Verstappen o súbojoch s McLarenmi: Nemal som čo stratiť, tak som sa aj trochu pobavil | Magazín F1 - F1online.sk

Ukázal McLaren v Miami konečne dominanciu, akú sme od neho očakávali od začiatku sezóny? V tejto chvíli sa zdá, že boj o titul zvedú Lando Norris a Oscar Piastri. Na Floride zo seba Max Verstappen vydal maximum a objektívne mu nemôžeme vyčítať, že niečo mohol urobiť lepšie. Cieľom prešiel na štvrtom mieste so stratou 40 sekúnd na víťazný McLaren, čo znie strašidelne.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197971/verstappen-o-subojoch-s-mclarenmi-nemal-som-co-stratit-tak-som-sa-aj-trochu-pobavil

Tak ja si teda myslím, že Verstappen mal čo stratiť. Pódiové umiestnenie o ktoré nakoniec aj prišiel. Ale ak sa dobre pobavil, tak OK. V Miami Red Bull stratil vlastnými chybami dosť bodov, ktoré v konečnom účtovaní budú chýbať.

4 Likes

Body budou chybět? Titul je utopie a pak už je jedno jestli bude druhý, třetí… pátý :slightly_smiling_face:

5 Likes

To nezní špatně. :grin:

Takže nevěříš strategii RBR počkat si do Barcelony?

1 Like

Mne tato kritika Verstappena pride uplne smiesna. Suboj o poziciu vzdy znamena stratu casu. To sa teraz od jazdcov ocakava, ze na zaciatku pretekov zohladnia vsetky premenne a pozicie sa voci rychlejsiemu autu vzdaju preventivne uplne bez boja, lebo keby toto, keby tamto, tak to moze znamenat stratu dalsej priecky?

Keby bol suboj len jednoznacnou stratou casu, tak to akceptujem, ale Verstappen tu naozaj mal co ziskat. V case, ked bojoval s McLarenmi, bola prognoza bliziaceho sa dazda, keby prisiel, tak by s udrzania pozicie Verstappen mohol vytazit. Riziko, ze v dosledku suboja strati poziciu voci Antonellimu, bolo male, vyzadovalo si to premennu, ktora v podobe vyjazdu VSC bohuzial pre Verstappena nastala. A nakoniec sa jednalo tiez len o tri body.

Ja od profesionalneho pretekara ocakavam, ze ked suboj o poziciu nie je uplne beznadejny a ma vyhliadku priniest uspech, tak sa do neho pusti. Treba sa pozerat skor na to, co sa da ziskat, nez na to, co sa da stratit. Inak by Verstappen dopadol… priblizne ako Norris zatial tuto sezonu.

12 Likes

ak verstapen urve tento titul, bude to cisty raikonen steal. ak ich nenakopne spanielsko, ci kde sa maju upravit tie spojlery, tak potom bude mat sance podobne nizke.

Jakože stáhnou v race pace pomalu sekundu? Já myslím, že tomu věříte víc než samotný RB :grinning:

2 Likes

No, oni si nemyslí že to stáhnou, to by museli zamakat, oni si myslí že McLaren se k nim po zásahu FIA propadne :smile:

2 Likes

Tak loni RBR ztratil výhodu 0.8s v race pace, tak doufají, že jim FIA pomůže v opačným gardu

Souhlasim s tim, ze prvnich par kol ze stran Ver vs MCL prineslo prijemne "okoreneni " zavodu . Stejne tak se mi libila cela situace Will vs Ferrari … kluci si to tam uzili :+1: a nas trosku pobavili.

Bohuzel na chvostu rostu se toho az na vyjimky moc nedelo … velka skoda Astonu, ze se jim stale nepodarilo "ozivit " svuj monopost, pomohlo by to udrzet napeti i v bojich od 10-15 misto …

3 Likes

Môj príspevok na ktorý reaguješ nie je kritika Verstappena, ale konštatovanie faktu. Verstappen sa chcel pobaviť, tak sa pobavil a prišiel o pódium. A ak k tomu prirátame zlyhanie v šprinte, sú z toho bodové straty, ktoré sa budú pri forme Mclarenu ťažko sťahovať. Na obmedzenie flexi by som sa až tak nespoliehal, to postihne aj Red Bull. Samozrejme, ak by prišiel dáž’d, tak by to dávalo trocha zmysel, hoci Mercedesy sa počas ich súboja nebezpečne približovali a ak by prišiel poriadny dážď, to je potom lotéria, kde sa práve na trati ktorý monopost nachádza. Môj pocit z manévrov v prvej časti VC je taký, že Verstappen cíti voči Norrisovi mentálnu výhodu a cíti to aj Norris. Naopak, Piastri má mentálne navrch voči Verstappenovi a aj Norrisovi. Ale to je môj pocit z toho čo som doteraz v rámci ich vzájomných súbojov videl.

2 Likes

Dobre zrobil, treba si to uzit kym sa da. S takouto stratou na McLareny to uz neda. S touto technikou mozu mat 1-2 do konca sezony. Buduci rok sa bude len plachtit. Ziadne DRS a pouzitie battery boost bude znamenat vypustit rovinku na konci.

2 Likes

Z jeho pohledu, kdyby se nechal predjet klasicky na konci rovinky udelal by lip, takhle se jen potvrzuje ze fakt za volantem nic neumi, nema mysleni kvalitniho uspesneho pilota, to jak ho Piastri zavod od zavodu skoli a rozklada na atomy mu kredit nepridava, on tomu rika zabava Ok, ale rozhodne mi to neva, zabava je to skvela a do F1 se po letech vraci kumst, takze vse je naprosto v poradku.

Jeste bude sranda cist vsechny ty byvale ikony F1 co postracely kredit behem poslednich peti let glorifikaci VER. Jediny kdo splnuje a potvrzuje status kvality je mistr sveta 1980 Alan Jones, zbytek jen zvani do mikrofonu nesmysly.

Verstappen chcel v prvom rade udrzat co najdlhsie McLareny za sebou, lebo:

1. Nikto nevedel, ci budu schopni ho predbehnut.
  2. Mal prist dazd, ktory keby prisiel, tak Max by mal sancu vyhrat. Keby ich pustil, tak by ju nemal.
  3. V Suzuke mu taketo “pobavenie” vynieslo vitazstvo.
  4. Maxa nepripravila o 3. miesto jeho dlha obrana pred McLarenmi, ale VSC, na ktory mal smolu. VSC je faktor nahody, to neovplyvni nikto. Nebyt VSC, tak o ziadne body nepride a Russell ho v zivote nedobehne.
3 Likes

takze on za zabavu povazuje to ked niekoho po svojej vlastnej chybe vytlaci mimo trat a ten kvoli tomu pride o niekolko miest
povazoval by to za zabavne ak by to bolo v obratenom garde a jeho by niekto takto poslal mimo trat a este by za to nedostal ani trest?

2 Likes

tak maxo sa dokaze branit vzdy len sposobom ktory inym jazdcom komisari netoleruju a tvrdo ich za to trestaju
potom ho za to niektori povazuju za pretekarskeho boha, ale keby mu komisari merali rovnakym metrom ako ostatnym tak v kazdej sezone ma aspon 2 stopky v pretekoch lebo by prekrocil limit trestnych bodov

1 Like

Souhlas, bez mi dat srdicko pod koment :writing_hand:

naco ho potrebujes, zbieras nejaky odznak? :slight_smile:

Ne, jen tak pro zabavu :laughing: