-neboji-no-po-podpise-alonsa-by-nadvihoval-obocie

No to od Maxe, neni pekne. Od jiste doby neni slusne se bavit o veku. I kdyz to vlastne plati pro zeny. Takze v pohode. :grinning:

3 Likes

Myslim, ze o chvilu nam tu vsetkym pridu isti ludia vysvetlit, ze v tom nic ine nie je, len sa Verstappen Alonsa boji :smirk:

V zasade to vsak Verstappen pomenoval spravne. Naco by podpisovali Alonsa, ktory uz stoji na hraniciach formuloveho dochodku a nevie sa, kedy ho vek zacne dobiehat. Moze to byt o rok, o dva, aj neskor, ale pride to. Preco riskovat upadok formy, ked Perez vykony podava a je z coho na trhu vyberat?

4 Likes

Tak ten je (samo)libovej :face_with_hand_over_mouth: Fernanda nebo Sainze by mu tam mohli dát právě proto, nestalo se to poprvé ani naposledy :sunglasses:

Nevim, proc se tuhle sezonu resi, kdo by mel Pereze nahradit. Nikdo jinej by stejne nejezdil lip nez druhej a to zatim dela i Perez. Takze je to naprosto bezpredmetny. Ocekevam podpis Pereze.

3 Likes

Tak samozrejme se to nabizi, ze se Max Alonsa boji (ja si teda myslim, ze je to spis obracene, dava to vetsi smysl). Jenze je to jedno. Nando je zkratka uz prilis letity. Je to jak pises. Pad muze prijit kazdou chvilku.

Tak pozri sa na to reálnou optikou.

Jazdí v najlepšom monoposte. Ide obhájiť 4 titul v rade. Má geneticky predpoklad víťaza = obaja rodičia profesionálni jazdci. Od mala v ňom budovali silnú disciplínu a sebadôveru. Zatiaľ čo jeho rovesníci riešili klasické detské záležitosti, on už stál na stupni víťazov. Chlapík žije s dcérou 3 násobného šampióna F1. So starým Schumacherom a jeho rodinou chodili Verstappenovci pravidelne na dovolenky. Ja neviem, kde a ako inak môže dostať človek lepší základ ako uspieť v motor športe. Tú správnu inšpiráciu, motiváciu a túžbu byť najlepší. Dneska má cez 200 mega na účte, výnosný clothes branding, buduje vlastný racing tím… Je to totálna Alfa v top životnej kondícií, ktorá si toto všetko uvedomuje a vie to využiť vo svoj prospech. Kto iný má byť na aktuálnom gride samoľúbejší? :smiley:

Max má jasné predpoklady prekonať všetky rekordy. Tie reči o tom ako už dosiahol svoje ciele sú úsmevné. Ak mu dajú v 2026-29 znovu víťazné auto, tak sa prepíše história. Ak Red Bull zlyhá v pohonnej jednotke atď., dokončí kontrakt a presunie sa do online sveta.

A čo sa týka tímových kolegov, tam je to úplne bezpredmetné. Ako vysvetlil Albon v podcaste od High Performance. Verstappen má veľmi špecifický jazdecký štýl a v priebehu sezóny sa vždy stavia auto na ňho. To postupne odrovná alebo zabrdzí každú “dvojku”. Plus Helmut sa pozerá. :smiley:

7 Likes

Však se dívám reálnou optikou, ty jen ve svém komentáři navíc vysvětluješ že on si tu samolibost může dovolit. Já to jen konstatuji. A nemluvím o tom že si myslí že je nejlepší, to si myslím že je spíše dokonce nutnost aby tam mohl uspět.

Alonso je hladový po úspěchu.
Byl by to nepříjemný soupeř.

Lepší prodloužit Pereze, kterej je pod kontrolou.

4 Likes

Perez vyzerá byť ako jediná správna voľba, keďže Daniel im nevyšiel. Už ho volajú do F1 pretekárskeho neba:

1 Like

Krasne si ho opisal. Ked to takto clovek cita, tak Verstappen je od narodenia “Project Champion”. :smiley:

2 Likes

Pokial teda Rebbull dreamteam sa neplanuje rozutekat, tak pre nich nedava velky zmysel angazovanie Alonsa. Ja ako fanusik F1 by som ho tam ale rad videl.

Ja by som si teda alonsa rad pozrel v rb. Ale nedava to zmysel a (ČISTO MOJ NÁZOR) asi by ho max zajazdil

Můj názor je že šance existuje, pokud tam Jos vyhrožuje každý den že Horner musí vypadnout jinak že Max odejde a budou nahraný a bla bla bla, tak Horner není blbej a bude reagovat konkurencí kterou by mu tam normálně nedal. Pak je to vzkaz Vesrstappenovcům tak běžte když nechceš mít nejlepší auto, my jsme na tu variantu připraveni.

Moc tomu nedávám ale rozhodně více než kdyby tam ty boje žádné nebyly.

Minule som počúval zaujímavý politický podcast, kde zaznela veľmi pravdivá myšlienka. Riešila sa tam otázka, prečo nám na Slovensku, ale aj vo svete, vládnu priemerní jedinci. Prečo najinteligentnejší ľudia v krajine nedostanú priestor na riadenie štátu. Ak by som mal vysvetliť odpoveď v jednom jedinom slove, bola by to DRAVOSŤ.

Doba vždy priala dravým jedincom, ktorí sa nebáli hovoriť nahlas. A podobne to vidím aj v F1.

Senna/Schumi/Alonso/Verstappen… rovnaká vášeň, odhodlanie, predvídavosť, dravosť!
Túto kombináciu vlastností ja osobne nevidím v Leclercovi ani v Norrisovi. Akokoľvek sú to veľmi talentovaní jazdci. Majú rýchlosť, sú inteligentní a určite tvrdo makajú. Na mňa pôsobia až príliš ako „a nice little cute boys to smile with“.

Piastri má potenciál, ale ešte ho neodomkol. V ňom vidím nekompromisného dravca novej generácie. Chce to čas a poriadne auto. Ale Verstappen ešte stihne narobiť poriadny vietor v štatistikách.

9 Likes

4 Likes

Na Maxovi se mi líbí, že mluví jednoznačně, stručně, k věci. Nezabývá se žádnou omáčkou, co řekne, má hlavu a patu a nikdo nemůže říct, že by nerozuměl. V dnešní blabla době pravé zjevení.

10 Likes

…mně je jedno koho, ale Alonsa ne… Chápeme. :sweat_smile:

1 Like