Verstappen odkazuje Pirelli: Tie C6 radšej nechajte doma | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď kritika pneumatík Pirelli nebola v posledných rokoch taká výrazná ako v minulosti – pravdepodobne vďaka PR tréningom, na ktorých bolo jazdcom a tímom vysvetlené, že jeden z najdôležitejších partnerov F1 sa nemá kritizovať –, z času na čas sa nejaká objaví aj dnes. Ak sa to stane, tak so stopercentnou istotou vieme, že musí ísť o niečo vážne. Max Verstappen sa v Baku dosť nelichotivo vyjadril na adresu najmäkšej zmesi pneumatík.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/214926/verstappen-odkazuje-pirelli-tie-c6-radsej-nechajte-doma

Staré dobré časy a prehľadné označenie. :slight_smile:

4 Likes

2 gumy = 1 zastavka, tankovanie = 2. zastavka, vybavene hotovo. Ked silou mocou chcu navysovat rozpocet 3 gumami, tak 2 povinne zastavky na vsetky 3 zmesy a 1 tankovanie = 3 povinne zastavky.

Mne sa páčilo ako vtedy odôvodňovali zmenu na C1-C5, vraj to bude prehľadnejšie a fanúšikovia v tom nebudú mať bordel :smiley: hej toto je skutočne prehľadnejšie.

2 Likes

Pre mňa je to teraz prehľadnejšie - viem ktorá cez víkend je najmäkšia, ktorá a stredná a ktorá tvrdá. Alokácie, ktoré nominujú na jednotlivé preteky sú mi ukradnuté.
A keď už chcú vymýšľať, nech si spomenú VC Kataru 2023 kedy jazdci mohli na jednej sade odjazdit najviac 18 kôl - pre mňa to bola jedna z naj GP, pretože jazdci mohli a museli ísť celé preteky naplno.

5 Likes

Úplný prehľad, keď už samotné názvoslovie je nejasné. Po starom to bolo úplne jasné, no C1-C6 je chaos, lebo za prvé neznalý fanúšik nevie či C1 je najmäkkšia alebo najtvrdšia a za druhé soft-medium-hard znamená každý víkend iná zmes. :sweat_smile:

1 Like

To si vedel aj predtým. :slight_smile:

A navyše si vedel, ktorá zmes je skutočné ktorá. Teraz medium môže byť od C2 až po C5.

To je fajn, potom zrejme ich zámer funguje a my niektorí sme zrejme príliš nostalgickí.

1 Like

Práveže predtým som sa v tých rôznych farbách strácal - teraz mám tri a alokácia na ten ktorý víkend mi je ukradnutá.

3 Likes

Pirelli rainbow bola najlepšia vec.

1 Like

však aj vtedy si vedel, pokiaľ dali SuperHard, Hard a Soft, tak si vedel poradie. AJ keby nasadili Hypersoft čo sa vpodstate nikdy nerobili to bolo niečo ako C6. Ale bolo napr Ultrasoft, supersoft a soft, tak si vedel poradie.

1 Like

A tankovanie dáva aký zmysel? Však v tej dobe sa vôbec nepredbiehalo.

2 Likes

Hypersoft v Q bola top. :smiley:

1 Like

Já ted spíš nechápu, proč nepřidělují častěji gumy “s mezerou” - alokace ve stylu C6-C4-C2…
Tuším už to v minulosti udělali, ale je to výjimka. Přitom zrovna v Baku by to prospět mohlo - C6 byla v Q horší než C5, ale proti C4 by to asi neplatilo, větší by byly i rozdíly v taktice v závodě.