Verstappen psychicky nezvládol záver VC Španielska a na trati vrazil do Georgea Russella | Magazín F1 - F1online.sk

Jazda Maxa Verstappena v Španielsku nám vo viacerých ohľadoch pripomenula Michaela Schumachera. Najprv svojou stratégiou a vynikajúcou rýchlosťou, ale v závere pretekov aj nevyberaným správaním. Holandský pretekár v piatej zákrute si “podal” Georgea Russella.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/202714/verstappen-psychicky-nezvladol-zaver-vc-spanielska-a-na-trati-vrazil-do-georgea-russella

10s velmi nízký až směšný trest.
Měl by si příští závod odpočinout.
Stejně se jede Kanada, tak by to třeba uvítal.

2 Likes

Ja byt Maxom tak Russela nepustim a tym by to haslo

2 Likes

Jeste jsem nevidel aby nekdo narazil do soupere behem prenechani pozice, mel dostat cernou, Mercedes by mel zadat vylouceni pilota c.1 ze sampionatu.

1 Like

Buďme trpěliví. Vsadim se, že je to ve hře…

1 Like

Smutné, že človek, ktorý je jedným z najúspešnejších a najtalentovanejších v F1 je zároveň aj najväčší prasiak, nervák a agresor. Samozrejme zlyhal aj Red Bull svojou “výchovou” a komisári/FIA tým ako k nemu pristupovali.
Ostáva len dúfať, že sa niekto preberie a niečo s tým spraví skôr ako Max niekoho zraní alebo horšie.

1 Like

Maxovi normálne preplo…Jeho jazda po reštaurovaní pretekov bola poľovačka na jazdcov ako bol Leclerc a Russell.Mal dostať čiernu zástavu…

1 Like

No, myslím že Max už jednou při přepouštění pozice kontakt měl, s Hamem v Džidě? :thinking: Tam ho myslím vybrzdil :smile:

3 Likes

Je fajn, že je Max originál a svůj…ale občas by nemusel být až tak moc svůj :sweat_smile:

3 Likes

Na tohle se mel mel Magnus koukat. Marna slava, nikdo neni schopen v soucasnem poli zavodit tak jako stare legendy, vyjma Maxe. To jak ovlada bile vs softy. Neskutecne. Tomu ja rikam zavodnik.

1 Like
  1. Red Bull si Verstappena nezaslúži. Celý pretek bojuje o výsledok, na ktorý to auto ani nemá mať a oni mu tam potom dajú hardy namiesto toho, aby ho nechali na trati alebo mu to aspoň normálne dopredu vysvetlili aká je situácia, nech o tom vie a vie si prípadne vybrať sám. RB dnes touto voľbou a nekomunikáciou Maxovi pripomínal Ferrari a ich inžinierov. To nebolo od GPho po dlhej dobe dobre zvládnuté. Tam to všetko začalo.

2. Max opäť ukázal, že je rovnako “horkokrvný” typ ako Schumi alebo Senna. Jednoznačne to mal zvládnuť lepšie, ale taký skrátka je a aj vďaka tomu má úspechy aké má.

3. Záber zhora nevyzerá až tak dramaticky ako Russellov onboard. George s tým už nerátal, no zhora to vyzerá ako keby to chce Max dať na Hamiltona zo Spa 2008 - pustiť ho na moment pred seba a následne sa v zákrute dostať späť dopredu. Preto si na súdy počkám na Maxov onboard alebo telemetriu. Ak sa preukáže úmysel, tak stop/go (Vettel kedysi v Baku) alebo rovno DSQ z pretekov je na mieste.

4. To, či technická direktíva spomalila McLaren alebo nie, ťažko povedať. Ich náskok rozhodne nebol taký ako v Miami, ale najrýchlejší boli úplne na pohodu.

5. Verstappen nikdy v súboji o titul nebol. McLaren je jasne dominantný a prehry, ktoré pozbierali sú vlastnou vinou. V Suzuke si to prehrali v Q, v Imole to Piastri prehral v prvej zákrute.

6 Likes

Je to nejhorsi pilot historie.

Presne pre toto som sa vždy krotil pre chválou Maxa počas jeho dominantnej sezóny 2023. Pretože sa prizvukovalo, že nerobí chyby. To je síce pravda, ale pramenilo to z toho, že nebol vôbec pod tlakom. Tento rok je situácia diametrálne odlišná.

Veľmi by som ho chcel v budúcnosti vidieť v priamom majstrovskom súboji proti Russellovi.

2 Likes

Stoji ti to za ten zpackany vikend…

No nemusel no. Ale je. Holt nema rad kdyz do nej ostani drcaj. Vzdyt po tom vola kde kdo, aby si jednotlivy piloti nenechali nic libit. :grin:

A pak zase je o cem psat. Talhle by se psalo jen o tom jak Lewis dostal bidu a Fernando neudrzi formuli na trati. :grin:

1 Like

Môj víkend bol krásny bobíku, užil som si ho pri mori, nejaká formula mi ho nepokazí. :slight_smile:

Ale som rád, že ty a Honzíci ho máte po dlhej dobe vďaka Red Bully skvelý. :grin:

Vikend jeste neskoncil, snad te nesezere medved.

Dôležitá otázka, o ktorej zatiaľ nikto nehovorí - penalty points. Maxovi bude najbližší mesiac hroziť race ban, Kanadu a Rakúsko musí odjazdiť bezchybne.

6 Likes

Pri mori som moc medveďov nevidel, toho sa neboj.

Možno je to 5D šach, Max chce race ban, aby ho Russell predbehol v šampionáte a on mohol aktivovať výstupnú klauzulu a opustiť RB. :thinking:

1 Like