Verstappen o víťazstvách z jedenásteho miesta: Žiaľ, tie časy sú za nami | Magazín F1 - F1online.sk

Pred rokom mohol Max Verstappen štartovať aj zo susednej dediny a zrejme by vyhral. V tejto sezóne to už také jednoduché nie je a dokonca ani v Spa-Francorchamps sa Holanďanovi nepodarilo prejsť popod šachovnicovú vlajku na vyššej ako piatej priečke. Pred letom pripúšťa, že zlaté časy sa skončili.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/166517/verstappen-o-vitazstvach-z-jedenasteho-miesta-zial-tie-casy-su-za-nami

Stále čakám že čo FIA Redbulu zakázala… neverim že sa všetci tak náramne zlepšili. To ich predbiehanie pri maximálkach akosi záhadne zmizlo.

3 Likes

Bolo by zaujímavé teraz vidieť jazdiť konfiguráciu Red Bullu zo začiatku sezóny bez vylepšení. Že či sa naozaj len ostatní tak veľmi dotiahli, ale Red Bull aj reálne priniesol nie vylepšenia, ale zhoršenia svojho monopostu (tak ako Ferrari po lete 2018).

Kým to bol len McLaren, ktorý sa na nich za pol sezóny dotiahol tak, že stratili absolútnu dominanciu, tak sa to dalo považovať za dobré vylepšenia McLarenu. Ale už sú na podobnej úrovni aj Mercedes a Ferrari.

A to ešte v Rakúsku boli Verstappen s Norrisom (v šprinte aj s Piastrim) celkom pohodlne odskočení vpredu.

Na druhú stranu, v Spa sme nevideli Maxa jazdiť na čele v čistom vzduchu. Ak by neprijali trest a štartovali by z PP, možno by aj vyhrali.

Toxicky RedBull
Odchadzajuci Max do Mercedesu
Od VC Rakuska (kde sa mu prestalo darit) ziskal stale o 9bodov viac (za 5pretekov) ako jeho najblizsi prenasledovatel (Norris).

Ostava 10pretekov a rozdiel je 78bodov (Zatial ma Norris priemer 14bodov na vikend), bude mat co robit(mozno skusit na zaciatok vystartovat do velkej ceny bez straty pozicie) aby v Abu Dhabi nadaval ze musel Piastriho pustit na Hungaroringu

Konstruktersky pohar je uz ale ina pesnicka, to prida troska nervozity medzi bojujuce timy.

2 Likes

Videl som porovnanie len PP medzi rokmi a kým minuloročná PP bola v super čase, tento rok by to ledva vystačilo na top 10 :slight_smile:

To podľa mňa hovorí dosť o tom, kam sa každý team posúva. Viac by ma zaujímalo, čo je pravdy na rozprávkach o bu-bu-bu od FIA.

Debata je asi nekonečná na túto tému.

V porovnaní s minulým rokom áno, ale prvé štyri preteky dominovali aj tento rok. A nechce sa mi veriť, že by sa tak výrazne dotiahli tri tímy naraz.

Bohvie čo tie flexi wings. Možno ich RB po lete prinesie a budú zase vpredu. A možno nie a budú radi aj za druhé miesto v PK, keďže Pérez na top 7 absolútne nemá.

Hapo asi tym bububu od FIA naraza na “overenu informaciu” ktoru tu postol jeden z tych troch trollmanov myslim. Ze FIA potichu RBR prikazala z auta nieco stiahnut a preto spadli a zamiesali sa medzi poddanych :rofl:

3 Likes

To som nezachytil. Kto s tým prišiel? Overený Red Bull insider Honzík, ktorý začiatkom roka dostal na súkromný mobil aj Hornerov dickpic a dodnes si nad ním ako hrdý člen LPGTDI+ komunity občas ponaťahuje krevetku? :sweat_smile:

Teraz neviem, ale tusim to bol Situs, Puff alebo Honzik, myslim ze v sobotu to kdesi pisali

Ale veď jeden z nich doteraz tvrdil, že dominanciu RedBullu riadi FIA :smiley: Zrazu FIA klepla RB po prstoch. To normálny človek nevymyslí :smiley:

6 Likes

Pre niekoho žiaľ, pre iného chvalabohu. Ja, komunikujem s viacerými fanúšikmi, ktorí potvrdzujú, že závody sú pre nich atraktívnejšie než predtým, keď bolo dopredu jasné že vyhrá Verstappen a otázkou len bolo s akým náskokom.

To už je riadny kŕč, keď RB dominoval od leta 2022 a zrazu im FIA niečo našla v 2024. :sweat_smile:

1 Like

Oni to ani moc nemyslia vazne. Vsetci traja menovani sem chodia hlavne trollit ostatnych uzivatelov, primarne teda fanusikov Verstappena a RBR. Cielom je vyvolat hadky a potom sa hrat na chudatka, ako na nich ludia utocia a su na nich zli a pritom oni nic, to ostatni rozvracaju forum.

4 Likes

Sak to je teraz diverzna akcia :slight_smile: im to zakazali, aby to nebolo take ocividne, ze ich protezuju. A asi im to zachvilku zasa vratia :smiley: To nevysvetlis to zmyslanie

1 Like

Děkujeme, už ani nemusíme nic psát a stejně tomu vévodíme :smile:

1 Like

@Ferda Deja vu?

1 Like

Myslíš, že Pérezovi hrozí něco podobného?

Perez má asi silnější pozici, marketinkovou i poslušností.

Navíc pomohl Maxovi k titulu v roce 21.

Pérez totiž nepatří Helmutovi jako Gasly, nebo i Albon.
Dokonce prý Péro vystudoval práva. Tím nechci tvrdit, že by se dokázal hájit sám, ale za pomoci svých právníků a Slimem za zády má mnohem silnější vyjednávací pozici, než měl Gasly.
Možná si Helmut myslel, že to Péro vzdá sám, ale evidentně narazil.

1 Like