Verstappen o pravidlách: Hovoril som to už v roku 2023, ale vtedy ma za to kritizovali | Magazín F1 - F1online.sk

„Ak zostavíte komisiu, aby navrhla dostihového koňa, výsledkom je ťava.“ Tieto slová vyslovil na prelome rokov bývalý technický expert FIA Pat Symonds, keď hodnotil nové predpisy pre pohonné jednotky. Tieto slová si možno v nasledujúcom roku neraz pripomenieme. FIA chcela, aby sa výrobcovia podieľali na tvorbe pravidiel, ale to možno bola chyba.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/227404/verstappen-o-pravidlach-hovoril-som-to-uz-v-roku-2023-ale-vtedy-ma-za-to-kritizovali

Off topic..

Akoze pani z F1.sk a update timov bude kedy? Lebo list a zlozenie timov z 2025 uz naozaj nikoho nezaujima…

Keby vam sprava stranky sla tak dobre ako jej spamovanie reklamami, ktore vyskakuju nepretrzite, to by bolo nieco…

1 lajk

Kto vymysli a da to pravidiel auto, ktore nema dostatok energie na to, aby naplno presiel okruh ? A kto su tito “borci”, preco sa nepostavia pred kamery a neobahuju tento svoj nezmysel ?

2 lajkov

To věčné stěžování si je už trapné. Před sezónou 2014 se taky spousta lidí ozvala a nakonec hybridní V6 nabídly velmi zajímavé sezóny a přilákaly nejvíc diváků v historii.

Mercedes neremcá a zjevně se s tím nějak umí popasovat. Tak ať ostatní taky přidají. :wink:

Divacky boom je vdaka netflixu a nie kruzenim hamiltona v dominantnom aute s tlacitkom party rezim.

5 lajky

Ale joj, fňuk.

Nikomu z těch diváků ale nezáleží na tom, jestli tam je hybridní V6 nebo jiná pohonná jednotka.

Řekl bych ze Mercedes tak trošku remcá. Jinak moc nevím proč tlačil na změnu startovací procedury.

Ale jestli se s tim popasoval nejlépe, tak všechna čest. Ať požne spravedlivě úrodu, kterou zasel.

Ale nic to nemění na skutečnosti, že ty auta asi trošku divná budou, na to že mají jezdit v závodech F1. Ale co, je to jak to je. Pojďme do toho.

Pres tak to uz len bolo úžasné pretekanie s carovnym tlacitkom :+1: no hold ako vidis niekomu sa to velmi pacilo​:grinning_face_with_smiling_eyes:

to auto ma dostatok energie aby preslo okruh len o 2s pomalsie ako su najrychlejsie casy v historii a to boli len testy a to vacsina nemala finalnu specifikaciu ani auta a ani motora

realne mozu byt tie auta len o 1s pomalsie ako minulorocne

to, ze auta na rovinkach plachtia je len o nastaveni motora. kazdy nastavi ten motor tak aby zasiel co najrychlejsie kol a co najrychlejsie preteky s tym aby mu vydrzalo palivo do konca pretekov. a ak to znamena, ze najrychlejsie kolo je co najrychlejsie dosiahnut na rovinke maximalku a potom plachtit no tak to tak nastavia, ze vyuziju maximalny vykon elektromotora do vyjazdu zo zakruty a potom budu plachtit. ak sa im ukaze ze najrychlejsie je neist na plny vykon elektromotora ale mat energiu pre elektromotor co najdlhsie, no tak to nastavia tak, ze nepojdu na maximum

a ti garantujem, ze ty si ani nevsimnes ci idu s elektromotorom na 100%, alebo na 90%

toto vyplakavanie je trochu smiesne vzhladom na to, ze to boli timy co skriplili povodnu koncepciu mensieho spalovaku a vacsieho ers, ked potom ako uz bolo schvalene znizenie vykonu spalovaku, znizenie mnozstva paliva, zvacsenie mgu-k, tlacili na to aby sa vyhodila rekuperacia na prednej naprave ktora by vedela dodat minimalne tolko energie ako zadna rekuperacia

nehovoriac o tom, ze dnesny a aj ten minuly motor je dielom automobiliek. ked sa zacalo hovorit o nahradeni atmosfer tak fia mala trochu inu predstavu, ale fia pod vedenim todta dala automobilkam volnu ruku a tak vznikol v6 s mgu-k a mgu-h. mosley presadzoval uplne inu koncepciu a hlavne presadzoval, ze ten motor ma byt lacnejsi ako povodne v8, ale ked dostali timy volnu ruku na napisanie pravidiel tak z toho vzniklo monstrum. sice po technickej stranke spickovy motor, ale este spickovejsia bola jeho cena

takze jazdci ked chcu vyplakavat tak nech to robia v kancelariach svojich sefov, oni su za to zodpovedni. chceli vacsie slovo pri pisani pravidiel, dostali ho a vysledok vsetci pozname

1 lajk

To je tym, ze FIA si nechava diktovat podmienky od automobiliek. Tipujem ze Mercedes je najvacsi valec. Ano - je mozne ze tato nova generacia bude nakoniec OK a toto strašenie zo zaciatku roka bude minulostou. Osobne idem do Rakuska a tesim sa na to.

lebo takto to f1 funguje, kazdy kto najde svoju slabinu voci ostatnym sa snazi verejnym tlakom dosiahnut zmenu pravidiel

v com budu divne? ze s mensim mnozstvom paliva prejdu okruh rovnako rychlo? tento rok asi este nie, ale na buduci uz mozu byt tie auta rychlejsie ako minulorocne

ale to je tym, ze si to aj vdaka verejnemu pranierovaniu fia vedeli automobilky prelobovat pri podpisom CA, ze im fia da viac pravomoci. aj ked najviac fia uskodilo ked bol prezidentom todt, ten aby nahodou nebol obvineny z nadrzania ferrari tak vela pravomoci ktore mala fia tak nejak potichu delegoval na timy a to sa samozrejme timom zapacilo a aj tu plati stare zname “podaj prst, zozeru ti celu ruku”

mam taku otazku

je toto forum v poslednom case take pomale len u mna, alebo aj ini pocitujete, ze v poslednom case sa vyrazne spomalilo?

casto mi to hadze rozne chyby pri pisani prispevkov, nieco v style, ze chyba ukladania ci co, ze je nieco offline a treba to nacitat znovu pricom po znovunacitaju cast prispevku je zmazana. odoslanie prispevku trva niekedy dlho, obcas ho ani neodosle

toto vsetko sa deje par tyzdnov odkedy prislo ziavne k nejakej akutalizacii

3 lajkov

Fórum jde s dobou F1 :+1: :grinning_face_with_smiling_eyes:

… nejsi sám.

1 lajk

Nevšiml sis, že ajťáci tuhle stránku výrazně vylepšili?

som si vsimol, ze pred par tyzdnami prislo “vylepsenie”, chvilu to bolo celkom dobre ■■■■■■■■■ ked sa mi zrazu zacali zobrazovat notifikacie na prispevky spred par rokov, ze niekto na ne prave odpovedal :slight_smile:

Pak se mi ještě někdo diví,že ajťáky kteří dokážou v rámci vylepšení rozvrtat všechno co funguje nesnáším.

Když se ti to tady nelíbí, nikdo tě tady nedrží a nemusíš se tu zúčastnit :squinting_face_with_tongue:

#Lando

6 lajky